r
Nosalty Logó

Krumplipüré máshogy, zöldségfasírttal

NS
Krumplipüré máshogy, zöldségfasírttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A padlizsános krumplipüréhez

A zöldségfasírthoz

A padlizsán és a fasírt sütéséhez

826
Kalória
14.1g
Fehérje
73.1g
Szénhidrát
56.2g
Zsír
637.4g
Víz
71.9g
Koleszterin
19.6g
Élelmi rost
21.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A padlizsános krumplipüréhez

A zöldségfasírthoz

A padlizsán és a fasírt sütéséhez

Összesen 826 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A padlizsános krumplipüréhez

A zöldségfasírthoz

A padlizsán és a fasírt sütéséhez

Összesen 3302 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A padlizsános krumplipüréhez

A zöldségfasírthoz

A padlizsán és a fasírt sütéséhez

Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    637.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    3621 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 826 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3338.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    292.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    2549.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1828 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    575 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    5050 micro
  • β-karotin
    14484 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3682 micro
Összesen 3302 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

A padlizsános krumplipüréhez

  1. A padlizsánokat fél cm-es szeletekre vágjuk hosszában, mindkét oldalát besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd a levét leitatjuk, és kevés olajban mindkét oldalát pár percig sütjük.
  2. Kiszedjük egy papírtörlőre, egymásra fektetünk keresztben 1-1 db-ot, és rákanalazunk 1 ek krumplipürét. Felhajtjuk rá az oldalait.
  3. Hagyományos krumplipürét készítünk, megpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, sós vízben kifőzzük, leöntjük a vizet, összetörjük a krumplit. Majd 5 dkg vajat adunk hozzá, sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és annyi forralt tejjel öntjük fel, hogy egy keményebb, formázható pürét kapjunk.
  4. A zöldségfasírthoz az összes zöldséget megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben kifőzzük, szűrőlapáttal egy tálba szedjük, botmixerrel átdaráljuk, sózzuk, bele a reszelt fokhagyma, petrezselyem, só, tojás és egy kevés zsemlemorzsa. 5 percet várunk, hogy a morzsa megszívja magát, ha túl lágy lenne, még egy kis zsemlemorzsát szórunk bele.
  5. Hagyományos módon liszt, tojás, zsemlemorzsába bepanírozzuk úgy, hogy a lisztbe egy kiskanál segítségével pottyantjuk.
  6. Forró olajban pár percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Játékosan csempésztem a padlizsánt a gyerek tányérjára, így megette, egyébként nem nagy kedvencei  a zöldségek. A fasírtot sem ette volna meg, ha tudja, hogy nincs benne hús, nem szóltam róla.:))

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek