r
Nosalty Logó

Fehérbabos muffin

Éva-Anyóca
Fehérbabos muffin
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

48-50 db-hoz

A tetejére és a forma kikenéséhez

  • 15 dkg edami sajt (reszelt, trappista is lehet)
  • 2 ek vaj (a muffinforma kikenéséhez )
972
Kalória
32.7g
Fehérje
67.1g
Szénhidrát
65.4g
Zsír
103.7g
Víz
297.8g
Koleszterin
10.9g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

48-50 db-hoz

A tetejére és a forma kikenéséhez

Összesen 972 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

48-50 db-hoz

A tetejére és a forma kikenéséhez

Összesen 5830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

48-50 db-hoz

A tetejére és a forma kikenéséhez

Összesen 341 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2397.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2111 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 972 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    392.6 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14387.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    3843 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    922 mg
  • Foszfor
    4836 mg
  • Nátrium
    4457 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    402.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    622.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1800 micro
  • Kolin:
    1374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2006 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    12665 micro
  • Lut-zea
    1908 micro
Összesen 5830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    742 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

48-50 db-hoz

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Tálba tesszük az összes hozzávalót, jó alaposan dolgozzuk össze, a legvégén kerüljön bele a fehérbab, (azért, hogy ne törjön össze!). Azzal is alaposan, de óvatosan keverjük át (A lisztre figyeljünk, mivel ebbe töményebb hozzávaló, a bab kerül bele, ezért valószínű, hogy elég a 10 ekanálnyi liszt is!)
  3. Hagyjuk 20 percet lefedve pihenni.
  4. A formákat kivajazzuk.
  5. A formákat 2/3-ad részig töltsük tele, tetejére rakjunk két kis csipet reszelt sajtot. Betesszük a sütőbe, és megsütjük. Ha szépen megemelkedett, és megpirult rajta a sajt, a széle is aranybarna a tésztának, vegyük ki a sütőből.
  6. Pár perc pihentetés után kivehető a formából is, és újra vajazzuk a formát, töltsük meg a maradék tésztával, tegyünk sajtot a tetejére, és mehet a sütőbe. Ekkor már elég 10-12 perc, mivel bemelegedett a sütő.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valami olaszosat szerettünk volna enni ízvilágban, de nem volt kedvem pizzát készíteni. Így jött az ötlet, amit megcsavartam a fehérbabbal, és sikerült. Másnap tudtunk vinni kóstolót a barátnőméknek:-). A Tescoban lecsaptam a sima ketchup mellett erre a Nápolyi ketchup nevű érdekességre, paradicsomos és édes is, de van benne bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű,...úgyhogy pizzára is jó. Sőt, ha nincs szósz, lehet kifőtt tésztával is, reszelt sajttal összemelegítve is enni, úgy is finom:-). Ez a Nápolyi muffin története:-).

További receptek

Deluxe epres muffin

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs ...

Gerzsenyi Flóra

Csodás csokis muffin

Családunk nagy kedvence ez a recept, amit éveken át egy egyre csokifoltosabb, egyre szamárfülesebb papírról olvastunk le. Maga a sütemény persze maradt ugyanolyan: lustán összedobálós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...