Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés nyuszitorta

Gesztenyés nyuszitorta
Gesztenyés nyuszitorta
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisfiamnak van két kislány játszótársa, akikkel gyakran találkozunk. Most volt a második szülinapjuk (ikrek), és ezzel a nyuszis tortával leptük meg őket. A tortaformát húsvét után nyertem és még nem volt alkalmam kipróbálni, eddig. Öröm volt látni, amikor a két kis csupa csoki ünnepelt szedegeti le a cukorgyöngyöket a torta tetejéről :-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyusziformát margarinnal alaposan kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokkal elkeverjük a cukrot és az olajat. Egy másik edényben a liszthez adjuk a kakaóport és a szódabikarbónát. A két részt összeforgatjuk, és folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet.
  3. A masszát a formába öntjük és megsütjük.
  4. A pudingport a cukorral a tejben megfőzzük, ha kész, beletördeljük a gesztenyemasszát, és jól kikavarjuk, hagyjuk kihűlni. Ha túl híg lenne, kicsit hűtőbe tehetjük.
  5. Ha megsült a tészta, a formában várjuk meg, míg kihűl.
  6. A tortalapot kettévágjuk, majd az alsó lapra rákenjük a krémet, ráfordítjuk a felső tortalapot.
  7. A tortabevonót 1 ek olajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a nyulat.
  8. Cukorgyönggyel díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×25×5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 967
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos gesztenyetorta, gesztenyetorta nyuszi formában, tejszínes-gesztenyés nyuszitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

612
tojás 2 db
cukor 16 ek
napraforgó olaj 16 ek
finomliszt 22 evőkanál
szódabikarbóna 1 tk
cukrozatlan kakaópor 4 ek
tej 3 dl
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 3 ek
gesztenyemassza 25 dkg
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
cukorgyöngy 1 ek