r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas satay csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
pussycat
Mogyoróvajas satay csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkéhez

A szószhoz

Összesen 641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkéhez

A szószhoz

Összesen 2558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkéhez

A szószhoz

Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    217.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5859.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    3696 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1344.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    3137 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 2558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A szószhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Először elkészítjük a szószt.
  2. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, fokhagymát és a chilit, vagy hozzáadjuk a chiliport.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, paradicsompürét, szójaszószt, halszószt és a citromlevet. Felöntjük a vízzel, és 5 percig főzzük.
  4. Beletesszük a mogyoróvajat, jól elkeverjük.
  5. A keményítőt egy pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szószt. Félretesszük.
  6. A csirkét papírtörlővel leszárítjuk, és 1/2 cm-es szeletekre vágjuk.
  7. A hagymát és a paprikát szeletekre vágjuk.
  8. Egy wokban vagy egy nagy lábosban a forró olajon először a húst (nagy lángon) kezdjük el sütni, kb. 2-3 percig fehéredésig.
  9. Rádobjuk a hagymát és a paprikát.
  10. Ha már mindezek megpuhultak, rászórjuk a petrezselymet és a koriandert. Ráöntjük a szószt és a kókusztejet.
  11. 2-3 percig még főzzük, közben kóstolgatjuk, hogy ízlésünk szerint még pótolhassunk a hozzávalókból, ahogy nekünk megfelel. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2875
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Ajánló

Sima párolt rizs illik hozzá.  Lehet, kicsit furcsán hangzik, de mi még körte vagy őszibarackbefőttel esszük. Érdemes megpróbálni, nagyon különleges ízhatást érünk el. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Először a lányomnál ettem ilyet, és nagyon megízlett. Habár ő a szószt készen vette (itt lehet kapni), csak a húst, paprikát és a szeletelt hagymát kellett megsütni, és a készen vett szószt ráönteni. Egy jó párszor én is így készítettem, amikor úgy gondoltam, hogy jobb lenne, ha házilag főzném, és tudnám, hogy mi van benne. Aztán az interneten elkezdtem keresgélni recepteket a szószhoz. Így sikerült összehozni, ami még jobban is ízlett a családnak.

Hozzávalók

A csirkéhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...