r
Nosalty Logó

Pikáns és édes zöldséges pite

NS
Pikáns és édes zöldséges pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

177
Kalória
5.9g
Fehérje
11.2g
Szénhidrát
13.1g
Zsír
91.1g
Víz
130.1g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1027 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2375 micro
Összesen 177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5944 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    4652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    546.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    559 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6162 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14249 micro
Összesen 1073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1709 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, ereit kitépjük, és falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A padlizsánt 1cm-es kockákra felvágjuk. Egy edényben besózzuk, és hagyjuk állni.
  3. A sütőt 220 Celsius fokra előmelegítjük. Egy jénait vagy kerámia sütőtálat is beteszünk a sütőbe felmelegedni.
  4. Egy serpenyőben, 1 evőkanál olívaolajon megpároljuk a spenótot. Néha megkeverjük. Szűrőben hagyjuk lecsepegni.
  5. A vajat 1 evőkanál olívaolajjal felolvasztjuk egy serpenyőben - akár ugyanabban, amiben a spenótot is pároltuk, ha papírtörlővel kitöröltünk - és addig melegítjük míg felhabosodik.
  6. A salottahagymákat feldaraboljuk, és az olajos vajon üvegesre pároljuk.
  7. A padlizsán levét szűrőn kinyomkodjuk, és a salottahagymára dobjuk. Együtt pirítjuk 5 percig.
  8. A spenótot is hozzáadjuk, és 3 percig együtt pároljuk.
  9. Majd a mazsolát és a fenyőmagot is beleszórjuk, és együtt pároljuk 2 percig.
  10. Egy keverőtálban a tojásokat kicsit felverjük. A kurkumát, kaport, szegfűborsot és mentát belekeverjük.
  11. A sütőből kivesszük a jénait vagy kerámiatálat, és 1 evőkanál olívaolajjal kikenjük. A salottás-padlizsános-spenótos keveréket a jénaiba vagy sütőedénybe öntjük. A tojásos keveréket ráöntjük, és óvatosan elkeverjük.
  12. 15 percig sütjük, majd nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni.
  13. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Pikáns és édes. Iránban büfé részeként szolgálják fel.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek