Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg gyümölcskrémleves

Hideg gyümölcskrémleves
Hideg gyümölcskrémleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meleg nyári napokon kellemes hűsítő leves lehet!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét kimagozzuk és feltesszük főni annyi vízzel, hogy ne lepje még el. Hozzáadjuk a szedret és a befőttet (levével együtt), belefacsarjuk a narancs levét, megfűszerezzük és megcukrozzuk. Addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a gyümölcsök.
  2. Ha kész, levesszük a tűzről és botmixerrel simára turmixoljuk.
  3. Visszatesszük a lángra, és a vízben feloldott pudinggal besűrítjük.
  4. Betesszük a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.
  5. Előételként szervírozva 1 ek tejszínhabbal a tetején tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 14 211
elküldve: 1
receptkönyvben: 236
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cseresznyeleves, piros gyümölcsleves, tejszínes gyümölcsleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baby_katika
Katika / baby_katika Tue, 2012-04-03 07:10

Kedves Katicabogár! Nagyon tetszik ez a leves, szeretném ma megcsinálni, de nem tudom a főzőtejszínt mikor kell beletenni. Vagy abból vered a tetejére a habot? Köszi a választ :) Üdv, Kati

Shephard
Shephard Fri, 2012-03-30 15:48

Nyami :) Imádom a hideg gyümileveseket, biztos hogy kipróbálom majd, köszönöm :)

Shephard
Shephard Sun, 2012-04-01 23:49

Na akkor még inkább meg kell kóstoljam ezt a csodalevest :)

349
cseresznye 50 dkg
szeder 10 dkg
barackbefőtt 360 g
narancs 1 db
cukor 3 ek
vaníliás pudingpor 0.5 csomag
fahéj 1 csipet
szegfűszeg 3 db
habtejszín 2 dl