r
Nosalty Logó

Korzikai csirkemell

NS
Korzikai csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

501
Kalória
34.6g
Fehérje
60.3g
Szénhidrát
14.5g
Zsír
466.9g
Víz
88.4g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2001 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    466.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1249 micro
  • β-karotin
    3808 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    944 micro
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1867.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    818 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    4996 micro
  • β-karotin
    15233 micro
  • β-crypt
    298 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3775 micro
Összesen 2001 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk kb. 1x1 cm-esre.
  2. A hagymát megdinszteljük az olajon, és rádobjuk a húst. Együtt pirítjuk néhány percig, majd megszórjuk a borssal, kis sóval és az őrölt paprikával (eddig egy pörköltes jelleget mutat).
  3. Ezután hozzáadjuk a szeletelt gombát, valamint a fokhagymát, és tovább pároljuk (vízre nincs szükség).
  4. Ezzel 10 percig pároljuk.
  5. Ekkor mehet bele a sok petrezselyemzöld, az előre megfőzött sárgarépakocka, a felkockázott uborka (fontos, hogy ez utóbbi ropogós maradjon), de itt már csak egy-két percnyi párolásra van szükség.
  6. Végül jöhet a nagyon erős paprika valamilyen formában. A lényeg, hogy minél mérgesebb legyen!
  7. Sült kockaburgonyával és reszelt sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 25 p

Valamikor szakácskodtam egy kis vidéki étteremben. Innen volt szerencsém ellátogatni "csereüdültetés " címén egy szarvasi étterembe, ott lestem el ezt a rendkívül finom ételt. Sajnos nem tudom, mi a név eredete, de ajánlom mindenkinek, aki szereti a csípős ételeket. Nem olyan egyszerű, de garantálom, hogy megéri az időráfordítást. Nálam talán már kicsit módosult az eredeti recept, ha valaki ráismer, akkor bocs a változtatásokért.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...