r
Nosalty Logó

Köménymagos-tejfölös lapockapörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Köménymagos-tejfölös lapockapörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3550 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 887 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3465.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    560 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 3550 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felhevítjük a zsírt vagy olajat.
  2. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Megfonnyasztjuk.
  3. Teszünk hozzá fűszerpaprikát, és egyből kevés vizet hozzáöntünk. Pár percig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a lecsót, ami 3-4 evőkanál. (Nyáron friss paradicsommal és paprikával készíthetjük.) Kb. 5 perc párolás következik.
  5. Közben apróbb kockára vágjuk a lapockát. Rápakoljuk a hagymás lecsóra. Pörköljük víz nélkül. Közben kavargatjuk.
  6. 20 perc múlva hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket.
  7. Kevés vízzel készre főzzük. (Akkor jó,ha a hús megkóstolva,már nem rágós.)
  8. Kis tálban a tejfölt elkeverjük, majd hozzáöntjük a húshoz. Pár perc rottyantás és kész.
  9. Elkészítjük a nokedlit.
  10. A tojást, lisztet, sót elkeverjük.
  11. Hozzáadunk annyi vizet, hogy lágy masszát kapjunk.
  12. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk.
  13. Ha feljött a víz szinére, hideg vizes öblítés után tálba szedjük.
  14. Ezek után nem marad más, csak a tálalás. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7070
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 07.

Ajánló

A köménymagot ne sajnáljuk, mert az adja meg az ízét! A többi fűszer elhagyható, de ezekkel pikánsabb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám sokszor várt iskolából hazamenve, ezzel az ebéddel. Farkaséhesen hazaérve suliból, mindig jól esett. Emlékszem, a nokedlire annyi húsos szaftot tett, hogy mindig ezt mondtam, "elég már, mert elázok......."

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek