Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű zelleres zöldségkrémleves

Könnyű zelleres zöldségkrémleves
Könnyű zelleres zöldségkrémleves
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utóbbi évben életmódot váltottam, sokat sportolok, és főként zöldségekből készült ételeket eszem. Első pár hónapban még élveztem a sült és főtt zöldségeket, de utána már kezdtek unalmassá válni.

Így elkezdtem elhagyni a megszokott recepteket, és megpróbáltam kreatív lenni. Mára ez odáig jutott, hogy sokszor a főzés pillanatában még nem tudom, hogy mi lesz a vége, csak kipakolok pár dolgot a hűtőből, és elkezdek alkotni.

A mottóm: hús nélkül és szép az élet... ez nem azt jelenti hogy nem eszek húst, csak többnyire zöldségeket fogyasztok, húsokból meg inkább csak baromfit és halat.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert, burgonyát, sárgarépát, almát, fokhagymát és hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk megmossuk, és annyi vízzel felöntjük, hogy éppen hogy ellepje. A víz mennyiségére figyeljünk oda , mert ha nem használunk túl sokat, akkor később nem kell lisztet adnunk a leves besűrítéséhez, így finom és valóban könnyű ételt kaphatunk. Amennyiben attól tartunk hogy kevés lesz a leves, akkor további burgonya hozzáadásával felszaporíthatjuk azt.
  2. Az összevágott zöldségeket  felrakjuk közepes tűzön főni, miközben ízlés szerint  sóval vagy ételízesítővel ízesítjük.
  3. Még a zöldségek főnek, addig mi egy vékony szelet kenyeret apróra kockázunk, és sütőben vagy szendvics sütőben arany barnára pirítunk.
  4. Időközben ellenőrizhetjük a zöldségeket, és ha a sárgarépa vagy a zeller megpuhult, akkor botturmix segítségével pépesre turmixszoljuk. Ilyenkor ha megfelelően kevés vizet adtunk hozzá, akkor babatáp sűrűségű masszát kapunk, melyet ivójoghurttal vagy tejjel és egy kanál tejszínnel hígítunk. (Én a könnyű levesek híve vagyok emiatt minél kevesebb tejszínt használok.) A tej és tejszín hozzáadása közben célszerű kóstolgatni, és ha kell, tovább borsozni és sózni.
  5. Az elkészült levest átlátszó tálba szedjük, óvatosan tejszínt csepegtetünk a felszínére, és beleszórunk pár szem pirított kenyeret. Ha valaki további "bűnözést " is bevállalna, akkor reszelt sajtot is szórhatunk a levesünkbe.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 682
elküldve: 8
receptkönyvben: 484
elkészítve: 13/22
Facebookon megjelent: -

szakács

I'm Gaboy

Mióta szakács: 2012.02.10.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
fogás: leves
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségkrémleves, zellerkrémleves, krémleves zöldségekből

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kalandor
kalandor Thu, 2012-03-08 18:32

Nagyon fincsi, mi is jot ettunk belole!
Koszi andreakinga, hogy felhivtad a figyelmemet erre a receptre, a gyerkocok is imadtak! Meg fozunk ilyent:)

andreakinga
andreakinga Wed, 2012-02-29 13:53

Nem vagyok nagy kremleves rajongo, de ez nagyon finom lett. A 11 honapos babocamnak nem gyoztem adni, o is imadta, igaz a borsot csak azutan tettem bele, hogy az o reszet kivettem. Bevallom a zoldsegpucolas es vagas tobb volt mint 5 perc es a fozesi ido sem 10 perc, de igy is gyors es finom leves. El sem tudtam kepzelni milyen lehet az alma a levesben, kellemes izet ad az egesznek szerintem. Maskor is el fogom kesziteni.

148
zeller 10 dkg
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
alma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
burgonya 1 közepes db
tej 1 dl
főzőtejszín 0.5 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
kenyér 1 szelet