Kókuszchips

Kókuszchips

Leírás

Szárított, cukrozott kókuszvelő, amit magában ropogtatnivalóként vagy sütemények díszítéseként fogyasztanak. A kókuszpálma Ázsiából származó fa, melynek termése a kókuszdió. A dió ovális, nagyon kemény, barna héjú, a benne található tömör, fehér húsos rész a kókuszdió belsejében található folyadék megszilárdulásával keletkezik. A gyümölcsvelő rendkívül tápláló, magas a kalóriatartalma, emellett tartalmaz foszfort, vasat, cinket, kalciumot és magnéziumot is. Kókuszchips készítésével házilag is próbálkozhatunk, mivel a közönséges boltokban csak ritkán fellelhető csemege.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Napfénytől védett, száraz helyen.

100g Kókuszchips

fehérjetartalom

6.88 g

zsírtartalom

60.669 g

szénhidráttartalom

23.65 g

víztartalom

3 g

Hány kalória

gramm

kókuszchips?

Top ásványi anyagok

Foszfor

206 mg

Magnézium

90 mg

Nátrium

37 mg

Kalcium

26 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.3 g

Kolin

22.1 mg

C vitamin

1.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.8 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

6.88 g

Zsír

telített zsírsav

57.218 g

egyszeresen telített zsírsav

2.745 g

többszörösen telített zsírsav

0.706 g

ásványi anyagok

Kalcium

26 mg

Vas

3.32 mg

Magnézium

90 mg

Foszfor

206 mg

Nátrium

37 mg

Cink

2.01 mg

Réz

0.796 mg

Mangán

2.745 mg

Szelén

18.5 µg

szénhidrát

rost

16.3 g

cukor

7.35 g

víz

3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.06 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.603 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.8 mg

Folát

9 µg

Kolin

22.1 mg

E vitamin

0.44 mg

K vitamin

0.3 µg

C vitamin

1.5 mg

B6 vitamin

0.3 g

Címlapról ajánljuk

Tele van a szervezetünk is műanyaggal, ezeket a bajokat hozhatja...

Ma már szinte mindenben találnak műanyagot a kutatók, az élelmiszerektől kezdve a földben, az állatok szervezetében és természetesen az emberben is egyre több mikroműanyag található. Arról, mennyire veszélyesek ezek az apró, sokszor szabad szemmel nem is látható darabok, részletesen és közérthetően beszélt Jurecska Laura, környezetkémikus.

Nosalty

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.