Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás béles -Almás pite 5.

Almás béles -Almás pite 5.
Almás béles -Almás pite 5.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (69)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Békebeli ízeket idéző jól bevált kis recept. Eddig mindenkinek nagyon ízlett. Még olyan embernek is, aki amúgy nem szereti az almás dolgokat. Én bátran adagolom a fahéjat bele, úgy jó, ha érzik rajta. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. Vékony linzertésztát kapunk.
  2. Az egyik lapot tepsibe tesszük, és a tölteléket rákenjük.
  3. Majd ráhelyezzük a másik lapot, tetejét tejjel vagy tojással megkenjük.
  4. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokra állítva megsütjük kb. 30 perc alatt.
  5. Megszórjuk porcukorral.

Töltelék elkészítése:


  1. A töltelékhez az almát magházától megtisztítjuk.
  2. Legyaluljuk, és egy edényben a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.
  3. Félrehúzzuk, és a zsemlemorzsát belekeverjük.
  4. Ha teljesen kihűlt, a tésztára kenjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 166 064
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 434
elkészítve: 99/145
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Brigi

Mióta szakács: 2009.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite

Hozzászólások (69)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bertapiri
bertapiri Sat, 2015-09-26 11:03

Egy órája lett kész, megkóstoltam, nagyon-nagyon finom omlós a tésztája. Ezentúl így fogom készíteni!!!

Csonka Ella
Csonka Ella Sat, 2015-08-01 14:03

Muszáj gyorsan keverníí?! ha én lassan tudok keverni lassan keverek :D :D :D :D

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Sun, 2015-08-02 19:55

Nem keverni gyúrni. Ha egy recepteben ez áll akkor valószínűleg úgy kell csinálni. Hogy te hogy tudsz keverni őszintén szerintem csak rád tartozik. Válaszolva a "kérdés"-edre , nem muszáj követni a receptet, csak ha jól akarsz sütni főzni.

klercs
klercs Sun, 2015-06-28 15:39

Életem első pitéje. Isteni lett, köszi a klassz receptet :-)

fintorzsofi
fintorzsofi Sat, 2015-04-11 22:52

Este fél tízkor kezdtem el a sütit, mikor az almát tettem rá sejtettem hogy kevés lesz, de mikor megsült, biztossá vált. :) éjjel háromnegyed tizenkettő van, most állok neki a második adag sütésénk hogy maradjon a vendégeknek is ha már beígértem. Az almát én is kicsavartam, de a második adagra nem maradt elég, így nem fogom, hanem teszek egy pudingot hozzá.

lindatolli
lindatolli Mon, 2015-01-26 14:41

Elkészítettem pontosan kôvetve a receptet és nagyon jòl sikerült! Tökéletes lett!
Szeleteket külön csomagolva lefagyasztottam (ami nem fogyott el aznap) és ha lehetséges, még finomabb lett!
Hagytuk kiolvadni mig szobahômérsékletû lett (egy-két òra).
Talàn jobban összeértek az ízek :)

sillagokpora
sillagokpora Sat, 2014-12-27 23:38

Most készítem. Tapasztalatom vele, hogy 30 perc után a teteje barnára sült, viszont mikor kivettem és próbáltam szeletelni, az alja teljesen nyers és puha volt. Most visszatettem, hátha segít rajta és megsül utólag az alsó réteg is.
Ehhez kapcsolódóan, talán pont azért nem sül az alsó réteg, mert annyira nedves és lágy a töltelék. A recept előírása szerint nem nyomkodtam ki az almát, hanem megpróbáltam kipárolni belőle a nedvességet (pedig tudom, hogy ki szokták csavarni általában, de gondoltam kipróbálom így). Több, mint 30 percen keresztül pároltam, de a nedvesség nem tűnt el, mindössze pépes lett az alma. Szóval szerintem a kinyomkodás nélkülözhetetlen.

Aksi888
Aksi888 Fri, 2017-10-06 13:08

Szia, nekem sosem jon ossze ez az elparologtatas. Mindig CSAK kinyomkodom. En sem tudom, hogyy nalam miert nem mukodik, de nem is erdekel :-)

KatalinM
KatalinM Fri, 2014-12-26 11:51

Ma elkészítettem, nagyon finom, köszönöm a receptet. Amint már jeleztem, felesleges előpárolni az almát, hisz sütéskor a tésztával együtt sül az alma is. Hogy ne legyen szíjas a tészta, az alma alá és rá szórtam egy kis zsemlemorzsát, de búzadara is megteszi. Köszi még egyszer, ez a linzer tészta kitűnő a pitéhez!

KatalinM
KatalinM Mon, 2014-12-22 23:43

Ez a tészta nálam is nyerő, az almát viszont én nem szoktam párolni, a legyalult fahéjas almát kicsavarom és úgy teszem nyersen a tészta közé, a megmaradt isteni fahéjas almalevet pedig megiszom. :)

Skatafr
Skatafr Tue, 2014-10-28 10:25

(Kedves Brigi!
Ez a tészta nagyjából mekkora tepsimérethez készül? )

JUJ, csak most láttam, hogy ott van :) Bocsi

Zinacska
Zinacska Fri, 2014-09-12 16:51

Ma megsütöttem,nagyon,nagyon finom lett. Izlett az egész csaldnak, köszönöm a receptet.

Skata
Skata Sun, 2014-01-19 20:09

Megsütöttem, nagyon finom lett. Az almaba tettem egy kis citromhèjat, mert nem szeretem ha túl èdes, mi csak hárman vagyunk a csalàdban a kisfiammal, mègis elfogyott azonnal a fèl tepsi. :)

kisvirág
kisvirág Mon, 2013-05-06 15:02

Kedves Brigi!
Olvastam a receptedet én már régóta sütöm az almáspitét de még tejföllel nem csináltam. A tésztába kell tenni azt látom talán ettől lesz olyan nagyon jó. Kicsit félek a megszokottól eltérni légyszi egy kis biztatással erősíts meg hogy merjek vele sikerélményt elérni. Olvastam a többiek hozzászólását és látom nagyon örülnek a receptnek. Kérlek irj vissza ha nem gond. Köszönöm. kisvirág

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Mon, 2013-05-06 20:45

Kedves kisvirág!
Egészen nyugodtan vágj bele, a siker nálad sem marad el. Én mostanában úgy csinálom hogy egy kilós zacsi lisztnek a felét veszem,egy csomag sütőport teszek hozzá,egy pohár tejföl,10 dkg zsír 10 dkg margarin mokkáskanál só, lehet 2 teáskanál cukor bele és összegyúrni, kettészedni kinyújtani megtölteni és kész. :) Hajrá... mi imádjuk.

kisvirág
kisvirág Tue, 2013-05-07 17:07

Kedves Brigi!
Nagyon köszönöm gyors válaszodat nagyon jólesett. Akkor most már így fogom készíteni és visszajelzek sikerélményemmel.
Kívánok további szép napokat és sok jó receptküldést nekünk amit előre is köszönünk.

Airótkiv
Bánszki Viktória / Airótkiv Fri, 2013-02-08 15:05

Kedves Brigi!
Ma elkészítettem a pitét és tökéletesen sikerült! :)
Cukor helyett folyékony édesítőt használtam, de alig kellett mert az alma elég édes volt. A tepsi aljába formára vágott sütőpapírt tettem, hogy tuti ne legyen gond a felszedéssel és hogy ne karcoljam meg a tepsit vágáskor, ez bevált. Az alapos leírásod pedig kihúzott a csávából, mert amikor észrevettem, hogy a széle már barnul, a teteje pedig fehér, betettem egy üres tepsit alá... Teljesen átsült és tökéletes állagú.
A tetejére ajánlott tejbe belekevertem egy kis mézet és kenés után megszórtam durvára vágott dióval. FANTASZTIKUS LETT!
köszi a receptet!

bobóci
bobóci Sun, 2012-09-23 20:49

Csatlakozom az előttem szólóhoz: tényleg nagyon finom! :) Köszi a receptet.

ipomoea
ipomoea Thu, 2012-09-20 09:04

Szia!Nem tudom mit ronthattam el,de nagyon vékony volt a tészta,és tapasztaltabbak szerint,/szalonnás/.még próbáltam pedig tovább is sütni.

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Thu, 2012-09-20 10:36

Kisebb tepsiben próbáld újra sütni ugyan ezekkel a paraméterekkel. Ne centizd ki a belevalókat a liszttel is bánhatsz bővebben. Én már szinte csukott szemmel dobálom össze és mindig kifogástalan. Tetejét tejjel kend meg és mikor kezd kicsit barnulni már jó,persze sütője válogatja. Ha alulról jobban süt a sütőd vigyázz mert mikor az alja már megégett a teteje csak éppen pirul. Becsapós....tegyél egy üres tepsit alulra. Sok sikert! :)

margica
margica Mon, 2012-08-27 16:24

nagyon jó recept!
ma nem volt tejfelem, így ásványvízzel készült, semmivel nem lett rosszabb.
nagyon sokszor elkészítettem már, néha csak sertés zsír van benne, ha vaj nincs, de ez is kiráj...
köszönöm Brigi a receptet.

ssussy
ssussy Mon, 2012-05-21 14:08

Én tettem a tésztába vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat, viszont a töltelék nálam csak reszelt alma volt egy jó nagy adag fahéjjal összekeverve, mert a gyümölcsöket mi nem szoktuk megcukrozni. Nagyon finom lett, legközelebb is ezt a receptet veszem elő! :-)

bebice
bebice Sat, 2012-05-12 19:05

Nagyon finom,porhanyós,omlós,könnyű a tészta.Ma csináltam meg,két óra alatt elfogyott,holnapra is ezt kérte a család dupla adagból.Köszi!

mellow
mellow Fri, 2012-03-02 17:47

fiú létemre ma én sütöttem, és kimondottan jól sikerült, köszi

csilla1213
csilla1213 Fri, 2011-11-25 17:59

Ma a párom kérésére ezt sütöttem ISTENI LETT!!!!!!!!!!!!!Köszi a receptet:):):)

magdi12
magdi12 Thu, 2011-11-17 19:10

Kedves Brigi
Issssssssssteni finiiiiiiiii!
Nemrég lett kész.
Köszi a receptet!

Krstf04
Krstf04 / Krstf04 Tue, 2011-11-15 17:49

Én is sütöttem a délután, nagyon jó lett! Nagyon jó a tésztája. (Én liba zsírral csináltam, meg RÁMA kocka margarinnal).

köszönet a receptért

zafirov
zafirov Sun, 2011-11-13 16:05

Kedves Brigi!
Bocs a lehet, hogy buta kérdésért, de a zsír az muszály? Nem lehet azt is margarinnal kiváltani?

1150
finomliszt 40 dkg
margarin 10 dkg
mangalica zsír 10 dkg
tejföl 150 g
1 kk
cukor 1 teáskanál
sütőpor 1 kk
alma 1.5 kg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0.5 ek
zsemlemorzsa 2 ek