r
Nosalty Logó

Zöld-sárga egytálétel

asusuy
Zöld-sárga egytálétel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Krumplisütés

A ragu elkészítése

Záró akkord

1111
Kalória
12g
Fehérje
63.1g
Szénhidrát
94.3g
Zsír
548.3g
Víz
21.5g
Koleszterin
14.3g
Élelmi rost
14.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Krumplisütés

A ragu elkészítése

Záró akkord

Összesen 1111 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Krumplisütés

A ragu elkészítése

Záró akkord

Összesen 2222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Krumplisütés

A ragu elkészítése

Záró akkord

Összesen 129 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    548.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    2093 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3180 micro
Összesen 1111 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1096.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    589 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    4187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    6360 micro
Összesen 2222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    602 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

Krumplisütés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és egy éles késsel hajszálvékonyra szeleteljük. Mintha chips-et készítenénk.
  2. Olajat hevítünk, és szép lassan kisütjük benne a krumplit. Nem lesz aranybarna, nem is ez a cél, amikor már kezd pirulgatni és széttöredezni, akkor vagyunk kész ezzel a lépéssel.

A ragu elkészítése

  1. Az újhagymát egy kevés olajon/vajon elindítjuk.
  2. Amikor a hagyma már lágyan mozdul a fakanál alatt, rádobjuk a zöldbabot (lehet fagyasztott vagy friss is) és a paradicsomokat (héjastul is mehet). Sózzuk, borsozzuk, és ekkor szórjuk a kakukkfüvet, pirospaprikát is. Megfelelő eszközben (én kerámia serpenyőt használtam) a zöldségek saját leve elegendő az elkészítéshez, ha ez nem tűnik elégnek, egy pici vizet rakhatunk hozzá.
  3. Amikor már szinte puha a zöldbab és a paradicsom is szósszá változott, hozzáadjuk a zöldborsót. Friss borsó esetén percekről van szó, de a fagyasztottnak sem kell sokkal több. Picit átfuttatjuk, a paradicsom és a zöldségek leve ekkor már sűrűn rotyog, és remek illatot áraszt.

Záró akkord

  1. Végül egy lapos szedőkanállal, - az olajat nagyrészt lecsepegtetve - a sült krumplikat átszedjük a serpenyőbe a többiek közé. Megszórjuk az egészet lehetőleg friss petrezselyemmel. (Ha szeretnél, itt tehetsz hozzá egy kis vajat, lágyít az ételen, de anélkül is kellemes, a narancsparadicsom ideális szaftot képez ekkorra.)
  2. Itt érdemes rászánni az időt, és 10-15 percig kavargatva pirítgatni az ételt. A krumpli ugyanis teljesen szét fog esni, szinte péppé válik, és felveszi a sűrű szószt. Ha türelmesek vagyunk, ezt követően elkezd az egész összesülni, és rövidesen előjön a már eleve megsült krumpli intenzív illata a többi zöldséggel összesülve. Na, akkor vagy készen! És az íze... Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Eredetileg egy két részből összeálló ételt szerettem volna: hajszálvékony, ropogósra sütött krumplit, hozzá egy sűrű, szaftos zöldségragut. Az elkészítés során megtanultam: újkrumpliból nem lesz sült krumpli, így jött létre ez az egytálétel, és milyen jól tette!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...