Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite 12. - tojás nélkül

Almás pite 12. - tojás nélkül
Almás pite 12. - tojás nélkül
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit a gyermekeim nagyon szeretik, könnyű, omlós tésztája van, és hamar elkészíthető, könnyű összegyúrni, és nyújtáskor nem esik szét a tészta.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 1.5 kg alma
  • fahéj ízlés szerint (vagy 1 tasak almás fűszerkeverék)
  • 4 ek cukor

ajánlat

Ezt ajánlom tojásra érzékenyeknek, nincs a tésztában tojás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és összekeverjük az almás fűszerkeverékkel és a cukorral.
  2. A tésztát összegyúrjuk, hogy lágy tésztát kapjunk, majd két cipóra osztjuk.
  3. Sütőpapíros közepes tepsibe tesszük a tészta egyik felét, majd ráteszünk egy pici házi lekvárt, egy nagyon kevés zsemlemorzsát szórunk rá, és a lecsurgatott almát rászórjuk. (Én nem szoktam megfőzni, de lehet picit párolni az almát, és úgy elkészíteni a sütihez.)
  4. A tészta másik felét ráhelyezzük, és megbökdössük picit a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. (Én bekentem a tetejét tojással, de ki lehet hagyni.)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: közepes cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 525
elküldve: 30
receptkönyvben: 423
elkészítve: 39/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojásmentes almás pite, almás lepény tojás nélkül

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

D.Timea
D.Timea Mon, 2019-06-03 13:14

Baráti összejövetelre készítettem el, glutén- laktóz- és persze tojásmentesen, egyből dupla adagot készítve. Nagyon finom lett, mind el is fogyott, nyilván mindenki rá is járt, nem csak az ételérzékenyek:D

shoshanna
shoshanna Sun, 2014-09-21 13:49

Nagyon köszönöm a receptedet már sokadjára készítem a család kedvence!!!!!!

CSutika13
CSutika13 Sat, 2013-03-09 11:32

Küszi a receptet sok féle almásat csináltam már ,de tojás nálkül még nem probáltam! Én teljeskiörlésű lisztet használtam most, kiváncsi leszek milyen lesz!!! :)

Doya
Doya Fri, 2013-03-08 16:25

a kép alapján olyan jól nézett ki mint a nagyié szokott, igy gondoltam megsütöm hátha... hát köze se volt a nagyiéhoz, de nem a receptben volt a hiba, hanem abban, hogy nem nagyi csinálta...:) egyébként isteni fini lett és tényleg egyszerű elkészíteni!
Köszönöm a receptet! Gyakran fogom készíteni!

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Thu, 2013-03-07 12:07

Köszönöm, hogy kiemeltétek a receptem. De házi lekvár az saját készítésű nem HAMÉ reklám helye itt vagy ott, na mindegy...

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-03-07 14:16

Kedves Szakácsunk,
elnézést kérünk, amiért bekerült a saját készítésű lekvárhoz a logó, máris javítjuk.

valiika
valiika Sun, 2012-11-04 15:41

Kedves Heni!
Nekem tojásallergiás a kislányom, ezért rendkívül hálás vagyok a tojásmentes receptekért. Csak sajnos a sütési alapismereteim hiányoznak, így a pofonegyszerű receptet is verítékezve készítem el, mert szerintem már az eszközök kiválasztásánál elrontom... :( Nem lehetne, hogy kicsit kezdőbb /részletesebb/ verzióban is közöld a receptet? Úgy szeretnék néha valami igazán profit sütni! :)
Köszi és üdv,
valiika

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Thu, 2013-03-07 12:15

Valiika! Tehát: kimérsz mérlegen 40 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, ezeket egy tálba teszed, hozzá a csipet só, 1 mk. reszelt citrom héj (lehet szárított is), a rum elmardhat én nem szoktam bele tenni, 1 tasak sütőpor, 1 kis pohár tejföl, 20 dkg vajat is kimérsz Kocka vajat, aztán egy picit nem baj ha lágyabb nem kemény a vaj (előtte vagy vedd ki a hűtőből puhább legyen, vagy mikroban 10-20 másodperc alatt kicsit olvaszd meg ne folyós legyen, csak puha) ezt az egészet a kezeddel jól kigyúrod, nyomkodod, ne ijedj meg először nagyon morzsás, olyan mintha nem állna össze, de addig gyúrd, míg jól összeáll a tészta, mert ahogy olvad benne a vaj és a tejföl is lazít. Amikor meggyúrtad a tésztát, két részre osztod, lisztezett deszkán az egyik felét kinyújtod akkorára amekkora a tepsid (én általában kisebb fajtába szoktam alul sütőpapírt rakok) tehát beleteszed a nyújtott tésztát, rá a lekvár egyenletesen elkenve, majd (az almát megpucolod, lereszeled 1-1,5 kg is elég lehet bele, 4-6 ek. cukor, 1 tasak almás fűszerkeveréket teszel hozzá Lucullus termék, ha nincs akkor egy kiskanál őrölt fahéjat helyette jól összekevered a lereszelt almával, majd kicsurgatod a levétől, az almát rárakodod a tésztára. Kinyújtod a másik tésztát lisztezett deszkán és ráteszed szépen az almás részre. Széleit benyomkodod, sütés közben ne nyíljon szét. Aztán a tetejét megbökdösöd villával pár helyen, nem kell bekenni tojással a tetejét, ha tojás érzékenyek vagytok. Szóval előmelegített sütőben 200 fokon készre sütöd, ez sütőtől is függ, ha nem vagy biztos benne megsült-e egy fogvájóval szúrj bele és látod, hogy nyers-e a tészta még vagy pont jó. Kicsit hagyod hülni, majd mikor kihült lehet szeletelni. A sütőpapírral bélelt tepsi azért jó, mert nem ragad az aljára a tészta és egyszerű.

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Thu, 2012-06-07 09:54

Szia Bubu-Deby! ÖRülök, hogy sikerült és ízlik. Én is és családom is nagyon szeretjük ezt a pitét jó omlós. Szép napot!

Bubu-Deby
Bubu-Deby Wed, 2012-06-06 21:26

Hát én már reggel elhatároztam, hogy almás pitét sütök. Volt minden hozzávaló,csak a kapott receptet nem találtam. Ellátogattam ide és ráleltem a te receptedre.Majd elkészült az ebéd, délután meg jött a sütés ideje, és akkor döbbentem rá, hogy elhasználtam a tejfölt az ebédhez, de nem adtam fel. Benyúltam a hűtőbe és kivettem a citromos joghurtomat, amit vacsira szoktam elfogyasztani, és azzal készítettem el. Isteni lett. Köszike a receptet, ilyen jó pitét rég csináltam. Fincsi omlós, nem fulladok meg a tésztájától. Köszi még 1x. :D

Amerelly
Amerellina / Amerelly Sat, 2012-05-26 22:24

Kedves Heni!

Most vettem ki a sütőből, barátnőméknek szeretném vinni holnap. Eddig fantasztikusan néz ki és pompás illat lengi be a lakásom. Köszi a receptet, remélem ízben is minden stimmel, de erre holnap fény derül.
Esetleg egy területen kérnék tippet, ha tudsz itt válaszolni: a tészta nagyon zsíros volt és nehezen nyújtható, különösen nehéz téglalap mintára formálni. Te ezt hogy szoktad megoldani?

Köszönettel:
Amerelly

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Sun, 2012-05-27 12:27

Kedves Amerelly! Amióta ismerem ezt az almás pite recit, azóta így készítem. Én szoktam kicsit több lisztet tenni hozzá ha szükséges, sokszor olyan 50dkg-ból készítem kiegészítve, ha úgy érzem, hogy szükséges. A deszka alját nyújtás előtt jól kilisztezem. Ha nem sikerül téglalapra nyújtani szabályos formát, akkor a széleit le szoktam vágni, hogy pont jó legyen. De nem szoktam nagy ügyet fordítani rá, szerencsére össze szokott jönni. Remélem, hogy ízlett a társaságnak. Üdv: Heni

Amerelly
Amerellina / Amerelly Mon, 2012-05-28 08:10

Kedves Heni!

Igen, aztán rájöttem, hogy egyszerűen csak legközelebb picit több lisztet teszek hozzá és akkor már nem lesz vele gond. Köszönöm, hogy válaszoltál!
Szerencsére ízlett a társaságnak, fogyott rendesen :).
Köszönöm a receptet, a napokban szerintem nemsokára megismétlem.

Amerelly

Amerelly
Amerellina / Amerelly Wed, 2012-05-30 10:40

Kedves Heni!

Ma újfent elkészítettem a pitét, ezúttal már az eddigi tapasztalatokból merítve, picit több liszttel és sokkal jobban sikerült, a munkatársaim odavannak érte. :) Köszi a fantasztikus receptet, újfent!! :))

Amerelly

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Sun, 2012-02-26 07:52

Nagyon örülök, hogy ízlett a süti mindenkinek. Amióta ismerem ezt a receptet mindig ezt készítem, jó omlós tésztája van, a nagylányom pedig válógatós és csak ezt az egy sütit eszi meg bármikor. Én meggyesen is csináltam már ezt a tésztát. Finom. Egészségetekre!

mannika1
Mannika / mannika1 Sat, 2012-02-25 20:38

Nem volt itthon tojás, azért kerestem tojás nélküli sütireceptet
Ma délután megsütöttem az almás pitét. Finom lett.
Olyan gyorsan fogyott, hogy még egy adagot begyúrtam.
Abba lecsöpögtetett cseresznyét tettem. Úgy is sikerem lett. Köszi a receptet.

bettsy
bettsy Sat, 2011-08-13 15:16

Vágytam valami finom édes de kevésbé hizlaló sütire, és tojás nem volt itthon. A liszt felét norbis lisztkeverékkel pótóltam, így kétszer annyi tejfölt vett fel a tészta. Cukor helyett édesítőt használtam. És a lekvárt is kihagytam, hogy tényleg diétás maradjon amennyire tud :)
Isteni lett! Köszönöm a receptet és a tojás nélküli ötletet!

1150
finomliszt 40 dkg
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
rum 1 ek
1 csipet
citromhéj 1 kk
sütőpor 1 csomag
tejföl 175 g
lekvár/ dzsem 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
alma 1.5 kg
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 4 ek