Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes zöldségkrémleves

Tejszínes zöldségkrémleves
Tejszínes zöldségkrémleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zabkása diétám 4. napján ebédidőben rájöttem, hogy reggelire minden zabpelyhet megettem. S mivel hétvége volt próbáltam valami nullkalóriásat, de mégis finomat és vitaminban gazdagat főzni az otthon lévő alapanyagokból! Nekem nagyon ízlett, és azóta már több alkalommal is elkészítettem, nem nevezhető krémlevesnek a zöldsaláta darabkák miatt, de nekem kifejezetten tetszik, hogy van benne mit harapni :) A leves vitamintartalma: A, C, B1, B2. Remélem másoknak is tetszeni és főképpen ízleni fog! Nos, így született meg ez a recept!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyon finomra vágjuk a lilahagymákat és 1 ek. olajon megpároljuk őket.
  2. A 1/2 kg zöldborsót a hagymához tesszük a lábasba, és fűszerezzük ízlés szerint (1 csokor apróra vágott petrezselyemmel, sóval, fehérborssal, pici majoránnával és kevés bazsalikommal-ez utóbbiból én szárítottat használtam).
  3. Mixerrel a már megmosott salátaleveleket finomra aprítjuk és félretesszük, később lesz rá szükség (ha nincs mixer, akkor próbáljuk nagyon apróra vágni a leveleket).
  4. Annyi meleg vizet teszük a lábasba, hogy kényelmesen ellepje a zöldborsót, majd belemorzsoljuk a húslékockát és fedő alatt majdnem készre főzzük.
  5. Félrevesszük a gázról és leszűrjük, hogy a "lét" és a zöldborsót külön megkapjuk. A főzőlevét visszatesszük a lábasba, és beletesszük a 15 dkg zöldbabot (ez szolgál majd levesbetétként).
  6. Míg a zöldbab megfő (a zöldborsó főzővizében), elkészítjük a leves sűrítését és leturmixoljuk az előzőleg kihalászott zöldborsószemeket.
  7. Az a kis zöldbab hamar készre fő, és mehet vissza a lábasba a zöldborsópép, megvárjuk még rottyan egyet - aztán mehet bele az elején félretett apródarabos zöldsaláta, egy - két keverés, és jöhet a sűrítés.
  8. A leves sűrítése: A főzőtejszínt 1-2 ek. liszttel / vagy étkezési keményítővel csomómentesre keverjük, picit megfűszerezzük, és a főzővízből merítünk a sűrítésbe, hogy egyforma hőfokúak legyenek.
  9. Aztán félrevesszük a lábast, és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a levesünkbe a tejszínes keveréket. Utána mehet vissza a gázra 1-3 percet még forraljuk és kész is van!
  10. Friss zöldsalátalevéllel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 898
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Liliom85

Mióta szakács: 2012.04.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diétás leves, zöldsaláta-leves, zöldleves, tejszínes leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

137
fejessaláta 0.5 közepes fej
zöldborsó 50 dkg
zöldbab 15 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
leveskocka 1 db
főzőtejszín 250 ml
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 l