r
Nosalty Logó

Burgonyás cipó - Burgonyás kenyér 4.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
SzemiKati
Burgonyás cipó - Burgonyás kenyér 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 516 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2062 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 516 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 2062 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Burgonyát hajában megfőzzük, megpucoljuk, krumplinyomóval összenyomjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Kelesztő tálba a lisztet leszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukros vízben felfuttatott élesztőt és a már kihűlt burgonyát. Ezt jól kidagasztjuk (nekem prímán viszi a konyhai robotgép), majd lefedjükm, és meleg helyen jó 40 percig kelesztjük.
  3. Kelesztés után átgyúrjuk, megformázzuk, bevágjuk a tetejét, és hagyjuk még 20-25 percet pihenni. A sütőt közben előmelegítjük.
  4. A maradék élesztőből, vízből és lisztből jó híg kovászt csinálunk, és ezzel kenjük meg a cipót, majd megszórjuk szezámmaggal, és betesszük a közepes hőmérsékletű sütőbe. Megsütjük, sütés közben még egyszer megkenjük a híg kovásszal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 39065
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 10.

Receptkategóriák

Burgonyás cipó - Burgonyás kenyér 4.
SzemiKati 7 recept

Volt pár kenyérke kísérletem, aztán a több kevésbé sikerültből kerekedett egy egészen finom cipócska. Ezt azóta is sütöm, amikor csak időm megemgedi. Nagy előnye a bolti kenyerekkel szemben, hogy 4-5 nap után is fogyasztható és finom. Elég konyharuhába csomagolva tárolni, mert nem szárad ki 2 nap alatt. Bár ritkán fordul elő, hogy több napig kell tárolni :).

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szeretnék krumplis kenyeet sütni, de éleszt? nélkül. Tudna valaki segíteni benne? El?re is köszönöm.

Maria.

Szia urbanjne! Reméllem tudtam sdegíteni ezzel a receptel.Késítsd el és írd meg hogy mien lett. Maria Krumplis kenyér éleszt? nélkul: 1 csésze bugonya (fott áttort) 3 csésze liszt 1 csésze víz (vagy szukség szerint) 4 teáskanál süt?por 1 teáskanál só (vagy ízlés szerint) Elkészítés: Melegítsük el? a süt?t 180°C-ra. Keverjük össze az áttort burgonyát és a vizet amíg síma csomómentes lesz. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és a süt?port és gyúrjuk amíg lágy és sima nem lesz. Süssük kb 35 percig vagy amíg szép aranybarna nem lesz.

Törölt felhasználó

Nagyon szép kis cipócska!

SzemiKati

Köszönöm szépen :)

vikidar hajni

Szia miért kened meg a kész kenyeret sütés elött és közben kovásszal?t1

SzemiKati

Szia! Több próbálkozás után nekem még csak így sikerült elérnem, hogy szép ropogós legyen a héja. Enélkül is szép, de nem ropog. Nekem az nem az igazi :) De ha van egyéb ötlet, hogy érhetem ezt el (próbálkoztam vízzel, tejjel már) , várom az ötleteket :)

vikidar hajni

Köszönöm a gyors választ.Én eddig mindig enyhén sós vizel kentem le.

SzemiKati

Kedves vikidar hajni Nekem ez sajnos nem vált be. Nyilván süt?t?l is függhet, ennyire rutinos még nem vagyok. F?zni nagyon régóta f?zök és szeretek is, de sütögetni most kezdtem el. Gondolom gyakoral teszi ... :)

Sz Éva

Szia! Próbáld ki, a jénaiban való sütést. Akkor is ropogós. Vagy tudom ajánlani a süt?zacskót.

SzemiKati

 Végül is sütök még annyi cipócskát, hogy lesz alkalmam minden ötletet kipróbálni :) Köszönöma jótanácsot, kísérletezgetek majd :) Mendemellett nem fáradtság 2x negkenni a kenyérkét, de nyilván nyitott vagyok mindenre :)

Olaszné Anci

Kedves SzemiKati ! Nagyon szép és gusztusos a cipócskád ! Elmentve ! Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

SzemiKati

  Köszönöm :) Remélem sikerül kipróbálni és örömöd telik benne.

Olaszné Anci

Kedves szemikati ! Köszönöm a kedvességed ! Üdv: Anci

Törölt felhasználó

ejiku! Nagyon megörültem a gyors segítségnek. A hétvégén ki fogom próbálni, ugyanis akkor jön haza a lányom és neki szeretnék kedveskedni, mivel ? nem ehet éleszt?s kenyeret. Nagyon köszönöm!

Törölt felhasználó

Megsütöttem és nagyon jó lett!Azon kívül,hogy kevés sót tettem bele és tettem hozzá olajat...persze egy kicsit híg lett a tészta,de azt meg orvosoltam azzal,hogy több lisztet kevertem bele.ez lett az alap kenyértésztám itthon!Most elkészítem grahambúzaliszttel ,de terveim között szerepel az is,hogy pirítok meg kockára vágott vöröshagymát olajon és azt is belekeverem majd :-) Köszönöm szépen a receptet!

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, most már rendszeresen ezt sütöm, nagyon finom kenyér. Kovásszal meg kenve a tetejét nagyon finom ize lett. Annyit változtattam rajta, hogy kb.5-1o dkg teljes kiörlés? lisztet teszek pluszban hozzá és kicsivel több vizet. Nagyon szereti az egész család.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Kezd? kenyeres vagyok, és ez a recept elég egyszer?nek t?nik számomra is :) Viszont a 4-es ponttal bajban vagyok :( A maradék éleszt? okés, gondolom az 50 g-os maradéka... Viszont a többit nem értem :( Segítene valaki? Most állnék neki megcsinálni. Köszönöm :)

margica

ebb?l a kenyérb?l nem maradt ki só? egyébként nagyon kívánatos látszatra még nem sütöttem meg, mert hiányolom a sót bel?le. kenyérsüt?gépben meglehetne sütni?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek