Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-fahéjas almaleves

Joghurtos-fahéjas almaleves
Joghurtos-fahéjas almaleves
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig túl sok az alma a konyhában, és egyre aszottabbak... Ez egy olcsó, egyszerű és finom felhasználási módja az almának.:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, kicsumázzuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és a mézen puhára pároljuk.
  2. Felöntjük kb. 2,5 liter vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, a gyömbérport, a vaníliás cukrot és a citrom levét. Ízlés szerint tehetünk még bele cukrot, ha nem találjuk elég édesnek, illetve tehetünk bele több/kevesebb citromot.
  3. Mikor már forr a leves, lehúzzuk a tűzről, és behabarjuk a joghurt és a liszt keverékével. Ha túl sűrű a habarás, adjunk hozzá egy kevés tejet. Célszerű egy apró lyukú szűrőt használnunk a leves behabarásakor, hogy elkerüljük a csomósodást. (A szűrőt félig belemerítjük a levesbe, belekanalazzuk a habarást, és azon belül keverjük el, így a csomók nem kerülnek a levesbe.) 
  4. Tálaláskor a leves tetejére szórunk egy kevés fahéjat.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 22 514
elküldve: 8
receptkönyvben: 238
elkészítve: 16/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Vojtkó

Mióta szakács: 2012.11.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas almaleves joghurttal, fahéjas-mézes almaleves, joghurtos-mézes almaleves, selymes almás leves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

148
alma 5 kis db
víz 2.5 l
méz 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 teáskanál
citromlé 1 citromból nyert
joghurt 4 ek
finomliszt 2 evőkanál
gyömbérpor 0.5 csipet