Krumplipüré máshogy, zöldségfasírttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A padlizsános krumplipüréhez
-
300g padlizsán71 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g teavaj90 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A zöldségfasírthoz
-
40g sárgarépa15 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
128g karfiol13 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
94g káposzta19 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
14g tojás17 kcal
A padlizsán és a fasírt sütéséhez
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
826
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A padlizsános krumplipüréhez
-
1200g padlizsán285 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g teavaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A zöldségfasírthoz
-
160g sárgarépa58 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
375g káposzta75 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
55g tojás69 kcal
A padlizsán és a fasírt sütéséhez
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
3302
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A padlizsános krumplipüréhez
-
29.1g padlizsán7 kcal
-
24.2g burgonya14 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
1.2g teavaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A zöldségfasírthoz
-
3.9g sárgarépa1 kcal
-
5.8g karalábé1 kcal
-
12.4g karfiol1 kcal
-
2.2g fehérrépa1 kcal
-
9.1g káposzta2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
A padlizsán és a fasírt sütéséhez
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
Összesen
79
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 56.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 637.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 457 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 276 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1263 micro
-
β-karotin 3621 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 920 micro
Összesen
826
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 56.6 g
Zsír
-
Összesen 225 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3338.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 855 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 512 mg
-
Foszfor 1234 mg
-
Nátrium 672 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.5 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 2549.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1828 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 79 mg
-
C vitamin: 575 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 830 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 5050 micro
-
β-karotin 14484 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3682 micro
Összesen
3302
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 122 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
A padlizsános krumplipüréhez
A zöldségfasírthoz
-
2 db sárgarépa
-
1 db karalábé
-
1 kis db karfiol
-
1 db fehérrépa
-
0.3 db káposzta
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db tojás
A padlizsán és a fasírt sütéséhez
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A padlizsános krumplipüréhez
- A padlizsánokat fél cm-es szeletekre vágjuk hosszában, mindkét oldalát besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd a levét leitatjuk, és kevés olajban mindkét oldalát pár percig sütjük.
- Kiszedjük egy papírtörlőre, egymásra fektetünk keresztben 1-1 db-ot, és rákanalazunk 1 ek krumplipürét. Felhajtjuk rá az oldalait.
- Hagyományos krumplipürét készítünk, megpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, sós vízben kifőzzük, leöntjük a vizet, összetörjük a krumplit. Majd 5 dkg vajat adunk hozzá, sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és annyi forralt tejjel öntjük fel, hogy egy keményebb, formázható pürét kapjunk.
- A zöldségfasírthoz az összes zöldséget megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben kifőzzük, szűrőlapáttal egy tálba szedjük, botmixerrel átdaráljuk, sózzuk, bele a reszelt fokhagyma, petrezselyem, só, tojás és egy kevés zsemlemorzsa. 5 percet várunk, hogy a morzsa megszívja magát, ha túl lágy lenne, még egy kis zsemlemorzsát szórunk bele.
- Hagyományos módon liszt, tojás, zsemlemorzsába bepanírozzuk úgy, hogy a lisztbe egy kiskanál segítségével pottyantjuk.
- Forró olajban pár percig sütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14134
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Játékosan csempésztem a padlizsánt a gyerek tányérjára, így megette, egyébként nem nagy kedvencei a zöldségek. A fasírtot sem ette volna meg, ha tudja, hogy nincs benne hús, nem szóltam róla.:))