r
Nosalty Logó

Kukoricás kenyér Szisszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szisszi
Kukoricás kenyér Szisszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 428 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2569 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 274 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 428 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6529.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    4305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    849 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 2569 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1,5 dl vízben a porcukorral együtt felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt.
  2. Kimérjük és összekeverjük a lisztet, belekeverjük a sót és ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Liszthez adjuk a szobahőmérsékletű vagy kissé megmelegített margarint és az élesztős vizet.
  4. Jól összedolgozzuk a maradék vízzel együtt, amit még felvesz a tészta.
  5. Pár percig még keverjük, gyúrjuk, hogy az összetevők jól összekeveredjenek
  6. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, széleinél kicsit lenyomkodjuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy szépen megkeljen.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Frissen ropogósan a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 44
  • 7 napos nézettség: 360
  • Össznézettség: 118050
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Ajánló

Borssal és köménymaggal, esetenként cayenne borssal szoktam ízesíteni, de persze elhagyhatóak. Célszerű sütés közben egy kis vizet önteni a tetejére, hogy ne száradjon annyira ki. Lehet jénaiban is sütni, ha valakinek nincsen ilyen hosszú formája.

Receptkategóriák

Kukoricás kenyér Szisszi konyhájából
Szisszi 5 recept

Páromnak kerestem valami gluténmentes kenyérreceptet, ami nem valami méregdrága, spéci lisztből készül. Így akadtam egy kukoricalisztből készülő kenyérre, de azzal ölni lehetett volna, olyan kemény lett. Így elkezdtem kísérletezgetni a kezdetleges konyhai tudásommal, és ez a recept bizonyult jónak. Azóta is minden héten elkészítem neki.

Hozzászólások (9)

csakvari

Én 1/4 dl olívaolajat is adtam hozzá, hogy ne száradjon ki olyan hamar :)

Szisszi

Nem vagyok egy nagy konyhatündér, szóval kipróbálom én is úgy! Köszönöm! :)

csakvari

Nagyon köszi a receptet !!!!!!!!

Törölt felhasználó

Megcsináltam...nem vagyok kezd? a sütésben ..de sajnos olyan kemény lett mint egy fél tégla...mindent a leírás szerint csináltam mi lehet a hiba??????Gluténmentes kenyeret nem egyszer? sütni mindenhol ezt olvasom..sajnos a napokban derült ki hogy gluténérzékeny vagyok...így muszáj lesz jó kenyeret sütnöm :( :(

Szisszi

Bocsánat a kés?i válaszért! Én meg sajnos eléggé kezd? vagyok a konyhában. Tényleg nem egyszer? gluténmentesen sütni, meg kell próbálni több margarint/olajat rakni bele, talán attól puhább lesz. Nekem se sikerül mindig egyformán jóra. :/

Törölt felhasználó

Én is kipróbáltam, frissen finom volt, de másnapra ehetetlenül kemény lett, nem tudom mi lehetett a gond:-(

Szisszi

Sajnos én se tudom mi lehetett a gond, van amikor az enyém is keményebb lesz. Meg kell próbálni amit csakvari írt, hogy egy kevés olívaolajt is rakni hozzá, attól talán puhább lesz

Törölt felhasználó

én is megsütöttem egyszer, de nekem is ehetetlenül kemény lett, és meg sem kelt.... :( szerintem egy kis meleg tejjel kellene megkeleszteni az éleszt?t...mert vízzel sehogy sem akar és attol lesz ugye puha...

tarnaiszabina

Nem értem, minek is kell az éleszt?.... Ezeknek a gluténmentes liszteknek nincs sikértartalma, tehát a kenyér nem fog megkelni, teljesen felesleges bele... nem? Cáfoljatok meg, ha nem jól írom, nem vagyok szakért?... :)

vicus92

Sziasztok! Én is megsütöttem, kemény is volt, nem is volt olyan ízletes! Lehet én rontottam, de nekem nem jött be!

Törölt felhasználó

Nekem is szinte ehetetlen lett, pár szeletet h?siesen legy?rtünk, de rémes volt. Talán több folyadék kellene hozzá. Nem kelt meg egyáltalán.

Törölt felhasználó

Sütés közben öntöttem vizet a tetejére és így még puha nekem . A sót nagyon nagyon sokallom! Sós is lett ! Egy kis kanál b?ven elég mert amúgy finom (lenne)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek