Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplitorta marcipánnal

Krumplitorta marcipánnal
Krumplitorta marcipánnal
100 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra idén ez volt az egyik torta, amit készítettem. Nagyon finom, különleges ez a desszert.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, rögtön meghámozzuk, és krumplinyomóval összetörjük. Kihűtjük.
  2. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A lisztet, a búzadarát, a sütőport és a darált mandulát összekeverjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a kristálycukorral, a keserű mandula aromával habosra keverjük.
  4. Ezután hozzáadjuk a kihűlt krumplit. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket 2-3 részletben. Majd a tojásfehérje habot forgatjuk bele óvatosan. Ezután belekeverjük a rumos mazsolát.
  5. Kiolajozott, lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített 160 fokos sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  6. Ha megsült a tortalapunk, rácsra tesszük, és kihűtjük. Ha kihűlt a tortalapunk, felverjük a tejszínt a porcukorral, vaníliás cukorral és a habfixálóval.
  7. A tortalapot kettévágjuk. A tejszín 2/3 részét betöltjük a tortába, majd a maradék tejszínnel vékonyan körbekenjük a tortát.
  8. A marcipánmasszát kinyújtjuk, és óvatosan a tortára simítjuk.
  9. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a torta tetejére, majd rögtön rátesszük a csokival bevont marcipántojásokat és a cukorvirágokat.
  10. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk. 
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 856
elküldve: 4
receptkönyvben: 20
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplitorta marcipánnal nemcsak Húsvétra, marcipános torta, burgonyás torta, tejszínes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

728
burgonya 50 dkg
tojás 5 db
mandula 10 dkg
cukor 17.5 dkg
mandulaaroma 10 ml
finomliszt 5 dkg
búzadara 50 g
sütőpor 1 csomag
mazsola 10 dkg
rum 0.5 dl
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
növényi habtejszín 3.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 6 dkg
habfixáló 2 csomag
marcipán 30 dkg
étcsokoládé 5 dkg
színes cukorka 2 ek