r
Nosalty Logó

Ketchup ahogy Piroska készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csiki Piroska
Ketchup ahogy Piroska készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 23 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    525 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    4342 micro
  • β-crypt
    1005 micro
  • Likopin
    33889 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 149 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    17367 micro
  • β-crypt
    4018 micro
  • Likopin
    135555 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 595 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    5314 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 23 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kápia paprikát előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (időnként megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön).
  2. Amikor megsült leszedjük a héját, a kicsorgó levét is felfogjuk. Átpasszírozzuk vagy mixeljük, és a paradicsomléhez adjuk.
  3. Felforraljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, és 30 percig csendes lángon hagyjuk, hogy buzogjon, és gyakran kavarjuk. Majd hozzáadjuk a cukrot, ecetet, és még 20 percet a lángon hagyjuk.
  4. Ekkor steril üvegekbe töltjük, a tetejére minimális mennyiségű Na-benzoátot teszünk, az üvegeket lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
  5. Aki csípősen szereti, adhat hozzá csilipaprikát.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15043
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 18.

Receptkategóriák

Ketchup ahogy Piroska készíti
Csiki Piroska 230 recept

Ha paradicsomból dolgozunk, amíg a paprika megsül a paradicsom is megfő, átpasszírozzuk, és tovább ugyanúgy járunk el. Van egy másik receptem is, mind a kettőt készítem. 12 db paradicsompaprika 5 db hagyma 1 l sűrű paradicsomlé 10 dkg cukor 1/2 dl 10% ecet só, bors 1 babérlevél 3 db szegfűszeg Na-benzoát

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek