Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtekrémleves Évi nénitől

Körtekrémleves Évi nénitől
Körtekrémleves Évi nénitől
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finom gyümölcslevesre vágytam. Körtét találtam itthon, így született ez a leves.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk a fahéjjal, szegfűszeggel, édesítővel és a sóval.
  2. A körtéket megpucoljuk, magházát kivágjuk, feldaraboljuk, a fűszeres lében 10 percig főzzük, hozzáadva a vaníliát. Utána botmixerrel a gyümölcsöt pépesítjük.
  3. A tejszínt elkeverjük fél csomag vaníliás pudingporral, és hozzáadjuk a leveshez, felforraljuk, majd el is zárjuk a lángot. Belereszeljük a citrom héját, belecsavarjuk levét.
  4. Tálalásnál körteszeleteket teszünk a tányérra, meghintjük frissen pirított mandulapehellyel, lime reszelt héjával és mentával.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 986
elküldve: 1
receptkönyvben: 164
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

körteleves, citromos körtekrémleves, krémleves körtéből

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Mon, 2013-11-04 17:14

Pudingpor nálad???????Na neeee.......Persze-persze pudingostól is szeretlek csak izé.sok-sok tsók

264
körte 6 közepes db
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
vanília 1 db
erythritol 150 g
1 csipet
víz 1 l
habtejszín 2 dl
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
mandulapehely 5 dkg
lime héja 0.5 lime-ból nyert
menta 0 ízlés szerint