Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-puncsos sütemény

Gesztenyés-puncsos sütemény
Gesztenyés-puncsos sütemény
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom sütemény, a gesztenyés krém és a puncspudingos krém jól illik egymáshoz, nem egy megszokott íz, de ettől különleges. Elkészítése nem nehéz.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a porcukorral keverjük habosra, közben adjuk hozzá a 6 kanál vizet.
  2. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
  3. A masszát elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190 fokon 2 lapot sütünk belőle.
  4. Főzünk egy pudingot a szokásos módon.
  5. A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé szedjük. Az egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az alsó lapra. A másik felébe a pudingot, ezt kenjük a gesztenyés krémre.
  6. Tetejére csokimázat teszünk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 746
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

era

Mióta szakács: 2013.09.03.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

puncspudingos-gesztenyés, pudingos-gesztenyekrémes szelet, csokimázas szelet gesztenyés-puncsos töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

621
tojás 6 db
porcukor 6 púpozott ek
dió 14 dkg
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 teáskanál
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
rum 5 ml
gesztenyemassza 25 dkg
puncs pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
tortabevonó 10 dkg
vaj 5 dkg