r
Nosalty Logó

Csupacsajos eperzselés-epres mascarponés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
laszlolili
Csupacsajos eperzselés-epres mascarponés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Piskóta

Eperzselé

Összeállítás

Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Piskóta

Eperzselé

Összeállítás

Összesen 7534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Piskóta

Eperzselé

Összeállítás

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    532.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6252.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1639 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    2534 mg
  • Nátrium
    1721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cukor
    455 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1258.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2105 micro
Összesen 7534 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Eperzselé

Összeállítás

Elkészítés

Krém

  1. A mascarponét keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A habtejszínt a zselatinfixszel verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a mascarponés masszához.
  3. Reszeljük bele a citromok héját, majd facsarjuk bele őket. Kóstolás után hagyjuk a hűtőben picit pihenni.

Piskóta

  1. Válasszuk szét a tojásokat.
  2. A fehérjét kezdjük el verni, adjunk hozzá egy csipet sót, és kezdjük el adagolni hozzá a cukrot.
  3. A sárgáját elegyítsük a langyos vízzel.
  4. Majd óvatosan forgassuk a fehérjehabhoz.
  5. A lisztet és a sütőport szitáljuk bele, és forgassuk össze.
  6. Öntsük kettő, 20 cm-es tortaformába, amit előtte alaposan kivajaztunk.
  7. Előmelegített sütőben süssük 180°C on 20-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
  8. Teljesen kihűtjük, és 4-5 lappá vágjuk.

Eperzselé

  1. Az epret a cukorral, a citromhéjjal és citromlével főzzük fel, a beáztatott zselatint adjuk a szószhoz, és öntsük egy celofánnal kibélelt, 18 cm-es tortakarikába. Hagyjuk minimum 2 órát dermedni a hűtőben.

Összeállítás

  1. Az egyik piskótalap köré rakjuk vissza a tortakarikát, és töltsük meg a krém egy részével, majd rakjuk rá a másik piskótalapot, és ezt ismételjük meg. A zselét a második piskóta közé helyezzük.
  2. A tortát visszarakjuk a hűtőbe pihenni kb. 30 percre.
  3. Majd a karika mentén körbevágjuk, és beburkoljuk a maradék krémmel.
  4. Egy kevés krémet pirosra színezünk. Ezzel, eperrel, áfonyával, habcsókkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 8405
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
laszlolili 1 recept

Ez egy teljesen spontán torta, ami szuper lehet születésnapra vagy bármilyen különleges alkalomra is.

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Eperzselé

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek