r
Nosalty Logó

Kukoricás-sajtos rozsmuffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kukoricás-sajtos rozsmuffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 519 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2066 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 519 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7083.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    2069 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    2562 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1742 micro
Összesen 2066 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet összekeverjk a sütőporral, a sóval, a lereszelt sajt felével és a kukoricával.
  2. Egy másik tálban homogén masszává dolgozzuk össze a tojást, a joghurtot, a mustárt és az olajat.
  3. A joghurtos masszát ráöntjük a lisztes keverékre, majd alaposan összekeverjük egymással a kettőt, figyelve arra, hogy a kukoricaszemek ne törjenek össze.
  4. A papírral bélelt muffinformákat megtöltjük a masszával, majd a muffinok tetejére szórjuk a lenmagot, a szezámmagot, végül a reszelt sajt másik felét.
  5. Előmelegített sütőben kb. 22 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7147
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 02.

Ajánló

Friss zöldségekkel, salátával tálalva a legfinomabb!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Saját ötlet alapján. A megadott mennyiségek kb 12 db muffinhoz elegendők. Tele lehet tölteni a formákat, mert a muffinok sütés közben csak minimálisan emelkednek meg.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.