Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétsajtos sült penne

Kétsajtos sült penne
Kétsajtos sült penne
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kora reggeli kávézásom alatt a tv-ben láttam ezt a receptet Lorraine Pascale-tól. Nagyon szeretem a receptjeit. Nem volt sok időm szöszmötölni az ebéddel, így egyértelmű volt, hogy ez lesz az ebéd.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajból, lisztből, tejből besamel mártást készítünk. Ha besűrűsödött hozzáadjuk a tejszínt és 10 dkg-nyi reszelt parmezánt, valamint 5 dkg kéksajtot. Addig forraljuk, míg a sajt felolvad.
  2. Sós vízben kifőzzük a pennét, leszűrjük, leöblítjük, egy kiolajozot sütőtálba tesszük.
  3. A bacont pirítani kezdjük. Amikor a zsírja kiolvad, hozzáadjuk az újhagymát, együtt sütjük 1-2 percig.
  4. A szalonnát és a sajtszószt, valamint a felaprított zöldfűszereket összekeverjük a tésztával.
  5. Egy szelet fehérkenyér belét, a diót és a maradék 5 dkg parmezánt késes aprítóban durvára daráljuk, és a tészta tetejére szórjuk, rátördeljük a maradék kéksajtot és 190 C-ra előmelegített sütőbe toljuk, kb 25-30 percre.

 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 900
elküldve: 3
receptkönyvben: 262
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kéksajtos tészta, parmezános penne baconnal, sajtos penne

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

892
penne 50 dkg
parmezán sajt 15 dkg
kéksajt 10 dkg
finomliszt 4 dkg
vaj 4 dkg
tej 2 dl
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
zsemlemorzsa 2 ek
dió 1 marék
olívaolaj 2 ek
kakukkfű 4 szál
rozmaring 1 szál
bacon 10 dkg
újhagyma 2 db