Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplipüré máshogy, zöldségfasírttal

Krumplipüré máshogy, zöldségfasírttal
Krumplipüré máshogy, zöldségfasírttal
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Játékosan csempésztem a padlizsánt a gyerek tányérjára, így megette, egyébként nem nagy kedvencei  a zöldségek.

A fasírtot sem ette volna meg, ha tudja, hogy nincs benne hús, nem szóltam róla.:))

hozzávalók / 4 adag

A padlizsános krumplipüréhez

A zöldségfasírthoz

A padlizsán és a fasírt sütéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat fél cm-es szeletekre vágjuk hosszában, mindkét oldalát besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd a levét leitatjuk, és kevés olajban mindkét oldalát pár percig sütjük.
  2. Kiszedjük egy papírtörlőre, egymásra fektetünk keresztben 1-1 db-ot, és rákanalazunk 1 ek krumplipürét. Felhajtjuk rá az oldalait.
  3. Hagyományos krumplipürét készítünk, megpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, sós vízben kifőzzük, leöntjük a vizet, összetörjük a krumplit. Majd 5 dkg vajat adunk hozzá, sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és annyi forralt tejjel öntjük fel, hogy egy keményebb, formázható pürét kapjunk.
  4. A zöldségfasírthoz az összes zöldséget megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben kifőzzük, szűrőlapáttal egy tálba szedjük, botmixerrel átdaráljuk, sózzuk, bele a reszelt fokhagyma, petrezselyem, só, tojás és egy kevés zsemlemorzsa. 5 percet várunk, hogy a morzsa megszívja magát, ha túl lágy lenne, még egy kis zsemlemorzsát szórunk bele.
  5. Hagyományos módon liszt, tojás, zsemlemorzsába bepanírozzuk úgy, hogy a lisztbe egy kiskanál segítségével pottyantjuk.
  6. Forró olajban pár percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 297
elküldve: 2
receptkönyvben: 108
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ekesandi

Mióta szakács: 2010.08.17.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplipüré sült padlizsánnal, karalábés-karfiolos zöldségfasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

826
padlizsán 3 db
burgonya 1 kg
tej 2 dl
teavaj 5 dkg
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sárgarépa 2 db
karalábé 1 db
karfiol 1 kis db
fehérrépa 1 db
káposzta 0.25 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek
petrezselyem 1 csokor
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 dl