r
Nosalty Logó

Anyák napi trópusi fehércsoki-torta

Picipiros
Anyák napi trópusi fehércsoki-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

956
Kalória
14.1g
Fehérje
119.9g
Szénhidrát
48.3g
Zsír
73.9g
Víz
234.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
97.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Összesen 956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Összesen 5732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    289.7 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    719.2 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    443.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 5732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához alappiskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig habosra verjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük 2 ek fehérjehabbal. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön.
  2. Előmelegített sütőben 180 C°on sütőpapírral bélelt tepsin 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A piskótára helyezünk aljával lefelé egy szív alakú, szilikonos tortaformát, és annak vonalát követve kivágjuk a piskótából a torta alapját.

Fehércsoki-burok

  1. Az ételfestékporból függően attól, mennyire szeretnénk intenzív, márvány hatású színt kapni, a szív alakú szilikonforma aljára hintünk belőle (én egy evőkanállal használtam).
  2. Vizet forralunk, majd félrehúzzul a tűzről, és a fehércsoki pasztillákat a vízgőz felett üveg edényben felolvasztjuk, néha megkevergetve, hogy ne csomósodjon.
  3. Az olvasztott fehércsokit a porral hintett formába öntjük, és kiskanállal megkevergetük az alját. Látni fogjuk, ahogyan a por kusza csíkokban elegyedik az olvadt csokival, így kaphatunk márványszerű hatást.
  4. Ezután a formát körkörösen forgatgatjuk, hogy minden oldalát érje a csoki, majd fagyasztóba tesszük, amíg keményre nem dermed.

Krém

  1. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a kókusz aromával, majd összeforgatjuk a kókuszreszelékkel.
  2. A keményre dermedt csokit kivesszük a fagyasztóból, és beletöltjük háromnegyedéig a kókuszkrémet, majd a piskótát vastagon megkenjük az ananászlekvárral, és befedjük vele a tortát.
  3. Visszatesszük a fagyasztóba fél órára, majd a maradék kókuszhabbal az alja mentén körbedíszítjük.
  4. A képen marcipán pillangókat és ostyavirágokat helyeztem rá ehető ételragasztóval, valamint vörös ételfesték porral szórt fehércsoki töredékeket ragasztottam rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...