r
Nosalty Logó

Különleges gyümölcssaláta RAW konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
RAW
Különleges gyümölcssaláta RAW konyhájából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A sárgabarackos öntethez

Az eperöntethez

A salátához

Összesen 232 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A sárgabarackos öntethez

Az eperöntethez

A salátához

Összesen 463 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A sárgabarackos öntethez

Az eperöntethez

A salátához

Összesen 64 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 232 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    441 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 463 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

A sárgabarackos öntethez

Az eperöntethez

A salátához

Elkészítés

A sárgabarackos öntethez

  1. Kezdjük a sárgabarack öntettel. Aprítsuk fel az aszalt sárgabarackot, és 15 percig vízben áztatjuk.
  2. Amíg áztatjuk a barackokat, aprítsuk fel a gyümölcsöt. Nagyon fontos, hogy vékonyan szeleteljük.
  3. Reszeljük le a citrom és a naracs héjját.
  4. Csavarjunk ki egy citromot és egy narancsot.
  5. Szűrjük le a vizet az aszalt sárgabarackról, tegyük a turmixgépbe, és adjuk hozzá a többi hozzávalókat is.
  6. Pépesre enyhén folyósra turmixoljuk. Ha nem elég folyékony, tehetünk hozzá egy kevés narancslevet vagy vizet. Az íze nagyon intenzív, így vigyázzni kell, nehogy túl citromos legyen.
  7. Ha elkészült, öntsük ki egy tartályba. A turmixgépet nem mossuk el, ugyanis az alján maradt szósz az egyik alapanyaga a második szósznak, és így még spórolunk is.
  8. Tegyünk 1-2 epret a turmixgépe a jól felaprított dióval plusz méz, citrom, narancslé, stb.
  9. Turmixoljuk pépesre, és csak ezután adjuk a többi epret a szószhoz.
  10. Pépesre daráljuk, de az sem baj, ha néhány kicsi eperdarabka marad benne, mivel nagyon finomak a lében.
  11. Tegyük a gyümölcsöt egy mély tányérba, és öntsünk rá az eperszószból annyit, hogy jól átjárja.
  12. Kanállal forgasuk meg a gyümölcsöt a szószban.
  13. Tegyük tányérokra a salátát, és öntsük le a maradék eperszósszal és a sárgabarackszósszal.
  14. Tehetünk mentaleveleket is a salátaba, ha szeretjük.
  15. A maradék sárgabarack szósz nagyon finom páclé lehet, ha még marad belőle.:)
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7572
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Ajánló

Mindenkinek!:)

Receptkategóriák

Gyümölcssaláta egyszerű és nagyszerű... Néha túl egyszerű. Ezért is találtam ki ezeket az egészséges és észbontóan finom szószokat. Saját receptem, és ígérem nem fogsz benne csalódni. Csak arra vigyázz, hogy ne legyen túl citromos. Ha tanácsolhatom, kezd inkább a narancslével, és csak utána adagold a citromot, és feltétlenül kóstolgasd.

Hozzávalók

A sárgabarackos öntethez

Az eperöntethez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek