r
Nosalty Logó

Krémes mac'n'cheese hagymával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Krémes mac'n'cheese hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3313 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1780.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 552 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10682.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    4536 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    2841 mg
  • Nátrium
    2913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2368 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 3313 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makarónit bő sós vízben al dente-ére főzzük, majd leszűrjük.
  2. Az aprított vöröshagymát a zsiradékon picit megpirítjuk. Elzárjuk alatta a lángot, amíg hozzáadjuk a lisztet és a fűszereket: a frissen reszelt szerecsendiót, a friss oregánót, illetve a sót és a borsot.
  3. Egy-két percet alacsony lángon pirítjuk a lisztet a hagymás zsiradékkal, majd felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Csomómentesre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a lereszelt sajtokat: a fehér cheddart, az ementálit, valamint a vörös cheddar felét. Gyakori kevergetés mellett megvárjuk, amíg elolvad a sajt, és szép krémes masszát kapunk.
  5. Ekkor hozzáadjuk a főtt makarónit, és alaposan összekeverjük. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, majd belelapátoljuk a sajtos tésztánkat.
  6. A tetejét megszórjuk a vörös cheddar másik felével, majd 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 percet grillezzük a tetejét, hogy megpiruljon a sajt.
  7. Azon melegében, de kihűlve is isteni, tálaláskor extra adag újhagymazölddel is megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7783
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legkrémesebb, legsajtosabb mac'n'cheese receptet hoztuk el nektek, amit csak el tudtunk képzelni, ráadásul egy hatalmas adag hagymával turbóztuk meg, hogy tényleg ellenállhatatlan legyen!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?