r
Nosalty Logó

Almás béles -Almás pite 5.

Budai Brigi
Almás béles -Almás pite 5.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1152
Kalória
12.8g
Fehérje
157.6g
Szénhidrát
54.3g
Zsír
332.6g
Víz
45.9g
Koleszterin
11.2g
Élelmi rost
65.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1152 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4603 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 192 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    332.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 1152 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3702 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    1926 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    630.4 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    950 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 4603 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. Vékony linzertésztát kapunk.
  2. Az egyik lapot tepsibe tesszük, és a tölteléket rákenjük.
  3. Majd ráhelyezzük a másik lapot, tetejét tejjel vagy tojással megkenjük.
  4. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokra állítva megsütjük kb. 30 perc alatt.
  5. Megszórjuk porcukorral.
  6. Töltelék elkészítése:
  7. A töltelékhez az almát magházától megtisztítjuk.
  8. Legyaluljuk, és egy edényben a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.
  9. Félrehúzzuk, és a zsemlemorzsát belekeverjük.
  10. Ha teljesen kihűlt, a tésztára kenjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x40

Békebeli ízeket idéző jól bevált kis recept. Eddig mindenkinek nagyon ízlett. Még olyan embernek is, aki amúgy nem szereti az almás dolgokat. Én bátran adagolom a fahéjat bele, úgy jó, ha érzik rajta. :)

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek