r
Nosalty Logó

Málnás-ribizlis képviselőfánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-ribizlis képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Összesen 474 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Összesen 3789 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Összesen 178 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 474 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    287.5 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2601 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1041 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 3789 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 120 g margarint a 2,5 dl vízzel felforraljuk, amikor forr levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a 150 g réteslisztet, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és azokat is jól belekeverjük a masszába.
  2. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd kivajazott tepsire habzsákkal is nyomhatjuk őket (én evőkanállal szedtem ki, és kis gombóc formákat csináltam belőlük).
  3. Előmelegített, forró sütőben (200°C-os) fél óráig sütjük. A sütő aljába helyezzünk egy forró vízzel teli tepsit. Ha már 25-30 perc után szép aranybarnák, vegyük ki a sütőből, de sütés közben sose nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta.
  4. Ha készen vagyunk kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd levágjuk a tetejét, pudingot töltünk bele, a tetejét pedig tejszínnel díszítjük.
  5. A krémhez a krémesport elkeverjük a tejjel, és robotgéppel összedolgozzuk.
  6. Én a kertben málnát és ribizlit találtam, ezért azzal dekoráltam ki, de eperrel is nagyon finom;)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3862
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Ajánló

Próbáljátok ki, ebben a nagy hőségben nagyon jól fog esni :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A nyári hőségben kitűnő finomság, próbáljátok ki, szinte bármilyen nyári gyümölccsel fincsi :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.