r
Nosalty Logó

Bejgli mákos (kelt tésztából)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pufinlekvár
Bejgli mákos (kelt tésztából)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 262 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8208.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    3662 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    879 mg
  • Foszfor
    2906 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    817.7 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1083 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 5511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elsőnek elkészítjük a tölteléket.
  2. Egy lábasba beleöntjük a darált mákot, belereszeljük a 2 almát, beletesszük a cukrot a mazsolát és a vaníliás cukrot, ráöntjük a tejet, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve, kb 5-8 perc alatt összefőzzük, hogy az alma összeessen, és a mák felszívja a folyadékot.
  3. Még a tésztát készítjük, addig a tölteléket hagyjuk kihűlni.
  4. A tésztához a 2 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük az 1 tk cukrot és a szárított élesztőt, és felfuttatjuk.
  5. A lisztet egy tálbaöntjük, közepébe mélyedéstkészítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, és kis lisztet a folyadékba kotorva, híg kovászt csinálunk a lisztkupac közepébe. Ezt 10 percig pihentetjük, ezalatt kicsit felhabosodik.
  6. Majd hozzátesszük a 4 tojássárgát, apuha margarint, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és jól kidagasztjuk, még el nem válik a tészta az edénytől és a kezünktől is, majd letakarva langyos helyen, 50 percig kelesztjük.
  7. Mikor megkelt, gyúródeszkára borítjuk, és kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, a téglalapot középen megfelezzük, és a két téglalapra elosztjuk a tölteléket egyenletesen, hogy mindenhová jusson, csak a téglalap széleitől hagyjunk üresen 1,5 cm-nyi részeket.
  8. A megtöltött téglalapokat tekerjük fel, a végeit kicsitnyomjuk vissza, tegyük zsírozott-lisztezett tepsibe, arra ügyelve, hogy a tekercs befejezése legyen a tepsiben alul, ésmég pihentessük 10 percet, majd kenjük meg 1 felverttojással.
  9. Süssük szép pirosra. A sütési idő sütőtől is függő. Először amíg nem kezd kicsit rózsaszínesedni a teteje, addig magasabb hőfokon süssük, majd mérsékeljük kissé a hőmérsékletet, és addig így süssük, míg szép barnás nem lesz a teteje.
  10. Akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 83969
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bejgli mákos (kelt tésztából)
pufinlekvár 6 recept

Igen finom, puha süti lessz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?