r
Nosalty Logó

Krémes-habos almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
Krémes-habos almás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 1157 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 6944 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 206 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 1157 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    273.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5508.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2197 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1069.6 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1787.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2527 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2031 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1140 micro
Összesen 6944 kcal
  • 2% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe tesszük a tojássárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük.
  2. A tészta egyharmad részét külön vesszük, a nagyobb darabot kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt, 27*37 cm-es tepsibe tesszük úgy, hogy a szélein 1,5 cm-t visszahajtunk.
  3. Rátöltjük az almás-pudingos masszát, egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk fahéjjal, rákenjük a 3 tojásfehérjéből és a 12 dkg porcukorból készült kemény habot, majd a félretett tésztából berácsozzuk.
  4. 180 fokos sütőbe helyezzük és kb. 35 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. Az almát lereszeljük, rászórjuk a cukrot és az 1 dl vízzel péppé főzzük. Levesszük a lángról és hozzákeverjük az 5 dkg vajat. A 2 csomag pudinghoz adjuk a 4 evőkanál cukrot és a 2,5 dl vízzel elkavarjuk, majd a forró almához öntjük. Pár percre még visszatesszük a lángra és kavarjuk.

Hab

  1. Kemény habot verünk a cukorból és a tojásfehérjéből.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 160
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes-habos almás pite
Wagensommer Alexandra 91 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek