r
Nosalty Logó

Gluténmentes mandulatorta

boorgiusini
Gluténmentes mandulatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Mandulakrém

Teteje

846
Kalória
24.2g
Fehérje
58.6g
Szénhidrát
59.6g
Zsír
81.1g
Víz
190g
Koleszterin
14.3g
Élelmi rost
18.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Mandulakrém

Teteje

Összesen 846 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Mandulakrém

Teteje

Összesen 5077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Mandulakrém

Teteje

Összesen 347 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 846 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    357.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6058.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1108 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    962 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    1748 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    351.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

Víz

  • Összesen
    486.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 5077 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sóval. A cukrot kikeverjük a tojássárgájával, majd hozzáöntjük az olajat, a lisztet, a citromlevet és a vizet.
  2. Elkeverjük a lisztes keverékkel, a végén hozzáadjuk a darált mandulát. 180 fokon, csatos tortaformában kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Mandulakrém

  1. A mandulát késes aprítóban addig őröljük, amíg krémes nem lesz, hozzáadjuk a porcukrot és tejszínnel lazítjuk. Ezzel a krémmel megkenjük a piskótát.

Teteje

  1. A tejszínből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, zsákba töltjük és díszítjük a tortát.
  2. Egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot a vízzel, ha forr beledobjuk a mandulát és megszórjuk fahéjjal. Elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezzel díszítjük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Én a maradék tojásfehérjét kemény habbá vertem és porcukrot, őrölt mandulát kevertem hozzá, majd megsütöttem habcsóknak. (Nem sikerült túl jól), így pár habcsók darabkával díszítettem még a tortát.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...