Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus hagyományos bejgli

Klasszikus hagyományos bejgli
Klasszikus hagyományos bejgli
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (58)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, "felfújt" bejgliket, amiben sok a tészta, kevés a töltelék.....épp fordítva mennyei, sok a töltelék, kevés a tészta.....nos, ez ilyen.....ebből 2 diós és 2 mákos lesz.....sajnos nem lehet fázisfotót feltenni, ezért választottam ezt, pedig jó lett volna, ha a szeletet is lehetett volna látni.....ez nem tenyérnyi - nem szeretjük, mint írtam -, hanem kis helyes :), körülbelül 7 cm széles, kerekded formájú......érdemes az ünnepek előtt kipróbálni......ezért is tettem fel most :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Megkenéshez

ajánlat

Ízlés szerint tehetünk hozzá a töltelékhez nagyon apróra vágott kandírozott narancshéjat, mazsolát - én nem tettem bele, mert simán szeretjük!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket.
  2. Egy másik edénybe belemérjük az élesztőt, a tejet, és a tojások sárgáját, majd simára keverjük az összetevőket.
  3. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejes keveréket, és gyúrjuk simára a tésztát.
  4. Nem kell túlgyúrni a tésztát, amint szép egynemű lesz, eldolgoztuk benne az összetevőket, fejezzük be a dagasztást. Ha készen vagyunk, a kezünkről és a tál faláról is szépen leválik a tészta.
  5. 4 egyenlő gombócot formázunk belőle, majd fóliával letakarva, 1 órára tegyük a hűtőbe pihenni őket. Míg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
  6. Ha a töltelékek elkészültek, kihűltek, kivesszük a tésztát a hűtőből, s egymás után összeállítjuk a rudakat.
  7. Lehetőleg, a tészták vastagsága nyújtáskor egyenletes vastagságú legyen. (Én sütőpapíron szoktam nyújtani, melyet előre méretre nyírok - kb.: 24x35 cm-es téglalap -, s ezen a tésztát vékony téglalapokra nyújtom egymás után úgy, hogy a sütőpapírból maradjon ki egy kevés minden oldalon)
  8. A töltelékkel való megkenése egy kis ügyességet igényel, mert tapad, de a türelem meghozza gyümölcsét.
  9. A kinyújtott tésztára a diós/mákos töltelék felét rákanalazzuk, majd óvatosan, lehetőleg egyenletesen elkenjük rajta.
  10. Ezután a tészta két rövidebbik oldalát hajtsuk fel a töltelékre (1-másfél cm), s kissé nyomkodjuk rá a töltelék szintjének magasságába.
  11. Ugyanígy hajtsuk fel a hosszabbik oldal egyikét, majd innen tekerjük fel a bejglit a papírral, egyenletesen. Mind a négy résszel ugyanígy járunk el.
  12. Egy tepsit (én a sütő saját tepsijét használtam) kibélelünk sütőpapírral, s a feltekerések után (mindig a már elkészültet) óvatosan, szépen alányúlva áthelyezzük a tepsibe, a tepsi felénél kezdve, hogy ezután egyenlő távolságra tudjuk elhelyezni a további 3 rudat egymástól.
  13. Ha ezzel készen vagyunk, hosszában szurkáljuk meg villával a bejgliket, innen távozik sülés közben a gőz. (Nem kell az egész bejglit, mindenhol összevissza szurkálni.)
  14. Az utolsó mozzanat, ettől lesz szép márványos, fényes a teteje: Kenjük le (az oldalát is) vékonyan tojássárgájával a bejgliket, hagyjuk, hogy megszáradjon.
  15. Ha a tojássárgája megszáradt a bejgliken, most kenjük le őket vékonyan (oldalukat is) tojásfehérjével, s hagyjuk, hogy teljesen megszáradjanak.
  16. Amikor a tojásfehérjével lekentük a bejgliket, kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra állítva, alsó-felső sütésre, mire megszáradnak a bejglik, a sütő felmelegszik.
  17. Ha megszáradtak a bejglik, ebben, az előmelegített sütőben 200 fokon, 15 percig sütjük, majd 15 perc után lejjebb vesszük 170 fokra, s további 10 - 15 percig sütjük. Így összesen 25 - 30 perc alatt készre sülnek (légkeverés nélkül) a bejglik - lehet látni a tetején, mikor van kész, a szép színe elárulja.
  18. Egy kis trükk: Ha kivettük őket a sütőből, óvatosan összetoljuk a bejgliket, és széles pengéjű késsel, vagy valamilyen lapos eszközzel egyenesre nyomjuk a végeiket, s az oldalaikat - így az esetleges pici repedés is eltüntethető, ha keletkezne rajta, de csakis forrón lehet javítani ezeken az apró szépséghibákon.
  19. Ha kihűltek a bejglik, szeleteljük, s kínálhatjuk is. Későbbiekben lefedve tároljuk.

Diós töltelék

  1. A diós és mákos tölteléket - a megfelelő hozzávalókkal - ugyanígy készítjük el, egymást követően.
  2. Egy tálba kimérjük a diót/mákot, mindkettőhöz a fahéjat, vaníliás cukrot, a citromhéjat + levét/a narancshéjat + levét, lazán összekeverjük.
  3. Egy lábasban a tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, majd ezzel leforrázzuk a diós / mákos keveréket, és fakanállal teljesen egyneműre keverjük az így kapott tölteléket.
  4. Hagyjuk kihűlni teljesen. Ha kihűltek, kivesszük a tésztát a hűtőből, s egymás után összeállítjuk a rudakat.

Mákos töltelék

  1. A diós és mákos tölteléket - a megfelelő hozzávalókkal - ugyanúgy készítjük el, egymást követően. A diós tölteléknél található a leírás.

Megkenéshez

  1. Külön-külön, kis tálkában, kissé felverjük villával a fehérjét és sárgáját.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x38x5 cm
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 558 997
elküldve: 95
receptkönyvben: 668
elkészítve: 72/72
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny, Pur karácsonyi finomságok receptverseny
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mákos süti, diós süti, karácsonyi sütemény, mákos-diós bejgli

Hozzászólások (58)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Soma.m
Soma.m Fri, 2020-01-03 10:49

Évek óta keresem a tökéletes bejgli receptjét. Szerintem megtaláltam. Nekem nagyon ízlik. Szenteste sütöttem meg de még ma is (01.03) ugyan olyan finom mint frissen. Mákból nem volt 30 dkg otthon csak 20, így megturbóztam egy kis reszelt almával. Narancsból nem volt bio otthon csak citromból, így én a mákba is azt reszeltem meg azt is facsartam. Kandírozott naranccsal bolondítottam. A gyerekek nagyon imádták. Teljesen elegendő volt a töltelék így is.Nálunk a fahéj kimaradt mindkét töltelékből én azt nem szeretem bennük. A dióból bele raktam a 30 dkg-ot, de elég lenne abból is szerintem kevesebb...de ez igazi márványos bejgli lett amire vágytam. Köszönöm szépen a receptet.

c1camica
c1camica Wed, 2019-12-25 08:39

Köszönöm! Nagyon jó a recept könnyen érthető, és még könnyebb elkészíteni. A végeredmény nagyon ízlett az egész családnak.:)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2019-12-26 20:13

Kedves "c1camica"!
Örülök, hogy elkészítetted, s megosztottad a véleményedet, melyet én köszönök!
Nagyon jó érzés ilyet olvasni!
Váljék egészségetekre!
Neked és Családodnak, Boldog Ünnepet kívánok, szeretettel! :)

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 Tue, 2019-12-24 16:08

Igen,kijön 4 bejgli,4 db elég kisméretű bejgli. Viszont!!! És ez nem vicc. A töltelékek majdnem fele nem fért rá a tésztára!!! Ugyhogy totál felesleges 30-30 deka töltelék,maximum és nagyon maximum 20-20 deka. És vicces a megkenésnél a tojásfehérje,ami a süteményből kimaradt. :)) De a megkenéshez is kell 2 sárgája,tehát ismét marad 2 fehérje....

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2019-12-26 20:15

Az a vicc, amit írtál! :))))))))
Ez a recept, úgy tökéletes, ahogyan le van írva!!!!! Bizony!!!!!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2019-12-24 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.12.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2019-12-23 05:46

Ezt itt kell hagynom, emlékbe - ma reggeli (2019. dec. 23.):

"statisztika
beküldve: 2015.10.10.
tegnapi nézettség: 34 175
össznézettség: 461 225
elküldve: 92
receptkönyvben: 636
elkészítve: 69/69
Facebookon megjelent: -"

BOLDOG KARÁCSONYT, MINDEN KEDVES LÁTOGATÓMNAK!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2019-12-22 08:50

FACEBOOKHOZ!
"Horvat Etelka 550 gr lisztbol nem jon ki 4 tekercs.
Az en receptem 600 - 800 gr.liszt es 3 tekercs lessz" - idéztem!
DE!!!! KIJÖN!!! EZ BEJGLI, NEM PUFFASZTOTT KALÁCS!!!
Ha elolvastad volna, mások is elkészítették, s ízlett is nekik!

SENKI SE ÍRJON MÁR BADARSÁGOT!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2019-12-20 19:59

Facebookos hozzászólásokhoz:
NEM KELL HIDEGRE TENNI A SZÁRÍTÁSKOR, MIUTÁN LEKENTÜK SÁRGÁJÁVAL ÉS FEHÉRJÉVEL......SZOBAHŐMÉRSÉKLETEN, A KONYHÁBAN HAGYJUK......S NEM KELL HOSSZÁBAN, MAJD KERESZTBE KENNI.....HA ÍGY KÉSZÜLT VOLNA, AKKOR LE LENNE ÍRVA A RECEPTBEN!!!!!!

illesera
illesera Sun, 2018-12-23 15:23

Kedves Judit !
Ismét egy tökéletes recepted! :)))
30 éve sütöm a beigliket a jól bevált receptem alapján, de most gondoltam, újítok, és a te recepted szerint készült az idei beigli. Ismét nem csalódtam, a tied az igazi, tökéletes! A tésztája "jelképes" mennyiségű, viszont omlós és puha, a töltelék jó sok, és nagyon finom! Az egész úgy ahogy van szuper, nem kelt kalács jellegű, hanem ahogy a nagy könyvben le van írva, pont olyan.
A nyers tésztával könnyű dolgozni, szépen összeáll, jól nyújtható. A töltelékek ízesítése is jó, én tettem még bele aszalt gyümölcsöket , mazsolát, és a diósba egy kis rumaromát. Külön jó ötlet a méretre vágott sütőpapíron való kinyújtás, mert így minden rúd tökéletesen egyforma lett. A teteje gyönyörű márványos, szép pirosra sült, és nekem nem repedt meg, mert én nem megszurkálom, hanem fogpiszkálókat szúrok bele végig a rudakba (úgy néz ki mint egy süni) és így sütöm. A fogpiszkák kéményként működnek, és szépen eltávozik mellettük a gőz, nem reped meg a süti. (én a hurkát is így sütöm )
Köszönöm szépen hogy megosztottad velünk ezt a szuper receptedet is, és kívánok békés Karácsonyt és boldog Új Évet neked !
Era

vt3
vt3 Sun, 2018-11-18 21:22

Köszönöm a receptet.Tegnap próba sütést csináltunk,mert ez az első bejglim,amit én sütök :) A legjobb,amit eddig ettem.Nagyon jól sikerült,mára el is fogyott :) Könnyen elkészíthető és pont olyan ahogy én szeretem,kevés tészta,sok töltelék. Köszönöm még egyszer

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-11-27 09:43

Kedves "vt3"!

Nagyon örülök a kedves soraidnak! Köszönöm, hogy megosztottad pozitív élményedet, véleményedet a receptemmel kapcsolatban! Örülök, hogy első bejglidnek ezt választottad, s bevált, ízlett, a legjobbnak találtad! Gratulálok a sikeredhez! Kedves egészségetekre!

További szép napokat, jó sütést - főzést! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-12-24 06:57

Érdekesen alakult a tegnapi nap.....hmmm.....!

Itt hagyom emlékbe a tegnapi adatokat:

"statisztika
beküldve: 2015.10.10.
tegnapi nézettség: 23 428
össznézettség: 161 705
elküldve: 57
receptkönyvben: 372
elkészítve: 43/43
Facebookon megjelent: -"

----------------------------------

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2017-12-23 04:09

Ezt itt kell hagynom emlékül - a tegnapi adatok:

"statisztika
beküldve: 2015.10.10.
tegnapi nézettség: 17 633
össznézettség: 138 529
elküldve: 54
receptkönyvben: 357
elkészítve: 37/37
Facebookon megjelent: -"
---------------

libaláb
libaláb Fri, 2017-12-22 11:09

Ki fogom próbálni, mert bár megvan a már bevált beiglim, de a te receptjeid mindig finomak. Viszont engedd meg, hogy elmondjam: lassan ijesztő amennyit hisztizel minden cikk alatt, ha téged nem, vagy nem úgy emelnek ki. Én elhiszem, hogy bosszantó, de amennyire te komolyan veszed ezt, az már riasztó.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2017-12-27 07:12

Kedves "llbaláb"!

Hogy értsd, miről is írtam az előző válaszomban: az utóbbi napok "legnézettebb receptje" - nem írom ide, melyek voltak, reklámot nem csinálok, még nagyobbat :) -, mind ki volt emelve "szóló" receptként a Facebookon (egyébként pedig cikkben nyitóképként pluszban), viszont ezt, az én receptemet nem emelték ki, mert nagy volt a "konkurencia"! :) Nem véletlenül írtam ide ki, hogy "Emlékül itt hagyom az adatokat..." - a nézettség nem kevés, s ez csupán saját magának, a receptemnek köszönhető.....de nem lehetett a legnézettebb! Rengeteg hasonló eset történt már velem itt!
Talán így jobban megérted, miről is van szó - Ti ezt észre sem veszitek, mert más szemmel nézitek!
Ezek tények, s egyáltalán nem a hisztiről szól, ha én írok hozzászólást ide-oda!
- A mait is tudtam, kié, illetve melyik lesz.....a következőben is biztos vagyok! :) -

További szép napokat!
Üdv.: Judyth :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-12-22 15:39

Kedves "llbaláb"!

Köszönöm az elismerő szavaidat a receptjeimet illetően, nagyon örülök neki, hogy ki fogod próbálni! Az általad hisztinek nevezett hozzászólásaim nem hisztik, s nem is azért írom őket, amiért Te gondolod, amit leírtál, hanem puszta, egyszerű tények, amit Te és mások nem vesznek észre, mint felhasználók! :) Szeretem - minden szinten - az igazságosságot, ennyi! :)

Neked és kedves családodnak, kellemes, örömteli, meghitt, vidám, szeretetteljes, békés Karácsonyt kívánok, hozzá jó egészséget, s egyben B- Ú. É. K. ! :)

Szeretettel: Judyth :)

grafologia21
grafologia21 Tue, 2017-12-19 18:15

Kedves Walaky! Ezt a receptet fogom idén kipróbálni. Szerinted pihenhet egy éjszakát a tészta a hűtőben? Vagy esetleg összeállítsam este és reggel kisütném?

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-12-22 08:45

Kedves "grafologia21"!

Köszönöm, hogy az én receptemet választottad az idén - nem fogod megbánni, garantálom, nagyon finom! Szerintem, ha már összeállítottad, süsd is ki, az már nem sok időt vesz igénybe! A tészta pihenhetne 1 éjszakát a hűtőben - bár, én még mindig elkészítettem egyszerre -, de másnap hagyd kissé felmelegedni, vedd ki a hűtőből, s úgy 2 órahosszát hagyd a konyhában - letakarva -, hogy átvegye a hőmérsékletet!
Hát, ennyit tudtam segíteni! :)

Kellemes, szép, meghitt, boldog, örömteli, vidám, szeretetteljes Ünnepeket Neked és kedves családodnak, s egyben B. Ú. É. K. ! :)

Szeretettel: Judyth :)

Kati-Tomi
Kati-Tomi Tue, 2017-12-19 09:22

Sose mertem bejglinek nekiállni, de amikor rátaláltam erre a receptre eldöntöttem, hogy kipróbálom. Annyira részletes és érthető volt a leírása, hogy erőt éreztem magamban hozzá. Tegnap sikerült, megsütnöm és valami isteni finom lett!! Nagyon-nagyon szépen köszönöm a receptet!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-12-22 08:33

Kedves "Kata-Tomi"!

Nagyon szívesen! Örülök, hogy az én receptem adott inspirációt ahhoz, hogy megpróbáld, s lám, sikerült! :) Én minden receptemet részletesen írok - úgy gondolom, érthetően is -, mivel magamból indulok ki, én sem szeretem a pontatlan, érthetetlen recepteket! :)
Köszönöm a kedves, elismerő szavaid, öröm számomra, hogy ízlik!!!

Kellemes, boldog, békés, vidám, szeretetteljes, meghitt Karácsonyt, s egyben Boldog Új Esztendőt kívánok az egész családnak!

Szeretettel: Judyth :)

mrspoppins
mrspoppins Wed, 2017-12-13 21:13

Kedves Judith! Gratulalok a recepthez meg hogy igy 102 evesen (profil szerint) itt van... nagyon szeretnek nagyon finom beiglit sutni, viszont reform modon. mit ajanl a feher liszt helyett, esetleg lehet teljes kiorlesu? a zsir es cukor helyett? nadcukor? a tojas, eleszto nem zavar. Elore is koszonom! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-12-17 17:07

Kedves "mrspoppins"!
Láttam, a napokban regisztráltál, így megtisztelő és egyben érdekes, hogy épp nekem írtál, de örülök neki! :) Ami a koromat illeti, pályázok a világ legidősebb embere címére, addig viszont finomakat főzök és sütök! :) Köszönöm kedves szavaid! Én nem igazán szoktam reform módon sütni / főzni, de azért valamicskét konyítok ehhez! A bejglim isteni finom, az biztos! :) A fehér liszt helyett jó az, amit írtál, a zsír helyett én kókuszzsírt javasolnék, a cukor helyett a legjobb természetes édesítő a méz lenne, a többi "cukorpótló" mást ízt adhat a süteménynek, megváltoztathatja azt.....ezeket ki kell tapasztalni, kinek, melyik jön be, melyikkel a legjobb! Kerestem egy oldalt, hogy jobban tudj válogatni, íme: http://eletmodvaltasrafel.blog.hu/2013/03/28/cukor_helyett_338 !
Remélem, valami hasznosat találsz a válaszomban, valamit tudtam segíteni! :)

Üdv.: Walaky / JUDYTH59

mrspoppins
mrspoppins Sun, 2017-12-17 18:24

Kedves Judyth, igen csak maganak irtam, mert beigli receptet kerestem, es a kep es leiras alapjan ugy tunt, hogy csak magacskanak kivalo a receptje. Nagyon koszonom a valaszt. Kokusz zsirt szoktam hasznalni, a cukor helyettesitessel probalkozom. Majd megnezem a tobbi receptjet is. Remelem hogy meg nagyon sokaig tetszik finomakat fozni sutni :)

Tücsökbogárka
Tücsökbogárka Fri, 2017-04-14 20:05

Végre, egy fantasztikusan finom recept......ezt nem lehet elrontani......könnyen kezelhető a tésztája.....egyszerűen TÖKÉLETES recept, melyért örök hálám, nagyon örülök, hogy rátaláltam.......csakis így fogom készíteni ezentúl.......mindenki el volt alélva tőle, kérték a receptet! Még egyszer nagyon köszönöm!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2017-12-09 12:51

Kedves "Tücsökbogárka"!

Köszönöm a kedves szavaid, a pozitív visszajelzést! Nagyon örülök neki, hogy ennyire ízlett! Nagyon szívesen! :) Valóban olyan, amilyennek írod! :)

Nagyon szép, békés, kellemes, boldog, örömteli Karácsonyt kívánok!!!

rudko67
rudko67 Sat, 2016-12-24 22:55

Sajnos nekem a tészta kemény és morzsolódós maradt nem tudtam nyújtani. Nem értem mi lehet a gond. Nincs valami ötleted hogy tudnám feljavítani ?
Üdv rudko67

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2016-12-26 10:39

Kedves "rudko67"!

Sajnálattal olvasom írásod!
Fogalmam sincs, mit ronthattál el, így nem is tudok tanácsolni semmit!
Rengeteg ismerősömnek adtam már oda - régen - ezt a receptemet, s mindenki elégedett volt vele, imádják azóta is!!!!!
Ha így csináltad, akkor egy könnyen kezelhető, lágy tésztát kellett kapnod.........gondolkozz, mi lehet az, amit nem a receptnek megfelelően végeztél el, mert csak ez lehet a baj, az tuti!!!
További kellemes, szép ünnepet kívánok, s egyben B. Ú. É. K.!

Üdv.: Walaky

dadimami
dadimami Sat, 2016-12-24 22:28

Kedves Walaky!
Megsütöttem a beigliket a recepted alapján 21-én (annyi módosítással, hogy dupla adaghoz az élesztő 4 dkg volt, így is kevesebb az eddig nálam megszokottnál). Almát tettem a töltelékbe, mivel nálunk sincs ideje megromlani. Két-két tepsibe tettem három rudat, egy harmadikba pedig kettőt, szépen sültek. Legközelebb (Húsvétkor) kipróbálom az általad javasolt élesztő mennyiséggel. Köszönöm ismét a recepted, valamint válaszodat.
Kívánok Neked és szeretteidnek Békés, boldog szép Karácsonyt és egyben új évet.
Szeretettel: Margó

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2016-12-26 10:32

Kedves Margó!
Örülök neki, én is köszönöm a visszajelzést, a válaszodat, a jókívánságaidat!
További kellemes, szép napokat!
Szeretettel: Judyth

b_marcsi
b_marcsi Fri, 2016-12-23 18:30

Fantasztikusan finom ;) és nem mellékesen egyszerű az elkészítése és nagyon jó dolgozni a tésztával is ;) szóval: tökéletes!!! Hálás köszönet a receptért!
Boldog karácsonyt :)
marcsi

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2016-12-24 07:58

Kedves Marcsi!

Köszönöm a pozitív visszajelzést, nagyon örülök a véleményednek, s nem utolsó sorban, hogy ízlett!!!

Neked és Szeretteidnek is nagyon kellemes, örömökben gazdag, vidám, boldog ünnepeket kívánok, valamint már most B. Ú. É. K.!!!! :)

Szeretettel: Walaky / Judyth :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2016-12-21 06:44

2016. december 21., szerda, reggel fél 7-kor:

statisztika

beküldve: 2015.10.10.
tegnapi nézettség: 3 337
össznézettség: 33 071
elküldve: 20
receptkönyben: 192
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

Akkor, hová tűnt a TOP RECEPTEK közül??????

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2016-12-22 16:08

Kedves Anna!

Sürgősen nézzetek utána, mert nem működik a nézettség számlálóm.......reggel óta nem változott, ami ugye, elképzelhetetlen!!!!!

Most szórakoztok, vagy gallyra ment a progi, vagy Ti nem vagytok toppon?????!!!!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2016-12-22 09:11

Kedves Anna!

Ugyanez a helyzet ma is, hajnal óta, s most már elmúlt reggel 9 óra!!!!!

Üdv.: Walaky

statisztika
beküldve: 2015.10.10.
tegnapi nézettség: 4 559
össznézettség: 37 630
elküldve: 22
receptkönyben: 196
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

2016. december 22., csütörtök, hajnala

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2016-12-21 16:03

Kedves Anna!

Már igen, de reggel, amikor ezt írtam, s még hosszú ideig, teljesen "idegen" receptek voltak láthatóak, mintha összekavarodott volna minden!
Egyébként nem írtam volna! :)

Üdv.: Walaky

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2016-12-09 19:48

K. Nosalty!

Már megint nem úgy mennek itt a dolgok, ahogyan kellene.......nem látszik a szavazataim száma, nem jeleníti meg a szavazatokat, csak egy pillanatig, majd lenullázódik.......jó lenne, ha mielőbb "orvosolnátok" ezt a problémát, mely nem kicsi, s minden versenyen ugyanez történik!!!!!!!
NAGYON, DE NAGYON BOSSZANTÓ!!!!!!!

NULLÁN ÁLL A SZAVAZATSZÁMLÁLÓ, S NEM ANNYIT KELLENE MUTATNIA, SOKKAL, DE SOKKAL TÖBBET!!!!!!!!

Ezt ki ne töröljétek, inkább válaszoljatok, s oldjátok meg!!!!!

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Fri, 2016-12-09 20:11

Kedves Walaky!

Jelenleg két receptverseny fut, és sajnos átmenetileg hiba csúszott a szavazatok számlálásába, aminek a javításán dolgozunk.
A receptversenyben a zsűri dönt a nyertesekről, így ne aggódjon, nem éri hátrány a szavazatok esetleges kiesése miatt.
Elnézést kérünk a kellemetlenségért:

Szalánczi Anna
NoSalty

dadimami
dadimami Mon, 2016-12-05 00:14

Nagyon szépek ezek a beiglik! Mind a négy rudat egyszerre sütöd? Régen én is tettem be egyszerre négyet, de mindig összeértek, összesültek és én szeretem, ha körben sült a tésztája az egész rúdnak, ezért egy ideje 2 esetleg nagyobb tepsibe 3 rudat merek tenni egyszerre.
A mák és dió töltelékbe is én reszelt almát szoktam tenni, attól is finom puha, szaftos a töltelék és nem szárad ki. A tésztádat viszont ki fogom próbálni, bár kissé keveslem az 1 dkg élesztőt az 55 dkg liszthez. Tetszik, hogy csak a kenést hagyod rászáradni, az eddigi receptem szerint hideg és meleg helyen is kell pihentetni, úgy fél órát na ezzel mindig elcsúsztam, mert sok rúd beiglit sütök. Mi is a kis rudakat szeretjük, úgy 1/2 kg egy beigli, aminek fele tészta, fele töltelék. A tied is kb. ilyen méretű lehet.
Köszönet a receptért.

2345
finomliszt 55 dkg
teavaj 15 dkg
sertészsír 10 dkg
porcukor 6 dkg
1 csipet
friss élesztő 1 dkg
tojássárgája 2 db
tej 1 dl
dió 30 dkg
cukor 10 dkg
méz 1 ek
fahéj 4 kávéskanál
tej 1 dl
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
mák 30 dkg
cukor 10 dkg
méz 1 ek
fahéj 4 kávéskanál
tej 1 dl
vaníliás cukor 2 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db