Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Koronázási saláta

Koronázási saláta
Koronázási saláta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam egy almás, majonézes csirkesalátát, aztán ráakadtam erre a receptre az interneten. Azért koronázási saláta a neve, mert Erzsébet királyné koronázási ebédjén 1953-ban ez volt az egyik fogás. A curry miatt elég domináns íze van, úgyhogy használhatunk belőle kevesebbet, és az egyéb hozzávalók arányát is tetszés szerint variálhatjuk. Tehetünk bele újhagymát, lilahagymát, az alma pedig nem is szerepel az eredeti receptben, viszont lucernacsíra igen. Az aszalt áfonya, dió is csak gazdagítja a salátát, de nem szükségszerű beletenni, néhány szem is elegendő díszítésképpen. Az öntethez mangó chutney-t használtam, ezt az Intersparban lehet kapni, a creme fraiche-t pedig mascarpone, pici tejszín keverékével lehet helyettesíteni.

hozzávalók / 4 adag

Saláta hozzávalói

Öntet hozzávalói

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet leöblítjük, felkockázzuk, bedörzsöljük az 1 ek curry porral, 2 ek olajjal, sóval, borssal, és 180 fokra előmelegített sütőben fóliával lefedve puhulásig (kb. 20 perc) sütjük. Kivesszük a sütőből, és kihűtjük.
  2. A zöldséget, gyümölcsöt megmossuk, a zellerszárat nagyon apróra vágjuk, az almát héjastul felkockázzuk, a szőlőszemeket elfelezzük.
  3. Összekeverjük az öntet hozzávalóit, majd összeforgatjuk a hússal és a többi "alkatrésszel".
  4. Jól behűtve tálaljuk előételként vagy könnyű vacsoraként, de szendvicsbetétnek sem utolsó.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 003
elküldve: 2
receptkönyvben: 154
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Juli-fakanállal

Mióta szakács: 2012.02.11.
22 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szezon: ősz
kategória: saláta
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

almás csirkesaláta, koronázási csirke, majonézes csirkés saláta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Henza
Henza Thu, 2015-04-09 14:32

Jó recept, mindenképpen kipróbálom. Csak annyit tennék hozzá, hogy az a koronázási ebéd 1853-ban lehetett, mert 1953 inkább a féktelen terror és padláslesöprések időszaka volt, szó sem lehetett ilyen finomságokról.

nagymamus
nagymamus Thu, 2016-10-20 21:42

A recept igazán jó. II. Erzsébet brit királynő koronázása volt 1953-ban

Juli-fakanállal
Juli-fakanállal / Juli-fakanállal Thu, 2013-08-29 20:38

Koszi a hozzaszolasokat. Nem is gondoltam hogy Mo-on csak porkoltet es rantott hust eszik mindenki, ez a nosaltyrol is egyertelmuen kiderul meg amikor nem ritkan otthon jarok vagy beszelek az otthoniakkal. Tudom hogy mindent lehet kapni es sokak szamara nem idegenek ezek a hozzavalok, en csak azt irtam, hogy a nagy atlag ha benez a spejzba akkor nem biztos hogy lat mango chutney-t, tehat el kell mennie beszerezni es pl. videken nem biztos hogy minden kisboltban megtalalhato. Nekem sem hianyzott az elmult 32 evben az eletembol es valoszinuleg ezutan sem fog :) de ebben a salataban pl. nagyon jo.

witch
witch / witch Fri, 2013-08-30 03:44

Bocs, en csak a vizet teszteltem. Ez az egy rossz a gepben, hogy nem halljuk
a hangsulyt. Remelem azert nincs harag?
udv:witch

witch
witch / witch Thu, 2013-08-29 02:32

Csatni? Oh, biztosan a chutney-rol lenne szo, amit Evi neni nemistudommennyit mar feltoltott ide.
Hogy csak egy peldat hozzak fel hirtelen, hehe.

tenger
tenger / tenger Wed, 2013-08-28 20:03

Azért nem csak pörköltet-rántott húst eszünk már Mo-on sem...Miért ne lenne mangó csatni? Talán ezt a salátát is elkészítem, mert jól hangzik a recept (és a kép sem csúnya éppen :-) ).

Üdv,

t

681
csirkemell filé 2 db
halványító zeller 4 közepes szár
szőlő 30 dkg
alma 2 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
curry por 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mazsola 1 marék
dió 1 marék
csírák 1 ek
majonéz 4 ek
crème fraîche 25 dkg
curry por 1 ek
mangó chutney 12.5 dkg
citromlé 1 ek