r
Nosalty Logó

Dupla csokis epertorta

Gonoszka1
Dupla csokis epertorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

1136
Kalória
16.8g
Fehérje
164.4g
Szénhidrát
46.4g
Zsír
125.1g
Víz
175.8g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
132.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 9075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164.4 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.2 g

Zsír

  • Összesen
    371.4 g
  • Telített zsírsav
    256 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8088.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1753 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    3009 mg
  • Nátrium
    2567 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1315.3 g
  • Cukor
    1059 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1000.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    471 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1288 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1774 micro
Összesen 9075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat megolvasztjuk, és kihűtjük.
  2. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját az olvasztott vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
  4. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Két kisebb lábosba beleöntünk 1.5-1.5 dl tejszínt. Megmelegítjük (nem forraljuk), és a felaprított fehér csokoládét az egyikbe, a felaprított étcsokoládét a másikba keverjük. Kihűtjük, és a legjobb, ha hűtőbe tesszük jó pár órára (én előző nap készítettem el).
  2. Másnap 2 dl tejszínt 2 vaníliás cukorral és 3 dkg porcukorral felverünk. A hűtőből kivett krémeket habosra keverjük. A tejszín felét a fehér krémbe, a tejszín másik felét a barna krémbe keverjük.
  3. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és villával a darabolt epret kicsit összenyomkodjuk. 10 dkg kristálycukorral összekeverjük, és kevergetve feloldjuk benne a cukrot.
  4. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük az eper felét. Rákenjük a fehér krém háromnegyed részét. Erre tesszük a középső lapot. Rákenjük a másik felét az epernek, majd erre a barna krémet. Rátesszük a piskóta tetejét. A meghagyott fehér krém felével vékonyan körbekenjük (hogy megfogja a fondantunkat).

Tetejére

  1. Sütőpapíron kinyújtjuk a fondantot, de nagyobbra, mint a torta teteje, hogy az oldalát is befedje. Szépen rásimítjuk.
  2. A maradék fehér krémmel kis rózsákat nyomunk körbe.
  3. Megmossuk, kicsumázzuk az epreket. Kettévágjuk őket, és a krémrózsákra teszünk 1-1 fél epret, a közepére pedig egy egészet.
  4. Hűtőbe tesszük, legjobb egy egész éjszakára.
  5. Szeletelve tálaljuk ezt a finom, mutatós tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 4 p
  • Sütés ideje: 32 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát Csanád unokaöcsém névnapjára készítettem. Mutatós, finom torta. Az általam felhasznált hozzávalókkal 100 grammban 316 kalória van.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek