r
Nosalty Logó

Tejszínes zöldségkrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes zöldségkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1089 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2155 micro
Összesen 137 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3827.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    1834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3020.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1048 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    7502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17238 micro
Összesen 1089 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagyon finomra vágjuk a lilahagymákat és 1 ek. olajon megpároljuk őket.
  2. A 1/2 kg zöldborsót a hagymához tesszük a lábasba, és fűszerezzük ízlés szerint (1 csokor apróra vágott petrezselyemmel, sóval, fehérborssal, pici majoránnával és kevés bazsalikommal-ez utóbbiból én szárítottat használtam).
  3. Mixerrel a már megmosott salátaleveleket finomra aprítjuk és félretesszük, később lesz rá szükség (ha nincs mixer, akkor próbáljuk nagyon apróra vágni a leveleket).
  4. Annyi meleg vizet teszük a lábasba, hogy kényelmesen ellepje a zöldborsót, majd belemorzsoljuk a húslékockát és fedő alatt majdnem készre főzzük.
  5. Félrevesszük a gázról és leszűrjük, hogy a "lét" és a zöldborsót külön megkapjuk. A főzőlevét visszatesszük a lábasba, és beletesszük a 15 dkg zöldbabot (ez szolgál majd levesbetétként).
  6. Míg a zöldbab megfő (a zöldborsó főzővizében), elkészítjük a leves sűrítését és leturmixoljuk az előzőleg kihalászott zöldborsószemeket.
  7. Az a kis zöldbab hamar készre fő, és mehet vissza a lábasba a zöldborsópép, megvárjuk még rottyan egyet - aztán mehet bele az elején félretett apródarabos zöldsaláta, egy - két keverés, és jöhet a sűrítés.
  8. A leves sűrítése: A főzőtejszínt 1-2 ek. liszttel / vagy étkezési keményítővel csomómentesre keverjük, picit megfűszerezzük, és a főzővízből merítünk a sűrítésbe, hogy egyforma hőfokúak legyenek.
  9. Aztán félrevesszük a lábast, és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a levesünkbe a tejszínes keveréket. Utána mehet vissza a gázra 1-3 percet még forraljuk és kész is van!
  10. Friss zöldsalátalevéllel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4529
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabkása diétám 4. napján ebédidőben rájöttem, hogy reggelire minden zabpelyhet megettem. S mivel hétvége volt próbáltam valami nullkalóriásat, de mégis finomat és vitaminban gazdagat főzni az otthon lévő alapanyagokból! Nekem nagyon ízlett, és azóta már több alkalommal is elkészítettem, nem nevezhető krémlevesnek a zöldsaláta darabkák miatt, de nekem kifejezetten tetszik, hogy van benne mit harapni :) A leves vitamintartalma: A, C, B1, B2. Remélem másoknak is tetszeni és főképpen ízleni fog! Nos, így született meg ez a recept!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...