Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd mandulatorta tifanni konyhájából

Svéd mandulatorta tifanni konyhájából
Svéd mandulatorta tifanni konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc édességem az a bizonyos svéd lakberendezési üzletben kapható mandulatorta, így hosszabb utánajárást és tapasztalatgyűjtést követően elkészült a kedvenc home-made verzióm. Elég nagy energiabomba, ezért legalább a cukrot megpróbáltam xilittel helyettesíteni.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A mandulapelyhet durvára törjük, majd összekeverjük a mandulaliszttel és a kakaóporral.
  2. A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, majd szépen összeforgatjuk a száraz hozzávalókkal.
  3. Mindezt egy sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 200°C-on 15 perc alatt átsül.

Krém

  1. A tejet kikeverjük a pudingporral.
  2. Addig gőz fölött (egy vízzel teli lábas fölött egy másik lábasban), alacsonyabb lángon a tojássárgákat összekeverjük a cukorral és a tejszínnel.
  3. Később jöhet bele a csomómentesre kevert pudingporos tej.
  4. A legvégén pedig beleforgatjuk a lágy vajat, és belecsöpögtetjük a mandulaaromát.

Tetejére

  1. A mandulapelyhet ropogós aranybarnára pirítjuk.
  2. Ha kész a tortaalap, és szépen, egyenletesen megkentük a krémmel, jöhet rá mandulaforgács. Néhány óra pihenés jót tesz neki a hűtőben.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 357
elküldve: 2
receptkönyvben: 309
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

tifanni

Mióta szakács: 2014.03.22.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mandulatorta, cukormentes svéd mandulatorta, tejszínes vaníliakrémes mandulatorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

weirax
weirax Wed, 2014-12-24 18:22

Szia, nekem 26cm-s tortaformában nagyon vékony lett a tészta, se melegen, se hidegen nem tudtam rendesen lehúzni róla a sütőpapírt. Sajnos én nem vagyok túl rutinos tortasütésben, lehet, hogy valamit rosszul csináltam :( Szerencsére ez csak próbasütéshez, holnapután készítem el családnak, arra gondoltam, kivajazott őzgerincformában csinálom meg, úgy viszont nem tudom, hogy a krémet hogy teszem majd rá. Tudsz esetleg segíteni, mit csináljak másképp, hogy ne essen darabokra? :D

269
tojásfehérje 4 db
mandulaliszt 15 dkg
mandulapehely 5 dkg
xilit 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
tojássárgája 4 db
habtejszín 1.5 dl
tej 1 dl
vaníliás pudingpor 2 ek
xilit 4 dkg
vaj 15 dkg
mandulaaroma 5 ml
mandulapehely 5 dkg