r
Nosalty Logó

Svéd mandulatorta Harmathy Ildikótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Svéd mandulatorta Harmathy Ildikótól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 1331 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 5323 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 444 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1331 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    416.5 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4611.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    923 mg
  • Foszfor
    2115 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.5 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 5323 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 444 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört manduladarabkákat egy serpenyőben a porcukorral aranybarnára sütjük, majd félretesszük.
  2. Tészta készítése:
  3. A tojásfehérjét nagyon sűrű habbá verjük fel, miközben 150 g cukrot adagolunk lassan hozzá.
  4. A darált mandulát lassan hozzákeverjük és a pépet egy sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük. (Ne zsírozzuk ki a formát!)
  5. 200 fokon kb. 20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  6. A kész alapot sütőpapír nélkül helyezzük vissza a tortaformába.
  7. Krém készítése:
  8. Atojássárgáját, a tejszínt és a maradék kristálycukrot egy fazékban, gyenge tűzön kavargatjuk és felverjük, míg a krém sűrűn folyó nem lesz. Ne főzzük vagy forraljuk!
  9. Vegyük le a tűzhelyről, majd lassan, kisebb darabokban kevergessük bele a vajat, amíg teljesen bele nem olvad.
  10. Még pár percig kevergessük, amíg a krém már csak langyos.
  11. A krémet a tortaformába, a tortaalapra simítjuk, cukros manduladarabkákkal megszórjuk és a hűtőbe tesszük pár órára.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 36659
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Svéd mandulatorta Harmathy Ildikótól
Harmathy Ildikó 313 recept

Glósz Kriszta receptje Lesznik Angéla kerámiájában fotózva a piacomon. Alatta Pataki Tibor gyönyörű vágódeszkája.

Hozzászólások (22)

P.

Kedves Ildikó! 1999 óta keresem ezt a receptet. :-) Akkor ettem elöször ilyen sütit Malmöben. Megcsinálom - biztosra veszem, hogy nem fogok csalódni. Ahogy eddig egyik receptedben sem. :-) Köszönöm! Üdv: Eszter

P.

Még annyit: ezeket a kerámiákat meg lehet nézni/vásárolni a piacodon is? Vagy máshol? Több receptednél láttam öket és egészen elvarázsoltak.

Harmathy Ildikó

Igen Eszter, a piacomon is, de adhatok elérhet?séget Angélához, ha sürg?s a dolog - most ugye piac-szünet van márc. 28. -ig. Budapesten élnek. Nagyon varázslatosak Angéla kerámiái: http://liliomkert.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=992548 Ildikó

P.

Köszönöm Ildikó. Sajnos a dolog nem sürgös, legközelebb csak Húsvétkor tudok hazalátogatni Magyarországra megint, és majd valahogy azidötájt szerét ejtjük a paiclátogatásnak. Èpp itt van már az ideje. :-) A linket köszönöm! Kívánok további jó egészséget, kitartást. Eszter

mislenbaba

Sziasztok! Az IKEÁBAN szoktunk svéd mandulatortát enni. Isteni. Annak a receptjét keresem. De azért ezt is meg fogom sütni : )

Harmathy Ildikó

Külön öröm, hogy jobb, mint az IKEA-s, akik aromákkal dolgoznak leginkább! Az érdem Krisztáé, majd továbbítom kedves szavaidat! Ildikó

mislenbaba

SZIASZTOK! IGEN MEGSÜTÖTTEM, DE NEM SIKERÜLT. A KRÉM SZÉP SÁRGA LETT, ÉS NEM VOLT FINOM KRÉMES, HANEM APRÓ SZEMCSÉS LETT. NEM TUDOM BIZTOS ÉN RONTOTTAM EL VALAMIT, DE AZT HISZEM, HOGY NEM FOGOM TÖBBET ELKÉSZÍTENI. AKKOR ESTE MÉG KÉSZÍTETTEM RAFAELÓT ÉS SAJTTORTÁT. A RAFAELÓ SE LETT NAGYON JÓ. :( A SAJTTORTA VISZONT ESZMÉNYI. NEM LEHET RÁ SZAVAKAT TALÁLNI. MINDENKINEK AJÁNLOM!! ÉN A GOOGLE BA SZOKTAM BEÍRNI, HOGY PESSUTH RITA SAJTTORTA RECEPT .... NA AZT KELL MEGCSINÁLNI. DE LEGALÁBB KÉT ADAGGAL :) ÜDV MINDENKINEK.

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Maradéktalanul jó lett volna a torta, ha nem folyt volna szét a krém, amikor felvágtam. Ez némileg csökkentette az élvezeti értékét, de az íze így is fantasztikus lett. Valamit rosszul csináltam???! Van ötleted? Üdv Erzsi

Harmathy Ildikó

Szerintem annyi, Erzsi, hogy nem f?zted elég s?r?re a krémet. Forrnia ugyan nem szabad (attól lesz ugyanis szemcsés, Mislenbaba!), de be kell s?ríteni, állandó kavarás, verés mellett. Régen vízfürd? felett s?rítettük a f?zött krémet, a forrás elkerülése végett, ma a jól szabályozható elektromos t?zhelyeken simán megoldható a forrásmentes s?rítés, de mindkett? fontos: a forrás elkerülése és a kell? s?rítés is! Ne add fel Erzsi! Üdv: Ildikó

mislenbaba

Vettem ! :)

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Képzeld, a barátom ezzel a tortával lepett meg ma, születésnapom alkalmából=)))) Nagyon nagyon finom és gyönyör? lett :))) Linkelek is egy képet, ha nem baj:$ http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sjc1/hs105.snc3/15297_1323446250511_1361518247_30966974_5030162_n.jpg Angi

Harmathy Ildikó

Köszönjük a képet Angi, tényleg gyönyör?!

Törölt felhasználó

A mennyei és az isteni határait súrolta, hétvégén elkészítettem a bogrács bulimon, elvitelre is kértek szeleteket:)))

Harmathy Ildikó

Huppancs dícsérete extra elismerés, továbbítom Krisztának! Ildikó

Törölt felhasználó

Ha nem bánod a blogomra is kitenném, természetesen a forrás megjelölésével:)

Harmathy Ildikó

Persze, hogy nem bánom, Huppancs!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek