Páromnak kerestem valami gluténmentes kenyérreceptet, ami nem valami méregdrága, spéci lisztből készül. Így akadtam egy kukoricalisztből készülő kenyérre, de azzal ölni lehetett volna, olyan kemény lett. Így elkezdtem kísérletezgetni a kezdetleges konyhai tudásommal, és ez a recept bizonyult jónak. Azóta is minden héten elkészítem neki.
Hozzászólások (23)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. október 16-án kiemeltük cikkünkben: 14 házi kenyér, amit mindenképp érdemes megsütnöd otthon
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. április 2-án kiemeltük cikkünkben: Heti ételhoroszkóp: könnyű ételek a húsvét után, csillagjegyed alapján
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. január 27-én kiemeltük cikkünkben: 12 házi készítésű kenyér, aminek nincsen párja
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. május 16-án kiemeltük cikkünkben: 16 gyönyörűséges csodakenyér akár reggelire is
Üdvözlettel, NoSalty
Sütés közben öntöttem vizet a tetejére és így még puha nekem . A sót nagyon nagyon sokallom! Sós is lett ! Egy kis kanál bőven elég mert amúgy finom (lenne)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. november 8-án kiemeltük cikkünkben: Ajándék tartozékok a még tökéletesebb konyhai eredményért
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. szeptember 1-jén kiemeltük cikkünkben: Gluténmentes étrend - kinek való, és hogyan csináljuk?
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2016. augusztus 3-án kiemeltük cikkünkben: 16 ízletes tízórai, aminek nem tudsz ellenállni
Üdvözlettel, NoSalty
Nekem is szinte ehetetlen lett, pár szeletet hősiesen legyűrtünk, de rémes volt. Talán több folyadék kellene hozzá. Nem kelt meg egyáltalán.
Sziasztok!
Én is megsütöttem, kemény is volt, nem is volt olyan ízletes! Lehet én rontottam, de nekem nem jött be!
Nem értem, minek is kell az élesztő....
Ezeknek a gluténmentes liszteknek nincs sikértartalma, tehát a kenyér nem fog megkelni, teljesen felesleges bele... nem?
Cáfoljatok meg, ha nem jól írom, nem vagyok szakértő... :)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. június 24-én kiemeltük cikkünkben: 17 nyári étel a kukoricaszezonra!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. május 17-én kiemeltük cikkünkben: Ma van a cöliákia világnapja!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. április 30-án kiemeltük cikkünkben: Top 11 gluténmentes kenyér
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. október 16-án kiemeltük cikkünkben: A 12 kedvenc kenyérreceptetek
Üdvözlettel, NoSalty
én is megsütöttem egyszer, de nekem is ehetetlenül kemény lett, és meg sem kelt.... :( szerintem egy kis meleg tejjel kellene megkeleszteni az élesztőt...mert vízzel sehogy sem akar és attol lesz ugye puha...
Én is kipróbáltam, frissen finom volt, de másnapra ehetetlenül kemény lett, nem tudom mi lehetett a gond:-(
Sajnos én se tudom mi lehetett a gond, van amikor az enyém is keményebb lesz. Meg kell próbálni amit csakvari írt, hogy egy kevés olívaolajt is rakni hozzá, attól talán puhább lesz
Megcsináltam...nem vagyok kezdő a sütésben ..de sajnos olyan kemény lett mint egy fél tégla...mindent a leírás szerint csináltam mi lehet a hiba??????Gluténmentes kenyeret nem egyszerű sütni mindenhol ezt olvasom..sajnos a napokban derült ki hogy gluténérzékeny vagyok...így muszáj lesz jó kenyeret sütnöm :( :(
Bocsánat a késői válaszért! Én meg sajnos eléggé kezdő vagyok a konyhában. Tényleg nem egyszerű gluténmentesen sütni, meg kell próbálni több margarint/olajat rakni bele, talán attól puhább lesz. Nekem se sikerül mindig egyformán jóra. :/
Nagyon köszi a receptet !!!!!!!!
Én 1/4 dl olívaolajat is adtam hozzá, hogy ne száradjon ki olyan hamar :)
Nem vagyok egy nagy konyhatündér, szóval kipróbálom én is úgy! Köszönöm! :)