r
Nosalty Logó

Svéd mandulatorta tifanni konyhájából

NS
Svéd mandulatorta tifanni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

269
Kalória
9.4g
Fehérje
9.3g
Szénhidrát
21.8g
Zsír
25.6g
Víz
113.1g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 269 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 3218 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 321 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 269 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    262.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2394.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1714 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 3218 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A mandulapelyhet durvára törjük, majd összekeverjük a mandulaliszttel és a kakaóporral.
  2. A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, majd szépen összeforgatjuk a száraz hozzávalókkal.
  3. Mindezt egy sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 200°C-on 15 perc alatt átsül.

Krém

  1. A tejet kikeverjük a pudingporral.
  2. Addig gőz fölött (egy vízzel teli lábas fölött egy másik lábasban), alacsonyabb lángon a tojássárgákat összekeverjük a cukorral és a tejszínnel.
  3. Később jöhet bele a csomómentesre kevert pudingporos tej.
  4. A legvégén pedig beleforgatjuk a lágy vajat, és belecsöpögtetjük a mandulaaromát.

Tetejére

  1. A mandulapelyhet ropogós aranybarnára pirítjuk.
  2. Ha kész a tortaalap, és szépen, egyenletesen megkentük a krémmel, jöhet rá mandulaforgács. Néhány óra pihenés jót tesz neki a hűtőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egyik kedvenc édességem az a bizonyos svéd lakberendezési üzletben kapható mandulatorta, így hosszabb utánajárást és tapasztalatgyűjtést követően elkészült a kedvenc home-made verzióm. Elég nagy energiabomba, ezért legalább a cukrot megpróbáltam xilittel helyettesíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek