Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos-almás pite helena konyhájából

Pudingos-almás pite helena konyhájából
Pudingos-almás pite helena konyhájából
95 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az almásat már régen nem sütöttem, így ma rászántam magam. Ez a legfinomabb almás pite! Extra almás, több a munka vele, mint a klasszikus almás pitével, de megéri!

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Alma töltelék

Puding

ajánlat

Az eredeti receptben nem párolják meg az almát, csak kicsavarják, a pudingport is én tettem bele, mivel ennyi almával készül, legalább az egy kicsit megfogja, nem lesz csurgós. Sajnos most sem bírtam kivárni, míg teljesen kihűl, így nehéz szeletelni. Legtöbb időt az alma ízesítésével voltam elfoglalva. Én szeretem, ha enyhén savanykás, és nem túl édes.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk.
  2. A tésztát vágjuk két részre (egyik legyen kisebb, a rácsokra). A nagyobbat kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük.
  3. A tepsiben levő tésztára simítjuk a megpárolt, de kihűlt almát.
  4. Erre rásimítjuk a langyos főtt pudingot, kinyújtjuk a kisebb tésztát, derelyevágóval csíkokra felszeleteljük, és berácsozzuk vele a süteményt. A csíkokat kenjük meg tojással.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

Alma töltelék

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, keverjük össze citromlével, a fahéjjal, a cukrokkal, és pároljuk meg, a legvégén keverjük hozzá a pudingport.
  2. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a forró almához.

Puding

  1. A liter tejből a cukorral és a pudingporral főzzünk hagyományosan pudingot.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x32 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 315
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliapudingos almás pite, rácsos almás pite pudingosan, pudingos-almás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1104
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
tojássárgája 2 db
sütőpor 1 csomag
cukor 8 dkg
1 csipet
alma 2 kg
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 ek
tojásfehérje 2 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
citromlé 1 citromból nyert
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 6 ek