Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ketchup ahogy Piroska készíti

Ketchup ahogy Piroska készíti
Ketchup ahogy Piroska készíti
125 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha paradicsomból dolgozunk, amíg a paprika megsül a paradicsom is megfő, átpasszírozzuk, és tovább ugyanúgy járunk el.
Van egy másik receptem is, mind a kettőt készítem.
12 db paradicsompaprika
5 db hagyma
1 l sűrű paradicsomlé
10 dkg cukor
1/2 dl 10% ecet
só, bors
1 babérlevél
3 db szegfűszeg
Na-benzoát

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kápia paprikát előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (időnként megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön).
  2. Amikor megsült leszedjük a héját, a kicsorgó levét is felfogjuk. Átpasszírozzuk vagy mixeljük, és a paradicsomléhez adjuk.
  3. Felforraljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, és 30 percig csendes lángon hagyjuk, hogy buzogjon, és gyakran kavarjuk. Majd hozzáadjuk a cukrot, ecetet, és még 20 percet a lángon hagyjuk.
  4. Ekkor steril üvegekbe töltjük, a tetejére minimális mennyiségű Na-benzoátot teszünk, az üvegeket lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
  5. Aki csípősen szereti, adhat hozzá csilipaprikát.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 299
elküldve: 4
receptkönyvben: 120
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: szósz
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

egyszerű ketchup, ketchup házilag, paradicsom üvegekben

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

160
paradicsomlé 1500 ml
kápia paprika 1 kg
fokhagyma 2 gerezd
cukor 3 ek
ecet 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szegfűszeg 3 db
babérlevél 1 db
zellerlevél 1 db
nátrium-benzoát 1 késhegynyi