Zöld-sárga egytálétel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
asusuy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
Krumplisütés
-
250g újkrumpli154 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A ragu elkészítése
-
184g újhagyma35 kcal
-
75g zöldbab20 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
10g vaj72 kcal
Záró akkord
Összesen
1111
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
Krumplisütés
-
500g újkrumpli308 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A ragu elkészítése
-
368g újhagyma71 kcal
-
150g zöldbab41 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
20g vaj143 kcal
Záró akkord
Összesen
2222
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
Krumplisütés
-
29.2g újkrumpli18 kcal
-
9.9g napraforgó olaj88 kcal
A ragu elkészítése
-
21.5g újhagyma4 kcal
-
8.8g zöldbab2 kcal
-
5.8g zöldborsó5 kcal
-
23.4g paradicsom4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
Záró akkord
Összesen
129
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 94.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 548.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 294 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 258 micro
-
β-karotin 2093 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 3180 micro
Összesen
1111
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 188.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1280 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1096.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 589 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 516 micro
-
β-karotin 4187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 6360 micro
Összesen
2222
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 602 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
Krumplisütés
-
50 dkg újkrumpli (érdemes kifejezetten nagy krumplikkal dolgozni, két tenyérnyi darab kb. megfelelő)
-
2 dl napraforgó olaj
A ragu elkészítése
-
4 közepes db újhagyma
-
15 dkg zöldbab
-
10 dkg zöldborsó
-
4 közepes db paradicsom (rajongok a narancsparadicsomért, szószokhoz, mártásokhoz tökéletes, lédús és enyhén édes, valamint igen szép színe van)
-
só ízlés szerint
-
0.5 ek citrombors
-
3 kk kakukkfű
-
4 teáskanál fűszerpaprika
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 dkg vaj
Záró akkord
Elkészítés
Krumplisütés
- A krumplikat meghámozzuk, és egy éles késsel hajszálvékonyra szeleteljük. Mintha chips-et készítenénk.
- Olajat hevítünk, és szép lassan kisütjük benne a krumplit. Nem lesz aranybarna, nem is ez a cél, amikor már kezd pirulgatni és széttöredezni, akkor vagyunk kész ezzel a lépéssel.
A ragu elkészítése
- Az újhagymát egy kevés olajon/vajon elindítjuk.
- Amikor a hagyma már lágyan mozdul a fakanál alatt, rádobjuk a zöldbabot (lehet fagyasztott vagy friss is) és a paradicsomokat (héjastul is mehet). Sózzuk, borsozzuk, és ekkor szórjuk a kakukkfüvet, pirospaprikát is. Megfelelő eszközben (én kerámia serpenyőt használtam) a zöldségek saját leve elegendő az elkészítéshez, ha ez nem tűnik elégnek, egy pici vizet rakhatunk hozzá.
- Amikor már szinte puha a zöldbab és a paradicsom is szósszá változott, hozzáadjuk a zöldborsót. Friss borsó esetén percekről van szó, de a fagyasztottnak sem kell sokkal több. Picit átfuttatjuk, a paradicsom és a zöldségek leve ekkor már sűrűn rotyog, és remek illatot áraszt.
Záró akkord
- Végül egy lapos szedőkanállal, - az olajat nagyrészt lecsepegtetve - a sült krumplikat átszedjük a serpenyőbe a többiek közé. Megszórjuk az egészet lehetőleg friss petrezselyemmel. (Ha szeretnél, itt tehetsz hozzá egy kis vajat, lágyít az ételen, de anélkül is kellemes, a narancsparadicsom ideális szaftot képez ekkorra.)
- Itt érdemes rászánni az időt, és 10-15 percig kavargatva pirítgatni az ételt. A krumpli ugyanis teljesen szét fog esni, szinte péppé válik, és felveszi a sűrű szószt. Ha türelmesek vagyunk, ezt követően elkezd az egész összesülni, és rövidesen előjön a már eleve megsült krumpli intenzív illata a többi zöldséggel összesülve. Na, akkor vagy készen! És az íze... Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 860
- Feltöltés dátuma: 2015. július 07.
Ajánló
Salátát, egy kis tejfölös mártogatóst, vagy akár savanyú uborkát ki lehet próbálni hozzá, de ha ügyes voltál, a zöldbab és a borsó még pont elég friss lesz, önmagában is teljes értékű étel ez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
asusuy
9 recept
Eredetileg egy két részből összeálló ételt szerettem volna: hajszálvékony, ropogósra sütött krumplit, hozzá egy sűrű, szaftos zöldségragut. Az elkészítés során megtanultam: újkrumpliból nem lesz sült krumpli, így jött létre ez az egytálétel, és milyen jól tette!