Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvakrémleves tejjel

Szilvakrémleves tejjel
Szilvakrémleves tejjel
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sárgabarack szezonban Sárvári Mária sárgabarack krémlevese volt a kedvenc levesünk, és ez ihlette most, szilvaszezonban ezt a levest kis változtatásssal. Nem csalódtam benne, nagyon finom lett.
Krémleves imádóknak ajánlom mindenképp!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejes habarás helyett készíthetjük tejföllel vagy tejszínnel, vagy pudingporral is és tejszínhabbal díszíthetjük.
Friss szilvából az igazi, de szilvabefőttből is elkészíthetjük télen, viszont akkor már cukrot szerintem nem igényel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk, megmossuk, és feltesszük főni (héjastól, mert szerintem jó ízt kölcsönöz levesünknek).
  2. Teszünk bele csipetnyi sót, ízlés szerint cukrot vagy édesítőszert, 3 szem szegfűszeget, 1 cs vaníliás cukrot és forrás után fahéjat, mad puhára főzzük kb. 10-15 perc alatt. A szegfűszeget kivesszük levesünkből.
  3. Ezután turmixban vagy botmixerrel pürésitjük, és visszatesszük a tűzre. Ha felforrt, behabarjuk a tej és liszt keverékével, és forrás után még pár percig főzzük.
  4. Levesgyönggyel vagy apró kockákra vágott szilvával (én szilvával jobban szeretem) tálaljuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 203
elküldve: 0
receptkönyvben: 193
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Risi

Mióta szakács: 2010.04.19.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

tejes szilvaleves, fűszeres szilvakrémleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2016-05-08 10:40

Tudom mire használom fel az eltett szilvát... Túrós palacsintával jobbat sem kívánhatnánk!

regina092
regina092 Thu, 2014-02-06 15:26

Én nem teljesen ragaszkodtam a leírtakhoz, de finom lett. Savanykás és enyhén édes lett egyben, pont jó! Jaa és nem tettem bele lisztet mert nekem így is sűrűbb lett. Vacsora után egy kis édesség rajta tejszínhab galuskákkal. Köszönjük!

Risi13
Risi / Risi13 Thu, 2011-08-25 09:54

Kedves Dorci! Egészségedre! Köszönöm, hogy kipróbáltad! :-) Risi

127
szilva 60 dkg
szegfűszeg 3 db
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
tej 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
víz 1 l