Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dupla csokis epertorta

Dupla csokis epertorta
Dupla csokis epertorta
66 perc / előkészület: 30 perc főzés: 4 perc sütés: 32 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát Csanád unokaöcsém névnapjára készítettem. Mutatós, finom torta. Az általam felhasznált hozzávalókkal 100 grammban 316 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

  • 6 db tojás (nagy, nálam 40,9 dkg)
  • 24 dkg finomliszt (plusz 1 dkg a sütőforma kilisztezéséhez)
  • 24 dkg cukor
  • 12 dkg vaj (plusz 1 dkg a sütőforma kikenéséhez)
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

Tetejére

ajánlat

Én most készítettem el - az ilyenkor szokásos - eperszörpöt és lekvárt. A tortához az eperlekvárhoz való, de most kevésbé kinyomkodott eperlekvár "alapot" használtam, hogy a piskótát ne áztassa el nagyon.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat megolvasztjuk, és kihűtjük.
  2. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját az olvasztott vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
  4. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Két kisebb lábosba beleöntünk 1.5-1.5 dl tejszínt. Megmelegítjük (nem forraljuk), és a felaprított fehér csokoládét az egyikbe, a felaprított étcsokoládét a másikba keverjük. Kihűtjük, és a legjobb, ha hűtőbe tesszük jó pár órára (én előző nap készítettem el).
  2. Másnap 2 dl tejszínt 2 vaníliás cukorral és 3 dkg porcukorral felverünk. A hűtőből kivett krémeket habosra keverjük. A tejszín felét a fehér krémbe, a tejszín másik felét a barna krémbe keverjük.
  3. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és villával a darabolt epret kicsit összenyomkodjuk. 10 dkg kristálycukorral összekeverjük, és kevergetve feloldjuk benne a cukrot.
  4. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük az eper felét. Rákenjük a fehér krém háromnegyed részét. Erre tesszük a középső lapot. Rákenjük a másik felét az epernek, majd erre a barna krémet. Rátesszük a piskóta tetejét. A meghagyott fehér krém felével vékonyan körbekenjük (hogy megfogja a fondantunkat).

Tetejére

  1. Sütőpapíron kinyújtjuk a fondantot, de nagyobbra, mint a torta teteje, hogy az oldalát is befedje. Szépen rásimítjuk.
  2. A maradék fehér krémmel kis rózsákat nyomunk körbe.
  3. Megmossuk, kicsumázzuk az epreket. Kettévágjuk őket, és a krémrózsákra teszünk 1-1 fél epret, a közepére pedig egy egészet.
  4. Hűtőbe tesszük, legjobb egy egész éjszakára.
  5. Szeletelve tálaljuk ezt a finom, mutatós tortát.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 157
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
427 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis epertorta, csokoládés epres torta, epertorta fehér csokival és étcsokival

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2015-05-24 08:27

Szia! Köszönöm, hogy szóltál, mert tényleg lemaradt! Utólag most felviszem. Üdvözlettel:Kinga

1136
tojás 6 db
finomliszt 24 dkg
cukor 24 dkg
vaj 12 dkg
1 csipet
sütőpor 1 csomag
fehér csokoládé 20 dkg
étcsokoládé 20 dkg
növényi habtejszín 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 3 dkg
eper 70 dkg
cukor 10 dkg
cukorfondant 50 dkg
eper 15 dkg