r
Nosalty Logó

Anyák napi trópusi fehércsoki-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Anyák napi trópusi fehércsoki-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Összesen 956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Összesen 5732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    289.7 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.2 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 5732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához alappiskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig habosra verjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük 2 ek fehérjehabbal. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön.
  2. Előmelegített sütőben 180 C°on sütőpapírral bélelt tepsin 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A piskótára helyezünk aljával lefelé egy szív alakú, szilikonos tortaformát, és annak vonalát követve kivágjuk a piskótából a torta alapját.

Fehércsoki-burok

  1. Az ételfestékporból függően attól, mennyire szeretnénk intenzív, márvány hatású színt kapni, a szív alakú szilikonforma aljára hintünk belőle (én egy evőkanállal használtam).
  2. Vizet forralunk, majd félrehúzzul a tűzről, és a fehércsoki pasztillákat a vízgőz felett üveg edényben felolvasztjuk, néha megkevergetve, hogy ne csomósodjon.
  3. Az olvasztott fehércsokit a porral hintett formába öntjük, és kiskanállal megkevergetük az alját. Látni fogjuk, ahogyan a por kusza csíkokban elegyedik az olvadt csokival, így kaphatunk márványszerű hatást.
  4. Ezután a formát körkörösen forgatgatjuk, hogy minden oldalát érje a csoki, majd fagyasztóba tesszük, amíg keményre nem dermed.

Krém

  1. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a kókusz aromával, majd összeforgatjuk a kókuszreszelékkel.
  2. A keményre dermedt csokit kivesszük a fagyasztóból, és beletöltjük háromnegyedéig a kókuszkrémet, majd a piskótát vastagon megkenjük az ananászlekvárral, és befedjük vele a tortát.
  3. Visszatesszük a fagyasztóba fél órára, majd a maradék kókuszhabbal az alja mentén körbedíszítjük.
  4. A képen marcipán pillangókat és ostyavirágokat helyeztem rá ehető ételragasztóval, valamint vörös ételfesték porral szórt fehércsoki töredékeket ragasztottam rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 49
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyák napi trópusi fehércsoki-torta
Picipiros 71 recept

Hozzávalók

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek