r
Nosalty Logó

Svéd mandulatorta tifanni konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Svéd mandulatorta tifanni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 269 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 3218 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 321 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 269 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    262.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2394.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1714 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 3218 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 321 Kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A mandulapelyhet durvára törjük, majd összekeverjük a mandulaliszttel és a kakaóporral.
  2. A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, majd szépen összeforgatjuk a száraz hozzávalókkal.
  3. Mindezt egy sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 200°C-on 15 perc alatt átsül.

Krém

  1. A tejet kikeverjük a pudingporral.
  2. Addig gőz fölött (egy vízzel teli lábas fölött egy másik lábasban), alacsonyabb lángon a tojássárgákat összekeverjük a cukorral és a tejszínnel.
  3. Később jöhet bele a csomómentesre kevert pudingporos tej.
  4. A legvégén pedig beleforgatjuk a lágy vajat, és belecsöpögtetjük a mandulaaromát.

Tetejére

  1. A mandulapelyhet ropogós aranybarnára pirítjuk.
  2. Ha kész a tortaalap, és szépen, egyenletesen megkentük a krémmel, jöhet rá mandulaforgács. Néhány óra pihenés jót tesz neki a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 24573
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik kedvenc édességem az a bizonyos svéd lakberendezési üzletben kapható mandulatorta, így hosszabb utánajárást és tapasztalatgyűjtést követően elkészült a kedvenc home-made verzióm. Elég nagy energiabomba, ezért legalább a cukrot megpróbáltam xilittel helyettesíteni.

Hozzászólások

weirax

Szia, nekem 26cm-s tortaformában nagyon vékony lett a tészta, se melegen, se hidegen nem tudtam rendesen lehúzni róla a süt?papírt. Sajnos én nem vagyok túl rutinos tortasütésben, lehet, hogy valamit rosszul csináltam :( Szerencsére ez csak próbasütéshez, holnapután készítem el családnak, arra gondoltam, kivajazott ?zgerincformában csinálom meg, úgy viszont nem tudom, hogy a krémet hogy teszem majd rá. Tudsz esetleg segíteni, mit csináljak másképp, hogy ne essen darabokra? :D

Címlapról ajánljuk

További cikkek