r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Viktória konyhájábó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vetési Viktória
Képviselőfánk Viktória konyhájábó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínes krém

Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínes krém

Összesen 2563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínes krém

Összesen 222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 2563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínes krém

Elkészítés

Tészta

  1. Egy kisebb lábasba beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd amikor felforrt, hozzáadjuk a sertészsírt is.
  2. Ha a sertészsír teljesen feloldódott, hozzáadjuk a finomlisztet folyamatos kevergetés mellett. Addig kevergetjük, amíg "nokedliszerű" tésztát kapunk, és az elválik a fazék falától.
  3. Ezután levesszük a tűzről, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, elkeverjük, és habzsákba töltjük, diónagyságú halmokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy a halmok közt elegendő távolság legyen. ~180°C-os sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz (~20 perc. Sütőt ne nyissuk ki, mert összeeshet a tészta.)
  4. Ha kihűlt a tészta, kb. a háromnegyedénél vágjuk ketté. A tészta belsejének üregesnek kell lennie, amelybe habzsák segítségével beletöltjük a vaníliás krémet, arra pedig a tejszínes krémet. A legvégén a tetejére tesszük a "kalapját". :)

Vaníliás krém

  1. Egy kisebb lábasba beleöntjük a tejet, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a cukrot, és főzzük, amíg besűrűsödik. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a zselatinfixet.

Tejszínes krém

  1. A habtejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Miután kemény habot kaptunk, hozzáadjuk a zselatinfixet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15471
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vetési Viktória 1 recept

"A képviselőfánk szakszerű megnevezése az égetett tészta, ezt a nevet onnan kapta, hogy a vízzel és zsiradékkal erős tűzön összefőzött lisztes massza egy kis idő múlva sistergő, illetve pattogó hangot kezd el hallatni, olyan mintha égne és pirulna. A tészta maga egyébként francia eredetű, hozzánk viszont német-osztrák közvetítéssel került, és a német Brandteig szó magyar tükörfordítása. A képviselő elnevezés visszavezethető ugyanakkor a mikszáthi Tisztelt Ház idejéig. Ekkor ugyanis a képviselő urak az interpelláció előtt-alatt-után kiszöktek a kávézóba és gyorsan elfogyasztottak párat ebből a finomságból." Forrás: https://www.magyarorszagom.hu/kepviselofank-.html

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínes krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek