r
Nosalty Logó

Kókuszos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskóta

Az eperréteghez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskóta

Az eperréteghez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2582 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskóta

Az eperréteghez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 431 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 2582 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A piskóta

Az eperréteghez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskóta

  1. Elkészítjük a piskótát. Kivajazzuk, és kilisztezzük a tortaformát (22 cm). A tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjékből és a vízből lágy habot készítünk, majd kanalanként adagolva hozzárakjuk a cukrot, és kemény habot verünk.
  2. Ezután robotgéppel hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. 170 fokra előmelegítjük a sütőt, és 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát (tűpróba!).
  5. Míg hűl a tésztánk, elkészítjük az eperréteget. A megtisztított, négy részre vágott epret a cukorral és a vaníliaaromával összefőzzük (mivel sok vizet ereszt) kb. 20 percig főzzük, majd adjuk hozzá a búzadarát. Folyamatos keverés mellett további öt percet főzzük, hogy sűrű lekvárszerű szószt kapjunk, ha elkészült, rakjuk félre hűlni.
  6. A pudingot a tasakon található utasítás szerint elkészítjük a tej és kókusztej keverékéből. Ízlés szerint cukrozzuk.
  7. Közben a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. Mikor készen van a puding a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és hozzákeverjük a pudinghoz. Ezután a művelet után elkezdjük összeállítani a tortánkat.
  8. A piskótát körbevágjuk, de benne hagyjuk a tortaformában. Rárétegezzük az eperszószt, majd a pudingot is. Szépen elsimítjuk, és egy órát hűtjük. Amikor megszilárdult a krém, három részre vágott eperrel, valamint kókusz-chipsszel díszítjük.
  9. Egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk, másnap pedig jó étvággyal elfogyasztjuk. :-)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2359
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eperszezonnak sajnos vége, de ezt a könnyed desszertet bármilyen idénygyümölcsből el tudjuk készíteni. Ajánlom barackból, málnából (ekkor az eperpudingot tejszínes pudinggal helyettesíthetjük), vagy hűvösebb időben akár a verhetetlen csokoládés-kókuszos ízkombinációt is kipróbálhatjuk.

Hozzávalók

A piskóta

Az eperréteghez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek