r
Nosalty Logó

Kovászos uborka zoldjuli konyhájából

NS
Kovászos uborka zoldjuli konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

147
Kalória
6.4g
Fehérje
32.3g
Szénhidrát
1.3g
Zsír
813.4g
Víz
-
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 17 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    813.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 147 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6876 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    4596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    3253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    510 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 589 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 17 kcal

Elkészítés

  1. A középnagyságú uborkákat megmossuk, száras végét levágjuk, és behasítjuk.
  2. Az üveget alul kibéleljük csomborral, kaporral, zeller szeletekkel és zellerlevéllel, tormával és fokhagymagerezdekkel.
  3. Az uborkákat hosszában állítjuk az üvegbe. Egy sor után újabb fűszerek, a tetejére szintén.
  4. Langyos, sós vízzel feltöltjük (1 l vízhez egy csapott evőkanál kősó, nem kell felfőzni). A tetejére 24 órára gézbe teszünk egy szelet kenyeret.
  5. 1-2 napig kitesszük jó meleg napsütésre, majd 3 nap után bekerül a hűtőszekrénybe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

A recept generációról generációra szállt, én édesanyámtól tanultam el a titkát, ami nem más, mint a torma és a fokhagyma - ettől marad ropogós az ubi. És persze a csombor (Erdélyben a borsikafüvet nevezik így), ami különleges ízt kölcsönöz a savanyúságnak. Nyaranta nem győzök újabb és újabb adagot készíteni, mert aki megkóstolja, nem bírja abbahagyni. A fenti fotó is bizonyítja...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...