r
Nosalty Logó

Keleti csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Keleti csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a párolt zöldségekhez

Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a párolt zöldségekhez

Összesen 933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a párolt zöldségekhez

Összesen 55 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1876 micro
  • β-karotin
    4702 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1207 micro
Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5909.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    3819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1194.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    7503 micro
  • β-karotin
    18806 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4828 micro
Összesen 933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a párolt zöldségekhez

Elkészítés

Hozzávalók a csirkéhez

  1. Tisztítsuk meg a csirkemell filéket, majd vágjuk kis kockákra egy tálba.
  2. 3 ek. szójaszószt, 1 ek. vizet, 1 ek. almaecetet és az 1 ek cukrot egy külön tálban összekeverjük, majd amikor a cukor feloldódott benne, a húsra öntjük.
  3. Összekeverjük a húst a páclével, és pihentetjük a hűtőben 30 percig.
  4. Közepes lángon kisütjük a csirkemellet. Majd kiszedjük egy tálba, és meghintjük szezámmaggal.

Hozzávalók a szószhoz

  1. Egy kis tálba összekeverjük a 2 evőkanál kukoricalisztet 1 evőkanál vízzel.
  2. Egy nagyobb tálban elkeverjük a 3 evőkanál szójaszószt 4 evőkanál vízzel, 1 evőkanál almaecettel. Ezután hozzáadjuk a késhegynyi gyömbérport, és belepréselünk egy kisebb gerezd fokhagymát.
  3. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, beleöntjük a gyömbéres fokhagymás keveréket. Majd kis lángon hozzáöntjük a kukoricalisztet, és csomómentesre keverjük. Az a jó, ha be fog kicsit sűrűsödni. Minél tovább tartjuk a gáztűzhelyen, annál sűrűbb lesz.

Hozzávalók a párolt zöldségekhez

  1. Meghámozzuk a répát, és 1-2 centis karikákra vágjuk. A brokkolit kis fákra szedjük, és megmossuk.
  2. Alacsony lángon megolvasztjuk a teavajat egy serpenyőben, majd hozzáöntünk egy kis vizet. Beletesszük a zöldségeket, és lefedjük. Néha rá kell nézni, hogy van-e elég víz még a zöldségeknek, ha kell, hozzáöntünk. (Nekem sajnos nincs pároló edényem, úgyhogy így oldom meg.:p)
  3. Addig pároljuk a zöldséget, amíg teljesen puha nem lesz.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1426
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ínyencség és érdekes ízvilág. Nem az, ami a magyar konyhában megszoktunk, erre fel is hívnám a figyelmet. Kísérletezni vágyóknak ajánlom, és szerintem egyszer mindent meg kell kóstolni. :) A receptben világos szójaszószt használtam. Párolt zöldségek mellé rizst is lehet készíteni. 

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkéhez

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a párolt zöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!