r
Nosalty Logó

Tejszínes zöldségkrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes zöldségkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1089 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 31 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2155 micro
Összesen 137 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3827.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    1834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3020.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1048 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    7502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17238 micro
Összesen 1089 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 31 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagyon finomra vágjuk a lilahagymákat és 1 ek. olajon megpároljuk őket.
  2. A 1/2 kg zöldborsót a hagymához tesszük a lábasba, és fűszerezzük ízlés szerint (1 csokor apróra vágott petrezselyemmel, sóval, fehérborssal, pici majoránnával és kevés bazsalikommal-ez utóbbiból én szárítottat használtam).
  3. Mixerrel a már megmosott salátaleveleket finomra aprítjuk és félretesszük, később lesz rá szükség (ha nincs mixer, akkor próbáljuk nagyon apróra vágni a leveleket).
  4. Annyi meleg vizet teszük a lábasba, hogy kényelmesen ellepje a zöldborsót, majd belemorzsoljuk a húslékockát és fedő alatt majdnem készre főzzük.
  5. Félrevesszük a gázról és leszűrjük, hogy a "lét" és a zöldborsót külön megkapjuk. A főzőlevét visszatesszük a lábasba, és beletesszük a 15 dkg zöldbabot (ez szolgál majd levesbetétként).
  6. Míg a zöldbab megfő (a zöldborsó főzővizében), elkészítjük a leves sűrítését és leturmixoljuk az előzőleg kihalászott zöldborsószemeket.
  7. Az a kis zöldbab hamar készre fő, és mehet vissza a lábasba a zöldborsópép, megvárjuk még rottyan egyet - aztán mehet bele az elején félretett apródarabos zöldsaláta, egy - két keverés, és jöhet a sűrítés.
  8. A leves sűrítése: A főzőtejszínt 1-2 ek. liszttel / vagy étkezési keményítővel csomómentesre keverjük, picit megfűszerezzük, és a főzővízből merítünk a sűrítésbe, hogy egyforma hőfokúak legyenek.
  9. Aztán félrevesszük a lábast, és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a levesünkbe a tejszínes keveréket. Utána mehet vissza a gázra 1-3 percet még forraljuk és kész is van!
  10. Friss zöldsalátalevéllel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4452
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabkása diétám 4. napján ebédidőben rájöttem, hogy reggelire minden zabpelyhet megettem. S mivel hétvége volt próbáltam valami nullkalóriásat, de mégis finomat és vitaminban gazdagat főzni az otthon lévő alapanyagokból! Nekem nagyon ízlett, és azóta már több alkalommal is elkészítettem, nem nevezhető krémlevesnek a zöldsaláta darabkák miatt, de nekem kifejezetten tetszik, hogy van benne mit harapni :) A leves vitamintartalma: A, C, B1, B2. Remélem másoknak is tetszeni és főképpen ízleni fog! Nos, így született meg ez a recept!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek