r
Nosalty Logó

Csirkemájsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
millap
Csirkemájsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 272 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 1358 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 94 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3361 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    565 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 272 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4240.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    2117 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16977 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3190 micro
  • Kolin:
    1731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16805 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    1923 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    2824 micro
  • Lut-zea
    2079 micro
Összesen 1358 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1170 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    197 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Elkészítés

Saláta

  1. A tojásokat keményre főzzük, közben feldaraboljuk karikára a hagymát, és kevés olajon megpirítjuk egy serpenyőben.
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, és a már megpirult hagymához adjuk. Majorannával, borssal ízesítjük. Fedő nélkül megpirítjuk a májat is, majd ha már "kifehéredett", befedjük, hogy levet eresszen, és kb. 7-10 percig hagyjuk főni. Levesszük a fedőt, és magas lángon hagyjuk elpárologni a levét, és lepirítjuk. Ha kész, akkor levesszük a gázról, és megsózzuk.
  3. A jégsalátát és a koktélparadicsomot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és összekeverjük a pirított májjal. Én a koktélparadicsomokat 4 darabra vágtam.
  4. Öntet: Összekeverjük egy kis tálban az olívaolajat, a mustárt, az almaecetet. Rányomjuk egy fokhagymanyomóval a fokhagymát, és medvehagymával ízesítjük.
  5. A tojásokat cikkekre vágjuk, és az öntettel a saláta mellett külön kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1285
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájsaláta
millap 3 recept

Imádom a csirkemájat, de mindig rizzsel, tarhonyával, kenyérrel fogyasztjuk. Szerettem volna könnyedebbre venni, és ez sült ki belőle :)

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.