Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-rozsos kenyér jénaiban

Krumplis-rozsos kenyér jénaiban
Krumplis-rozsos kenyér jénaiban
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt néhány főtt krumplim, így készült hozzá egy kenyér. Most próbáltam ki először a tönkölylisztből készült gyorskovászt, és igen sikeresnek találtam.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kenyér kenéséhez

Az edény kenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, a tönköly gyorskovászt. .
  2. Kenyérsütőgépben vagy dagasztógépbe öntjük, 15-20 perc alatt megdagasztjuk, egy órát kelesztjük.
  3. Ha duplájára kelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipót formálunk belőle.
  4. Egy jénai edény aljába sütőpapírt fektetünk, arra fektetjük a tésztát. Tetejét megkenjük joghurttal, az edény tetejét  olajjal megkenjük, hogy ha megnő a kenyér, ne tapadjon hozzá.
  5. Fél óra kelesztés után 210 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen 20 percre, majd a tetőt levéve, a hőt 180 fokra csökkentve további 20 percig pirosra sütjük.
  6. Rácsra téve hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x26 cm
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 941
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krumplis cipó, tönkölykenyér, burgonyás rozskenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-12-29 07:53

Kedves Ancikám!

Gondolhatod, már nem tudtam a tető alatt sütni, úgy megnőtt. Remélem tovább sütöd a gyönyörű kenyereidet. Boldog új évet kívánok neked és kedves családodnak. Szeretettel: Évi néni

408
kovász 20 dkg
víz 3 dl
méz 1 ek
friss élesztő 1.3 dkg
almaecet 1 tk
1 ek
burgonya 15 dkg
vaj 5 dkg
tönkölybúza liszt 10 dkg
rozsliszt 10 dkg
kenyérliszt BL80 45 dkg
joghurt 1 ek
napraforgó olaj 0.5 ek