Kucsmagomba

Kucsmagomba

Leírás

Ízletes tavaszi gomba. Ráncos, barázdált kalapja alapos tisztítást igényel. A sötét kalapú példányok a legízletesebb és legdrágábbak. Leggyakoribb fajtái az ízletes, cseh, fattyú, sötét és a hegyes kucsmagomba. Klasszikus elkészítési módja a vajban párolás, de készülhet tejszínesen és zöldfűszer szószban, de tehetjük levesbe is. Kiváló köret húsokhoz és tésztákhoz.

Mikor vegyem

Tavasszal.

hogyan tároljam

Tálcán szétterítve, konyharuhával letakarva egy-két napig eláll a hűtőben.

100g Kucsmagomba

fehérjetartalom

3.12 g

zsírtartalom

0.55 g

szénhidráttartalom

5.1 g

víztartalom

89.61 g

Hány kalória

gramm

kucsmagomba?

Top ásványi anyagok

Foszfor

194 mg

Kalcium

43 mg

Nátrium

21 mg

Magnézium

19 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.136 g

Niacin - B3 vitamin

2.252 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.44 mg

D vitamin

206 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.12 g

Zsír

telített zsírsav

0.065 g

egyszeresen telített zsírsav

0.052 g

többszörösen telített zsírsav

0.433 g

ásványi anyagok

Kalcium

43 mg

Vas

12.18 mg

Magnézium

19 mg

Foszfor

194 mg

Nátrium

21 mg

Cink

2.03 mg

Réz

0.625 mg

Mangán

0.587 mg

Szelén

2.2 µg

szénhidrát

rost

2.8 g

cukor

0.6 g

víz

89.61 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.069 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.205 mg

Niacin - B3 vitamin

2.252 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.44 mg

Folát

9 µg

D vitamin

206 µg

B6 vitamin

0.136 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek