r
Nosalty Logó

Könnyű zöldséges kelkáposztaleves füstölt virslivel

Marti48
Könnyű zöldséges kelkáposztaleves füstölt virslivel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

139
Kalória
4g
Fehérje
24.3g
Szénhidrát
4.1g
Zsír
709.5g
Víz
3.8g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 17 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    709.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1330 micro
  • β-karotin
    4032 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 139 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2838.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1565 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    364 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5320 micro
  • β-karotin
    16127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1288 micro
  • Lut-zea
    2583 micro
Összesen 557 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 17 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított zöldséget felszeleteljük, a káposztát csíkokra vágjuk. A zsíron az egészet, a köménnyel és a borssal legalább 10 percig állandó kevergetés közben pároljuk.
  2. Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az ételízesítőt, citromhéjat, paprikát, paradicsomot. Miután felforrt, redukált hőmérsékleten gyöngyözve készre főzzük. Ekkor keverjük hozzá a mustárt és a felkarikázott virslit.
  3. Tálaljuk durvára vágott petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 30 p

Maradék kelkáposztából főztem egy német recept alapján. Nincs berántva, így igen könnyű, alkalmas fogyózásra is. Kellemesen pikáns ízű.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek