Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres kukoricás kenyér

Zöldfűszeres kukoricás kenyér
Zöldfűszeres kukoricás kenyér
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden alkalommal más kenyeret sütök. Ez a hobbim, sőt a mániám. Nagyon sokat kipróbáltam már, és ki fogok még találni és próbálni. Ezt szeretem a legjobban.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tej- víz keverékét  meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk. 
  2. Dagasztóedénybe tesszük a megkelt élesztőt, tejfölt, olajat, szárított fűszereket, lisztet, sót, sikért, és lágy tésztát dagasztunk belőle, melyet duplájára kelesztünk 1 óra alatt.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, kettéosztjuk, kenyérkéket formálunk belőlük, kenyérformába fektetjük.
  4. Tetejüket megkenjük kevés olajjal elkevert  tejföllel, bemetszük, olajozott folpack-kal letakarva, újra kelesztjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen (sütő aljába külön tálba vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen), és a kenyeret kb. 30 perc alatt megsütjük. Közben 2-3-szor lefújjuk vízzel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 185
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zsályás kenyér, fehér kenyér kukoricaliszttel, kukoricás vekni zöldfűszerekkel, házi kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-10-08 20:04

Nyugodtan. Én csak azért ne óm azt használom, mert nekem túl vastagra süti a héját és azt nem szeretem. Biztosan sikerülni fog. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-10-08 22:16

Kedves Évi néni!

És most végre már az idő is tutira olyan, hogy nem csak maga a kenyér miatt jó sütni,- ez egyáltalán nem elvetendő dolog, sőt, ezer és még több örömmel !!!! :-o - hanem ,mert most nem zavar az, hogy meleget ad ki a gáztűzhely!!! :-O
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

422
finomliszt 40 dkg
kukoricaliszt 10 dkg
friss élesztő 2 dkg
méz 1 ek
kukoricaolaj 4 ek
tej 1.5 dl
víz 0.8 dl
tejföl 3 ek
zsálya 1 kk
bazsalikom 1 tk
1.5 tk
sikér 1 ek