r
Nosalty Logó

Körtés-bazsalikomos almakrémleves

Miss Lemon
Körtés-bazsalikomos almakrémleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A karamellizált gyümölcsraguhoz

353
Kalória
2.1g
Fehérje
77g
Szénhidrát
7.5g
Zsír
535.4g
Víz
21.4g
Koleszterin
11.7g
Élelmi rost
59.2g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A karamellizált gyümölcsraguhoz

Összesen 353 kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A karamellizált gyümölcsraguhoz

Összesen 1412 kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A karamellizált gyümölcsraguhoz

Összesen 52 kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    535.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 353 kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    308.1 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    2141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2377 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3969 micro
Összesen 1412 kcal
  • 0% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Az almákat és a körtét megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd feltesszük főni kb. 4 dl vízben egy csipet sóval, 8-10 bazsalikomlevéllel és 2 ek. cukorral.
  2. Közben egy almát szintén megpucolunk, konyhai aprítógépbe daraboljuk, hozzáadunk kb. 1 dl vizet és és még 5-8 bazsalikomlevelet, pépesítjük. Ettől a résztől lesznek igazán intenzívek az ízek, ha valaki ódzkodik tőle, nyugodtan kihagyhatja, és dolgozhat csak a főtt alapanyagokkal.
  3. Ha az almák és a körte megpuhultak, botmixerrel pürésítjük a levest, hozzáadjuk a citrom levét és a tejszínt. Végül, mikor már levettük a tűzről a levest, belekeverjük a nyers bazsalikomos almapépet is. Ha gondoljuk, le is szűrhetjük a levest, hogy egységesebb látványt nyújtson.

A karamellizált gyümölcsraguhoz

  1. A gyümölcsöket megpucoljuk, és helyes, apró kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd beleszórjuk a gyümölcsöt, pár percig kevergetve pirítjuk.
  3. Megszórjuk a cukorral, és tovább pirítjuk. Végül hozzáadjuk a balzsamecetet, rotyogtatjuk még picit, és levesszük a tűzről.
  4. A tányérokba mert kész levesbe szórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ez az ősz egyik legjobb levese. Az első fagyok előtt leszüretelt almából, körtéből és bazsalikomból kicsit pikáns, de nagyon harmonikus ízvilág kerekedik.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek