Nosalty Logó

Klasszikus hagyományos bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Klasszikus hagyományos bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Megkenéshez

Összesen 2343 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Megkenéshez

Összesen 9368 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Megkenéshez

Összesen 393 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3107 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1165 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 2343 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    575.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    249 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12428.1 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    5214 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1670 mg
  • Foszfor
    4658 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    96 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1343 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    919 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 9368 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 393 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Megkenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket.
  2. Egy másik edénybe belemérjük az élesztőt, a tejet, és a tojások sárgáját, majd simára keverjük az összetevőket.
  3. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejes keveréket, és gyúrjuk simára a tésztát.
  4. Nem kell túlgyúrni a tésztát, amint szép egynemű lesz, eldolgoztuk benne az összetevőket, fejezzük be a dagasztást. Ha készen vagyunk, a kezünkről és a tál faláról is szépen leválik a tészta.
  5. 4 egyenlő gombócot formázunk belőle, majd fóliával letakarva, 1 órára tegyük a hűtőbe pihenni őket. Míg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.
  6. Ha a töltelékek elkészültek, kihűltek, kivesszük a tésztát a hűtőből, s egymás után összeállítjuk a rudakat.
  7. Lehetőleg, a tészták vastagsága nyújtáskor egyenletes vastagságú legyen. (Én sütőpapíron szoktam nyújtani, melyet előre méretre nyírok - kb.: 24x35 cm-es téglalap -, s ezen a tésztát vékony téglalapokra nyújtom egymás után úgy, hogy a sütőpapírból maradjon ki egy kevés minden oldalon)
  8. A töltelékkel való megkenése egy kis ügyességet igényel, mert tapad, de a türelem meghozza gyümölcsét.
  9. A kinyújtott tésztára a diós/mákos töltelék felét rákanalazzuk, majd óvatosan, lehetőleg egyenletesen elkenjük rajta.
  10. Ezután a tészta két rövidebbik oldalát hajtsuk fel a töltelékre (1-másfél cm), s kissé nyomkodjuk rá a töltelék szintjének magasságába.
  11. Ugyanígy hajtsuk fel a hosszabbik oldal egyikét, majd innen tekerjük fel a bejglit a papírral, egyenletesen. Mind a négy résszel ugyanígy járunk el.
  12. Egy tepsit (én a sütő saját tepsijét használtam) kibélelünk sütőpapírral, s a feltekerések után (mindig a már elkészültet) óvatosan, szépen alányúlva áthelyezzük a tepsibe, a tepsi felénél kezdve, hogy ezután egyenlő távolságra tudjuk elhelyezni a további 3 rudat egymástól.
  13. Ha ezzel készen vagyunk, hosszában szurkáljuk meg villával a bejgliket, innen távozik sülés közben a gőz. (Nem kell az egész bejglit, mindenhol összevissza szurkálni.)
  14. Az utolsó mozzanat, ettől lesz szép márványos, fényes a teteje: Kenjük le (az oldalát is) vékonyan tojássárgájával a bejgliket, hagyjuk, hogy megszáradjon.
  15. Ha a tojássárgája megszáradt a bejgliken, most kenjük le őket vékonyan (oldalukat is) tojásfehérjével, s hagyjuk, hogy teljesen megszáradjanak.
  16. Amikor a tojásfehérjével lekentük a bejgliket, kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra állítva, alsó-felső sütésre, mire megszáradnak a bejglik, a sütő felmelegszik.
  17. Ha megszáradtak a bejglik, ebben, az előmelegített sütőben 200 fokon, 15 percig sütjük, majd 15 perc után lejjebb vesszük 170 fokra, s további 10 - 15 percig sütjük. Így összesen 25 - 30 perc alatt készre sülnek (légkeverés nélkül) a bejglik - lehet látni a tetején, mikor van kész, a szép színe elárulja.
  18. Egy kis trükk: Ha kivettük őket a sütőből, óvatosan összetoljuk a bejgliket, és széles pengéjű késsel, vagy valamilyen lapos eszközzel egyenesre nyomjuk a végeiket, s az oldalaikat - így az esetleges pici repedés is eltüntethető, ha keletkezne rajta, de csakis forrón lehet javítani ezeken az apró szépséghibákon.
  19. Ha kihűltek a bejglik, szeleteljük, s kínálhatjuk is. Későbbiekben lefedve tároljuk.

Diós töltelék

  1. A diós és mákos tölteléket - a megfelelő hozzávalókkal - ugyanígy készítjük el, egymást követően.
  2. Egy tálba kimérjük a diót/mákot, mindkettőhöz a fahéjat, vaníliás cukrot, a citromhéjat + levét/a narancshéjat + levét, lazán összekeverjük.
  3. Egy lábasban a tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, majd ezzel leforrázzuk a diós / mákos keveréket, és fakanállal teljesen egyneműre keverjük az így kapott tölteléket.
  4. Hagyjuk kihűlni teljesen. Ha kihűltek, kivesszük a tésztát a hűtőből, s egymás után összeállítjuk a rudakat.

Mákos töltelék

  1. A diós és mákos tölteléket - a megfelelő hozzávalókkal - ugyanúgy készítjük el, egymást követően. A diós tölteléknél található a leírás.

Megkenéshez

  1. Külön-külön, kis tálkában, kissé felverjük villával a fehérjét és sárgáját.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x38x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 50
  • 7 napos nézettség: 364
  • Össznézettség: 756732
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 10.

Ajánló

Ízlés szerint tehetünk hozzá a töltelékhez nagyon apróra vágott kandírozott narancshéjat, mazsolát - én nem tettem bele, mert simán szeretjük!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, "felfújt" bejgliket, amiben sok a tészta, kevés a töltelék.....épp fordítva mennyei, sok a töltelék, kevés a tészta.....nos, ez ilyen.....ebből 2 diós és 2 mákos lesz.....sajnos nem lehet fázisfotót feltenni, ezért választottam ezt, pedig jó lett volna, ha a szeletet is lehetett volna látni.....ez nem tenyérnyi - nem szeretjük, mint írtam -, hanem kis helyes :), körülbelül 7 cm széles, kerekded formájú......érdemes az ünnepek előtt kipróbálni......ezért is tettem fel most :)

Hozzászólások

Walaky

Rendben!

koszider

Gyönyör?ek ezek a bejglik! Ki fogom próbálni, már csak azért is, mert az én bevált receptemb?l 6 rúd lesz, és az nagyon sok (nekünk). Próbáltam csökkenteni az adagot, de úgy nem az igazi, nem tudok bel?le négyet csinálni. Egyébként amit én készítek, az is hasonló, jó töltelékes - a nyers tésztának és a tölteléknek 1:1 arányúnak kell lennie, mert csak akkor lesz szaftos. Már olvasva is látom, hogy ez ilyen recept - a zsír pedig végképp meggy?zött arról, hogy ez egy tuti recept! Üdvözöl: Koszider

Walaky

Köszönöm az elismer? szavaidat, kedves Koszider! Ha elkészíted, nagyon fogok neki örülni, s nem fogsz benne csalódni! Üdvözöl: Judyth59 :)

Törölt felhasználó

Köszi a receptet, finom lett! :)

Walaky

Kedves Szilárd! Köszönöm, hogy elkészítetted, s a pozitív véleményed, nagyon örülök, hogy ízlett! :)

Törölt felhasználó

Ez bejgli a javából!!! Köszönöm, isteni lett!!! :) Innent?l kezdve, így fogom csinálni!!!

Törölt felhasználó

Gábornak, Szilárdnak igaza van!!! Csodálatos küls?, isteni íz, nem száraz, s még sorolhatnám a pozitívumait! :) Egyszer?en szuper!!! Köszönet mindegyik receptedért!!!

dadimami

Nagyon szépek ezek a beiglik! Mind a négy rudat egyszerre sütöd? Régen én is tettem be egyszerre négyet, de mindig összeértek, összesültek és én szeretem, ha körben sült a tésztája az egész rúdnak, ezért egy ideje 2 esetleg nagyobb tepsibe 3 rudat merek tenni egyszerre. A mák és dió töltelékbe is én reszelt almát szoktam tenni, attól is finom puha, szaftos a töltelék és nem szárad ki. A tésztádat viszont ki fogom próbálni, bár kissé keveslem az 1 dkg éleszt?t az 55 dkg liszthez. Tetszik, hogy csak a kenést hagyod rászáradni, az eddigi receptem szerint hideg és meleg helyen is kell pihentetni, úgy fél órát na ezzel mindig elcsúsztam, mert sok rúd beiglit sütök. Mi is a kis rudakat szeretjük, úgy 1/2 kg egy beigli, aminek fele tészta, fele töltelék. A tied is kb. ilyen méret? lehet. Köszönet a receptért.

Walaky

Kedves "dadimami"! Köszönöm a hozzászólásodat! Én almát nem teszek bele soha, mert így sem száraz, s így sokáig is eláll/na, ha lenne ideje! :) Az almától hamarabb romlik, illetve h?t?ben kellene tárolni, így "kényelmetlen" is lenne "rájárni"! :) Próbáld ki a tésztámat nyugodtan, az éleszt? nem kevés bele - ez nem felfújt kalács lesz, hanem vékony, omlós tészta, sok ízletes töltelékkel, olyan kis "kecses" szeletek! :) Boldog, békés, kellemes, vidám, örömteli ünnepeket kívánok Neked és Szeretteidnek! Egyben már B. Ú. É. K.!!! Szeretettel: Walaky

Walaky

K. Nosalty! Már megint nem úgy mennek itt a dolgok, ahogyan kellene.......nem látszik a szavazataim száma, nem jeleníti meg a szavazatokat, csak egy pillanatig, majd lenullázódik.......jó lenne, ha miel?bb "orvosolnátok" ezt a problémát, mely nem kicsi, s minden versenyen ugyanez történik!!!!!!! NAGYON, DE NAGYON BOSSZANTÓ!!!!!!! NULLÁN ÁLL A SZAVAZATSZÁMLÁLÓ, S NEM ANNYIT KELLENE MUTATNIA, SOKKAL, DE SOKKAL TÖBBET!!!!!!!! Ezt ki ne töröljétek, inkább válaszoljatok, s oldjátok meg!!!!!

Panno

Kedves Walaky! Jelenleg két receptverseny fut, és sajnos átmenetileg hiba csúszott a szavazatok számlálásába, aminek a javításán dolgozunk. A receptversenyben a zs?ri dönt a nyertesekr?l, így ne aggódjon, nem éri hátrány a szavazatok esetleges kiesése miatt. Elnézést kérünk a kellemetlenségért: Szalánczi Anna NoSalty

Walaky

2016. december 21., szerda, reggel fél 7-kor: statisztika beküldve: 2015.10.10. tegnapi nézettség: 3 337 össznézettség: 33 071 elküldve: 20 receptkönyben: 192 elkészítve: 21/21 Facebookon megjelent: - Akkor, hová t?nt a TOP RECEPTEK közül??????

Panno

Kedves Walaky! Szerepel a recept a TOP receptek között, méghozzá a nyolcadik helyen: http://www.nosalty.hu/toplista/top-receptek Üdv, Szalánczi Anna NoSalty

Walaky

Kedves Anna! Már igen, de reggel, amikor ezt írtam, s még hosszú ideig, teljesen "idegen" receptek voltak láthatóak, mintha összekavarodott volna minden! Egyébként nem írtam volna! :) Üdv.: Walaky

Walaky

Kedves Anna! Ugyanez a helyzet ma is, hajnal óta, s most már elmúlt reggel 9 óra!!!!! Üdv.: Walaky statisztika beküldve: 2015.10.10. tegnapi nézettség: 4 559 össznézettség: 37 630 elküldve: 22 receptkönyben: 196 elkészítve: 21/21 Facebookon megjelent: - 2016. december 22., csütörtök, hajnala

Walaky

Kedves Anna! Sürg?sen nézzetek utána, mert nem m?ködik a nézettség számlálóm.......reggel óta nem változott, ami ugye, elképzelhetetlen!!!!! Most szórakoztok, vagy gallyra ment a progi, vagy Ti nem vagytok toppon?????!!!!!!

Walaky

Karácsonyra, szilveszterre ajánlom, ennél finomabb ilyen sütit még nem ettél, garantálom: http://www.nosalty.hu/recept/kokuszos-keksztekercs-judyth-modra !!!!!!!

b_marcsi

Fantasztikusan finom ;) és nem mellékesen egyszer? az elkészítése és nagyon jó dolgozni a tésztával is ;) szóval: tökéletes!!! Hálás köszönet a receptért! Boldog karácsonyt :) marcsi

Walaky

Kedves Marcsi! Köszönöm a pozitív visszajelzést, nagyon örülök a véleményednek, s nem utolsó sorban, hogy ízlett!!! Neked és Szeretteidnek is nagyon kellemes, örömökben gazdag, vidám, boldog ünnepeket kívánok, valamint már most B. Ú. É. K.!!!! :) Szeretettel: Walaky / Judyth :)

dadimami

Kedves Walaky! Megsütöttem a beigliket a recepted alapján 21-én (annyi módosítással, hogy dupla adaghoz az éleszt? 4 dkg volt, így is kevesebb az eddig nálam megszokottnál). Almát tettem a töltelékbe, mivel nálunk sincs ideje megromlani. Két-két tepsibe tettem három rudat, egy harmadikba pedig kett?t, szépen sültek. Legközelebb (Húsvétkor) kipróbálom az általad javasolt éleszt? mennyiséggel. Köszönöm ismét a recepted, valamint válaszodat. Kívánok Neked és szeretteidnek Békés, boldog szép Karácsonyt és egyben új évet. Szeretettel: Margó

Walaky

Kedves Margó! Örülök neki, én is köszönöm a visszajelzést, a válaszodat, a jókívánságaidat! További kellemes, szép napokat! Szeretettel: Judyth

Törölt felhasználó

Sajnos nekem a tészta kemény és morzsolódós maradt nem tudtam nyújtani. Nem értem mi lehet a gond. Nincs valami ötleted hogy tudnám feljavítani ? Üdv rudko67

Walaky

Kedves "rudko67"! Sajnálattal olvasom írásod! Fogalmam sincs, mit ronthattál el, így nem is tudok tanácsolni semmit! Rengeteg ismer?sömnek adtam már oda - régen - ezt a receptemet, s mindenki elégedett volt vele, imádják azóta is!!!!! Ha így csináltad, akkor egy könnyen kezelhet?, lágy tésztát kellett kapnod.........gondolkozz, mi lehet az, amit nem a receptnek megfelel?en végeztél el, mert csak ez lehet a baj, az tuti!!! További kellemes, szép ünnepet kívánok, s egyben B. Ú. É. K.! Üdv.: Walaky

Törölt felhasználó

Végre, egy fantasztikusan finom recept......ezt nem lehet elrontani......könnyen kezelhet? a tésztája.....egyszer?en TÖKÉLETES recept, melyért örök hálám, nagyon örülök, hogy rátaláltam.......csakis így fogom készíteni ezentúl.......mindenki el volt alélva t?le, kérték a receptet! Még egyszer nagyon köszönöm!!!

Walaky

Kedves "Tücsökbogárka"! Köszönöm a kedves szavaid, a pozitív visszajelzést! Nagyon örülök neki, hogy ennyire ízlett! Nagyon szívesen! :) Valóban olyan, amilyennek írod! :) Nagyon szép, békés, kellemes, boldog, örömteli Karácsonyt kívánok!!!

Törölt felhasználó

Kedves Judith! Gratulalok a recepthez meg hogy igy 102 evesen (profil szerint) itt van... nagyon szeretnek nagyon finom beiglit sutni, viszont reform modon. mit ajanl a feher liszt helyett, esetleg lehet teljes kiorlesu? a zsir es cukor helyett? nadcukor? a tojas, eleszto nem zavar. Elore is koszonom! :)

Walaky

Kedves "mrspoppins"! Láttam, a napokban regisztráltál, így megtisztel? és egyben érdekes, hogy épp nekem írtál, de örülök neki! :) Ami a koromat illeti, pályázok a világ legid?sebb embere címére, addig viszont finomakat f?zök és sütök! :) Köszönöm kedves szavaid! Én nem igazán szoktam reform módon sütni / f?zni, de azért valamicskét konyítok ehhez! A bejglim isteni finom, az biztos! :) A fehér liszt helyett jó az, amit írtál, a zsír helyett én kókuszzsírt javasolnék, a cukor helyett a legjobb természetes édesít? a méz lenne, a többi "cukorpótló" mást ízt adhat a süteménynek, megváltoztathatja azt.....ezeket ki kell tapasztalni, kinek, melyik jön be, melyikkel a legjobb! Kerestem egy oldalt, hogy jobban tudj válogatni, íme: http://eletmodvaltasrafel.blog.hu/2013/03/28/cukor_helyett_338 ! Remélem, valami hasznosat találsz a válaszomban, valamit tudtam segíteni! :) Üdv.: Walaky / JUDYTH59

Törölt felhasználó

Kedves Judyth, igen csak maganak irtam, mert beigli receptet kerestem, es a kep es leiras alapjan ugy tunt, hogy csak magacskanak kivalo a receptje. Nagyon koszonom a valaszt. Kokusz zsirt szoktam hasznalni, a cukor helyettesitessel probalkozom. Majd megnezem a tobbi receptjet is. Remelem hogy meg nagyon sokaig tetszik finomakat fozni sutni :)

Kati-Tomi

Sose mertem bejglinek nekiállni, de amikor rátaláltam erre a receptre eldöntöttem, hogy kipróbálom. Annyira részletes és érthet? volt a leírása, hogy er?t éreztem magamban hozzá. Tegnap sikerült, megsütnöm és valami isteni finom lett!! Nagyon-nagyon szépen köszönöm a receptet!

Walaky

Kedves "Kata-Tomi"! Nagyon szívesen! Örülök, hogy az én receptem adott inspirációt ahhoz, hogy megpróbáld, s lám, sikerült! :) Én minden receptemet részletesen írok - úgy gondolom, érthet?en is -, mivel magamból indulok ki, én sem szeretem a pontatlan, érthetetlen recepteket! :) Köszönöm a kedves, elismer? szavaid, öröm számomra, hogy ízlik!!! Kellemes, boldog, békés, vidám, szeretetteljes, meghitt Karácsonyt, s egyben Boldog Új Esztend?t kívánok az egész családnak! Szeretettel: Judyth :)

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Megkenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek