r
Nosalty Logó

Kétsajtos sült penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Kétsajtos sült penne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 888 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4442 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2218 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 888 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11089.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    412 mg
  • Kálcium
    3085 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    4085 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1380 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    963 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 4442 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajból, lisztből, tejből besamel mártást készítünk. Ha besűrűsödött hozzáadjuk a tejszínt és 10 dkg-nyi reszelt parmezánt, valamint 5 dkg kéksajtot. Addig forraljuk, míg a sajt felolvad.
  2. Sós vízben kifőzzük a pennét, leszűrjük, leöblítjük, egy kiolajozot sütőtálba tesszük.
  3. A bacont pirítani kezdjük. Amikor a zsírja kiolvad, hozzáadjuk az újhagymát, együtt sütjük 1-2 percig.
  4. A szalonnát és a sajtszószt, valamint a felaprított zöldfűszereket összekeverjük a tésztával.
  5. Egy szelet fehérkenyér belét, a diót és a maradék 5 dkg parmezánt késes aprítóban durvára daráljuk, és a tészta tetejére szórjuk, rátördeljük a maradék kéksajtot és 190 C-ra előmelegített sütőbe toljuk, kb 25-30 percre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11553
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétsajtos sült penne
Évi néni 1830 recept

Kora reggeli kávézásom alatt a tv-ben láttam ezt a receptet Lorraine Pascale-tól. Nagyon szeretem a receptjeit. Nem volt sok időm szöszmötölni az ebéddel, így egyértelmű volt, hogy ez lesz az ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?