r
Nosalty Logó

Zöld-sárga egytálétel

asusuy
Zöld-sárga egytálétel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Krumplisütés

A ragu elkészítése

Záró akkord

1111
Kalória
12g
Fehérje
63.1g
Szénhidrát
94.3g
Zsír
548.3g
Víz
21.5g
Koleszterin
14.3g
Élelmi rost
14.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Krumplisütés

A ragu elkészítése

Záró akkord

Összesen 1111 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Krumplisütés

A ragu elkészítése

Záró akkord

Összesen 2222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Krumplisütés

A ragu elkészítése

Záró akkord

Összesen 129 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    548.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    2093 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3180 micro
Összesen 1111 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1096.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    589 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    4187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    6360 micro
Összesen 2222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    602 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

Krumplisütés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és egy éles késsel hajszálvékonyra szeleteljük. Mintha chips-et készítenénk.
  2. Olajat hevítünk, és szép lassan kisütjük benne a krumplit. Nem lesz aranybarna, nem is ez a cél, amikor már kezd pirulgatni és széttöredezni, akkor vagyunk kész ezzel a lépéssel.

A ragu elkészítése

  1. Az újhagymát egy kevés olajon/vajon elindítjuk.
  2. Amikor a hagyma már lágyan mozdul a fakanál alatt, rádobjuk a zöldbabot (lehet fagyasztott vagy friss is) és a paradicsomokat (héjastul is mehet). Sózzuk, borsozzuk, és ekkor szórjuk a kakukkfüvet, pirospaprikát is. Megfelelő eszközben (én kerámia serpenyőt használtam) a zöldségek saját leve elegendő az elkészítéshez, ha ez nem tűnik elégnek, egy pici vizet rakhatunk hozzá.
  3. Amikor már szinte puha a zöldbab és a paradicsom is szósszá változott, hozzáadjuk a zöldborsót. Friss borsó esetén percekről van szó, de a fagyasztottnak sem kell sokkal több. Picit átfuttatjuk, a paradicsom és a zöldségek leve ekkor már sűrűn rotyog, és remek illatot áraszt.

Záró akkord

  1. Végül egy lapos szedőkanállal, - az olajat nagyrészt lecsepegtetve - a sült krumplikat átszedjük a serpenyőbe a többiek közé. Megszórjuk az egészet lehetőleg friss petrezselyemmel. (Ha szeretnél, itt tehetsz hozzá egy kis vajat, lágyít az ételen, de anélkül is kellemes, a narancsparadicsom ideális szaftot képez ekkorra.)
  2. Itt érdemes rászánni az időt, és 10-15 percig kavargatva pirítgatni az ételt. A krumpli ugyanis teljesen szét fog esni, szinte péppé válik, és felveszi a sűrű szószt. Ha türelmesek vagyunk, ezt követően elkezd az egész összesülni, és rövidesen előjön a már eleve megsült krumpli intenzív illata a többi zöldséggel összesülve. Na, akkor vagy készen! És az íze... Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Eredetileg egy két részből összeálló ételt szerettem volna: hajszálvékony, ropogósra sütött krumplit, hozzá egy sűrű, szaftos zöldségragut. Az elkészítés során megtanultam: újkrumpliból nem lesz sült krumpli, így jött létre ez az egytálétel, és milyen jól tette!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek