r
Nosalty Logó

Kesudiós torta meggyel és csokoládéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kesudiós torta meggyel és csokoládéval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A locsolóhoz

A csoki ganache-hoz

A kesudiós krémhez

A meggyzseléhez

A kakaós mázhoz

Összesen 1975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A locsolóhoz

A csoki ganache-hoz

A kesudiós krémhez

A meggyzseléhez

A kakaós mázhoz

Összesen 19763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A locsolóhoz

A csoki ganache-hoz

A kesudiós krémhez

A meggyzseléhez

A kakaós mázhoz

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    133.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    248.9 g

Zsír

  • Összesen
    1330.9 g
  • Telített zsírsav
    716 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    439 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    4250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12563 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    2559 mg
  • Vas
    97 mg
  • Magnézium
    2516 mg
  • Foszfor
    5442 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1753.7 g
  • Cukor
    1422 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    1768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7827 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    4643 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3040 micro
Összesen 19763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A locsolóhoz

A csoki ganache-hoz

A kesudiós krémhez

A meggyzseléhez

A kakaós mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Elsőként érdemes a meggyzselével kezdeni, mert annak meg kell fagynia, hogy majd dolgozni tudjunk vele. Az elkészítése nem nehéz:
  2. A meggylevet és a gyümölcsöt a cukorral meg a vajjal feltesszük főzni.
  3. A zselatint beáztatjuk ötszörös vízzel.
  4. Ha felforrt a meggy, akkor le kell turmixolni alaposan. Én átszűrtem, de nem muszáj. Ekkor kerül bele a zselatin, és alaposan elkeverjük.
  5. Olyan valamibe öntsük bele, ami akkora, mint majd a torta, és ki is tudjuk majd a formából venni. (Én egy kisebb tepsit használtam hozzá. Kicsit kiolajoztam, kibéleltem alufóliával, és így öntöttem bele a meggyet. Mikor megfagyott, könnyen ki tudtam szedni.)
  6. Másodikként a ganache-t csináljuk meg:
  7. A tejet és a tejszínt felmelegítjük, nem forraljuk.
  8. Mikor jó meleg, tehát erősen gőzölög, ráöntjük a csokira és a vajra. (Én botmixerrel átmentem rajta, szép homogén lesz tőle.) Ne ijedjünk meg tőle, eléggé folyós lesz. Lefedjük egy kisebb alufóliával, és beteszük a hűtőbe, hogy kicsit kössön.
  9. Harmadik lépésként a locsolót csináljuk.
  10. A cukor és a víz keverékét feltesszük forrni, ha a cukor elolvadt benne, akkor már jó, és el lehet zárni alatta a tüzet. Belekerül a mandarinlé és a whiskey. Keverjük el, és kész. Hagyjuk hűlni.
  11. Negyedik lépésként jöhet a piskóta:
  12. A mandulát és a lisztet együtt ledaráljuk, hogy a két anyag szépen elegyedjen. Akkor jó, ha teljesen lisztszerű lesz. Kicsit elsárgul majd a liszt a mandulától. (Én még átszitáltam, hogy a nagyobb mandula szemek ne kerüljenek bele, de szerintem benne hagyható).
  13. Az egész tojásokat kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és teljesen habbá verjük.
  14. Amikor már elég kemény a hab /kicsit sokáig is eltarthat/, akkor gyors, határozott mozdulatokkal elkeverjük benne a mandulás lisztet.
  15. Három felé osztjuk a masszát, és 180°C-on megsütjük, hogy később a vágásával ne legyen gond.
  16. Ötödikként jöhet a kakaós bevonó:
  17. A tejszínt, vizet, cukrot fel kell forralni. Ekkor beletehetjük a kakaóport, és csomómentesre keverjük.
  18. Forraljuk úgy kb. 7 percig, aztán levehetjük a tűzről, és belekeverhetjük a zselatint, amit ötszörös vízbe beáztattunk.
  19. És végül jöhet a kesudiós krém:
  20. A kesudiót péppé törjük a 2 ek olajjal, lehet géppel is csinálni. Talán gyorsabb.:D
  21. Mikor megvan, akkor a tejet feltesszük forrni a vaníliával
  22. A 250 g-nyi cukrot a sárgájával és a péppel elkeverjük.
  23. Amikor felforrt a tej, ráöntjük a negyedét körülbelül, és elkeverjük, majd visszaöntjük a tejbe a pépet, és visszamelegítjük. Nem szabad forrnia, mert akkor darabos lesz. Folyamatosan keverjük, és akkor lesz jó, mikor már pudingszerűen besűrűsödött. Öntsük ki egy tálcára, kenjük szét rajta, és fedjük le alufóliával, nehogy megbőrösödjön.
  24. Addig míg hűl a pudingunk, kihabosítjuk a vajat.
  25. Ha kész, akkor a fehérjehabot csináljuk meg. A cukrot és a vizet feltesszük forrni. Akkor jó, ha nehezen vet buborékot, vagy ha tudunk, fújjunk hólyagot, és ha durran a hólyag, akkor jó a cukor.
  26. A már félig felvert fehérjébe lassan belecsurgatjuk, tovább verjük. Addig verjük, amíg langyos nem lesz a hab
  27. Akkor a pudingport és a vajat fokozatosan keverjük össze, majd a whiskey is bele mehet, és óvatosan a fehérje is. Teljesen egyneművé kell elkeverni. És kész a krém!
  28. Összeállítása:
  29. Az első lapot belehelyezzük a tepsibe, aminek van oldala. A locsolóval átitatjuk.
  30. Erre jön rá a csoki ganache. Egyenesen kenjük rá.
  31. Erre rakjuk a meggyzselét, majd a következő piskótát, amit szintén jól átitatunk.
  32. Erre jön a kesudiós krém, majd az utolsó piskóta, amit a maradék locsolóval átitatunk.
  33. A legtetejére kerül a kakaóporos bevonó. Mehet a hűtőbe. Jót tesz neki, ha egy estét pihen. Utána mennyei. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de megéri a vacakolást vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1706
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát egy ismerősömnek készítettem, mikor hazajött külföldről. Francia oldalon láttam egy hasonló receptet, de az annyira nem tetszett, és sok hozzávalót nem is lehetett beszerezni, szóval átírtam az egészet, és mertem kreatív lenni. Meg is lett az eredménye. 10 perc alatt elfogyott a torta.:D Különleges és finom.

Hozzávalók

A piskótához

A locsolóhoz

A csoki ganache-hoz

A kesudiós krémhez

A meggyzseléhez

A kakaós mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...