r
Nosalty Logó

Krumplitorta marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Krumplitorta marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 728 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5824 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 269 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 728 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    244.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6410.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1411 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    2706 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    779.4 g
  • Cukor
    551 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    826 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1279 micro
Összesen 5824 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, rögtön meghámozzuk, és krumplinyomóval összetörjük. Kihűtjük.
  2. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A lisztet, a búzadarát, a sütőport és a darált mandulát összekeverjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a kristálycukorral, a keserű mandula aromával habosra keverjük.
  4. Ezután hozzáadjuk a kihűlt krumplit. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket 2-3 részletben. Majd a tojásfehérje habot forgatjuk bele óvatosan. Ezután belekeverjük a rumos mazsolát.
  5. Kiolajozott, lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített 160 fokos sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  6. Ha megsült a tortalapunk, rácsra tesszük, és kihűtjük. Ha kihűlt a tortalapunk, felverjük a tejszínt a porcukorral, vaníliás cukorral és a habfixálóval.
  7. A tortalapot kettévágjuk. A tejszín 2/3 részét betöltjük a tortába, majd a maradék tejszínnel vékonyan körbekenjük a tortát.
  8. A marcipánmasszát kinyújtjuk, és óvatosan a tortára simítjuk.
  9. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a torta tetejére, majd rögtön rátesszük a csokival bevont marcipántojásokat és acukorvirágokat.
  10. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2865
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Krumplitorta marcipánnal
Gonoszka1 428 recept

Húsvétra idén ez volt az egyik torta, amit készítettem. Nagyon finom, különleges ez a desszert.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek