r
Nosalty Logó

Keleti csirke

NS
Keleti csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a párolt zöldségekhez

234
Kalória
30.1g
Fehérje
17.7g
Szénhidrát
4.8g
Zsír
298.6g
Víz
84.8g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a párolt zöldségekhez

Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a párolt zöldségekhez

Összesen 933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a párolt zöldségekhez

Összesen 55 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    298.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1876 micro
  • β-karotin
    4702 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1207 micro
Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5909.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    3819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1194.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    7503 micro
  • β-karotin
    18806 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4828 micro
Összesen 933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a csirkéhez

  1. Tisztítsuk meg a csirkemell filéket, majd vágjuk kis kockákra egy tálba.
  2. 3 ek. szójaszószt, 1 ek. vizet, 1 ek. almaecetet és az 1 ek cukrot egy külön tálban összekeverjük, majd amikor a cukor feloldódott benne, a húsra öntjük.
  3. Összekeverjük a húst a páclével, és pihentetjük a hűtőben 30 percig.
  4. Közepes lángon kisütjük a csirkemellet. Majd kiszedjük egy tálba, és meghintjük szezámmaggal.

Hozzávalók a szószhoz

  1. Egy kis tálba összekeverjük a 2 evőkanál kukoricalisztet 1 evőkanál vízzel.
  2. Egy nagyobb tálban elkeverjük a 3 evőkanál szójaszószt 4 evőkanál vízzel, 1 evőkanál almaecettel. Ezután hozzáadjuk a késhegynyi gyömbérport, és belepréselünk egy kisebb gerezd fokhagymát.
  3. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, beleöntjük a gyömbéres fokhagymás keveréket. Majd kis lángon hozzáöntjük a kukoricalisztet, és csomómentesre keverjük. Az a jó, ha be fog kicsit sűrűsödni. Minél tovább tartjuk a gáztűzhelyen, annál sűrűbb lesz.

Hozzávalók a párolt zöldségekhez

  1. Meghámozzuk a répát, és 1-2 centis karikákra vágjuk. A brokkolit kis fákra szedjük, és megmossuk.
  2. Alacsony lángon megolvasztjuk a teavajat egy serpenyőben, majd hozzáöntünk egy kis vizet. Beletesszük a zöldségeket, és lefedjük. Néha rá kell nézni, hogy van-e elég víz még a zöldségeknek, ha kell, hozzáöntünk. (Nekem sajnos nincs pároló edényem, úgyhogy így oldom meg.:p)
  3. Addig pároljuk a zöldséget, amíg teljesen puha nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Ínyencség és érdekes ízvilág. Nem az, ami a magyar konyhában megszoktunk, erre fel is hívnám a figyelmet. Kísérletezni vágyóknak ajánlom, és szerintem egyszer mindent meg kell kóstolni. :) A receptben világos szójaszószt használtam. Párolt zöldségek mellé rizst is lehet készíteni. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...