r
Nosalty Logó

Pudingos sárgadinnyeleves vanília fagyival

Mignon
Pudingos sárgadinnyeleves vanília fagyival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

786
Kalória
11.3g
Fehérje
131.4g
Szénhidrát
23.1g
Zsír
263.5g
Víz
1000mg
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
68.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 786 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1569 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    5151 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 786 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    262.8 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    527 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    10303 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1569 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

  1. A mézet, vizet és vaníliás cukrot lábosban összemelegítjük.
  2. A sárgadinnyét elfelezzük, majd egyik részét karalábévájóval szépen kiszedjük, a másikat apróra kockázzuk és botmixerrel pürésítjük.
  3. Ha már csak langyos a szirup, hozzákeverjük a Hulalát, tejet, pudingot, rumaromát, citromlevet és a leturmixolt dinnyét.
  4. Végül a szép formás dinnyegömböket keverjük óvatosan a leveshez és hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
  5. Száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk a mandulát.
  6. Tálaláskor a tányér közepébe teszünk 1-1 gombóc fagyit és megszórjuk az illatos mandulával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 3 p

Sárgadinnyeleves recept után kutakodva nagyon sok jó receptre bukkantam. Végigolvasgattam őket és mindegyikből kiírtam a nekem legszipmatikusabb hozzávalókat. Így jött létre ez a pudingos-fagyis egyedi változat. A kombinálás olyan jól sikerült, hogy aki eddig kóstolta, el is kérte gyorsan a receptjét.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek